Без автобус, без лекар... Жители на Северозапада откъснати от света

В Равна автобус има само в сряда, магазинът работи по няколко часа...
15 ное 2017 07:10,
81

Хиляди жители на Северозападна България са откъснати от света и до тях не достига обществен транспорт. До други пък това се случва само в определени дни от седмица, разказва Bulgaria ON AIR.

При малкото останали жители в чипровското село Равна автобус идва само в сряда, но не винаги се връща. Магазинът отваря само за няколко часа, а лекар има на около 30 км.

Спирката отдавна се е превърнала в място не за чакане на автобуса, а за раздумка на възрастните хора.

"Нито можеш да отидеш на лекар, нито да си вземеш лекарства. Това е цялата истина", разказва жител на Равна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извън София е пълна разруха, но на никой не му дреме.Нали чантаджиите на държавна хранилка, които избират ГЕРБ са в София и са добре подсигурени финансово и продоволствено (с много Суджук)
23
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е положението.не може до всяко храстче да има лекар и автобус.и по-добре е да се търси решение на проблема,от колкото само да се правят констатации
22
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е държавата да осигори автобус. Фирмите отказват да винават през места където няма много хора.
21
2
 
51
 
! Отговори
Суджук Паша преди 6 години
Важното е че сме стабилни и средната заплата е 1 500 лв.
20
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата не са точно така ,както са описани в статията!Специално във Видинско в някой села идва аптека -кола един път седмично.Обществен транспорт в повечето села има по 2-4седмично .Транспорта е голям проблем за села с по 10тина човека.Почти всички линии са собсидирани от общините или държавата.Проблем е с липсата на медицинска помощ ,за която трябва да се ходи във Видин.
19
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото ние тук в Североизтока сме цъфнали и вързали.Навсякъде по селата в България е едно и също. Доколкото са останали де.
18
0
 
52
 
! Отговори
Тлъст Дипломат преди 6 години
Значи за Босилеград, който е в Сърбия - може,а за Северозапада Български - не може.
17
1
 
45
 
! Отговори
! преди 6 години
Европейска демокрация и свобода броди по Северозападна България . България вее е само София ,Варна ,Пловдив ,Бургас,Търново и Югозападна България ,останалата част от държавата е хем в България и Европа ,хем и в Арабия или Африка .
16
24
 
20
 
! Отговори
****Р преди 6 години
Радев да ги оправи, щом комунистите са закъсали.
15
0
 
51
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Търсят вода на Луната,набират доброволци за колония на забравих на коя планета....човечеството е много възвишено.Иначе няма кой да нахрани гладните по света и да пусне един автобус на хората.Живот в паралелни светове.....ба#хти
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДемократПрав си пич 89 година настъпи комунизма БГ заприлича на Куба и Венецуела и Северна Корея.
13
2
 
44
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
Да ни е честита Герберакината. Това е пълен геноцид.
12
3
 
46
 
! Отговори
Споко преди 6 години
И аз съм от Северозапада, но дойдох да работя в София от 10г.Така ще направят и други като мен.Или в чужбина, друг начин няма.
11
5
 
40
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Направо едно летище да им построят ако може с държавни пари и ако можеме нещо и да откраднеме още по-добре ? Де го Бай Тошо да им каже къде зимуват раците и кое е всъщност демокрацията. Бай Тошо строеше, но и вземаше, а тия искат без нищо да дават само наготово да получават. Бай Тошо е най-големият демократ и държавник по-негово време нямаше пущинаци като туй село
10
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си купят автобус бе, нали искат демокрация и банани, събират си пари и си купуват един микробус и си джиткат къде е проблема, Дори могат да напълнят микробуса със тоалетна хаптия до тавана. Боко Тиквата сега ще им купи автобус а това е комунизъм а той е забранен Боко Тиквата практикува комунизма който лично заклейми.
9
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три мандата Тиквен геноцид.Обаче на лактите на Суджука на държавната хранилка от жълтите павета, хич не им дреме за тези нещастни Също Българи от така наречения Северозапад,който все пак е в България, а не в някакви си покрайнини.
8
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава държава.Не може да създаде елементарни условия за собствените си граждани вътре в нея, тръгнала да прави дипломатически скандали със сръбски граждани навън.
7
5
 
61
 
! Отговори
Народен съд преди 6 години
В България това което се случва се казва ГЕНОЦИД........ Добре контролиран от назанчените от запада политици.......2 Милиона умряха или избягаха заради евроталантическите рефеорми които унищожиха и селското стопанство и промишелноста.
6
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не могат да си излекуват българите в България, а иначе ходят да правят провокации в Босилеград.
5
7
 
53
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
М да така евроталантизъм ...... При мен тези села имаше живот деца работа......Няколко пъти на ден транспорт....... Чуваха се детски смях и игра....Но има банани.....Благодарим капитализъм и евроталантизъм.....