Без автобус, без лекар... Жители на Северозапада откъснати от света

В Равна автобус има само в сряда, магазинът работи по няколко часа...
15 ное 2017 07:10,
81

Хиляди жители на Северозападна България са откъснати от света и до тях не достига обществен транспорт. До други пък това се случва само в определени дни от седмица, разказва Bulgaria ON AIR.

При малкото останали жители в чипровското село Равна автобус идва само в сряда, но не винаги се връща. Магазинът отваря само за няколко часа, а лекар има на около 30 км.

Спирката отдавна се е превърнала в място не за чакане на автобуса, а за раздумка на възрастните хора.

"Нито можеш да отидеш на лекар, нито да си вземеш лекарства. Това е цялата истина", разказва жител на Равна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
19
 
! Отговори
Aнонимка преди 6 години
Това което пише в матеряла е абсол. истина , уверена съм многократно ,тъй като се наложи да пътувам до там по работа . за съжаление това беше и доста преди да излезе тази статия. Иначе чист въздух ,тихо ,спокойно ,зелено...но виждате какво става...до кога ,питам аз няма да има ред в тая държава!!!
63
0
 
18
 
! Отговори
Иван местен преди 6 години
За всичко са си виновни местните жители,зщотото кметскиа намесник е Некадърен и нищо не върши за селото но никой нищо не претприема а само се оплакват един на друг. Иначе в съседните села всичко е ОК.
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E KOI DVA PARI NA OBIKNOVENNIQT CHOVEK ZEMQ DA RABOTI NQMA TAKOVA NESCHTO NA VSQKA OBLAST IMA PO EDIN BKP FEODALIN I SAMO TOI MOJE ZEMQ DA RABOTI SCHTO SE PRAVITE NA LUDI?
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
OSYZNAITE SE DYRJAVA KOQTO NE SE GRIJI ZA RAZVITIETO NA NASELENIETO SI I IKONOMIKATA ZAGIVA KAPITALITITE NI NE SA NACIONALNO OTGOVORNI A KRADCI VIJTE SYSEDITE TURCIQ KAK ERDO SE GRIJI ZA XORATA SI I MNOGO DRUGI STRANI I DYRJAVA IMAA NA BYLGARSKIQT KAPITALIST XORA I DYRJAVA NE MU TRQBVAT SAMO PARI NOP TAKA NE MOJE
60
1
 
25
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Това е поредната провокация на Сърбия. Най-малко от всичко искам да защитавам сърбите защото са мизерници но пък да пращаш медици в други страни а да не гледаш че хората тук не знаят какво е да имаш лекар в селото е повече от малоумие. И били арестувани. Медици, пожарникари и подобен род специалисти се пращат с взаимна уговорка помежду съответните институции в двете страни и по необходимост. Дали това били български територии или не провокаторите не са сърбите.
59
0
 
25
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
В дълбока грешка си - питането ми е откога не си ходил по селата ? Сега там има едни такива инвеститори, дето са собственици на 60 -70 000 декара и всичко се обработва - до квадратен сантиметър и се стига дотам, че дори се застъпват земите ! За субсидиите иде реч ! А че има такива западнали села - ами ще има - защо си продадохте земята бе ?
58
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земеделските земи са основно по селата, младите избягаха, останаха пенсионерите които отказват да разпродадът всичко за жълти стотинки и да си оставят родният дом. Земеделието и животновъдството ни замират, селата умират за сега има 150 призрачни села с по 0 души население. А ние внасяме домати от Полша и картофи от Франция и се чудим защо икономиката умира. Срамно нещо е да си на село и още по срамно е да си вадиш прехраната с ръцете си.
57
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селата са само за пенсионери.Младите хора там ще загинат.Трябва да пасат трева.Така го направиха сини ,червени бенбени и т.н.
56
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е и, какво от това? Хем имало 5 човека на кръст, хем трябвало автобуси да хвърчат през 10 минути, ами дайте и метро да им направим, 2 мола да имат избор и многопрофилна болница! Не сериозно в днес.бг е пълно с инфантили, отказвам да повярвам, че възрастен човек може да има такива наивно-глуповати представи за света.
55
13
 
27
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
ще бъдете гладни защото при комунизма от този край бяха най много активни борци и мързеливци и членове на цк на бкп
54
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва бачкане Господа Другари.А не само да висим по кафетатаи чалготеките.Девиза от едно време Учи мама за да не работиш ни изигра лоша шега.От друга страна разграбването на държавата от ,,демократите'' след 10.11.89г.ни направи най-бедната страна в ЕС.Лошото е че продължават да ни клатат.
53
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се изселят? От бюджета за тези махали пари ли трябва да наливаме.
52
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да пратят лекари и там, а не само в Сърбия !
51
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За УМЕНИЯТА ,ЗНАНИЯТА НЕГРАМОТНОСТТА,ЗА ТОВА ЧЕ НЯМА ПОДГОТВЕНИ КАДРИ.Ами къде са тези техникуми.СПТУта,СПУта,които подготвяха тези специалисти ,в дадена област като професия която са си избрали.Имаше три и четири годишни такива учебни заведения.Ходеше се и на практика,ЗА ДА ПРИДОБИЯт ОПИТ.Одавна ги ликвидираха,и съвсем основателно след като разграбиха и закриха всички предприятия в леката и тежка промишленост.Сега няма пари за пенсий и за повишение на заплати.Кой знае защо.Трябва бачкане.
50
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те затова всички селяни от цяла БГ.се преселиха в София.Да търсат някакво препитание.Не ги обвинявам,трябва да се оцелява.А София се пръска по шевовете..Три милиона станахме,а кореняците са не повечеот двеста триста хиляди.
49
0
 
34
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Цяла България не се е съвзела от соц-а, но в малките градове още сънуват Бай Тошо дето ги "въдворяваше" в заводи без значение имат ли качества или не.Събудете се. Вие скачахте и искахте демокрация. Аз-не! Аз предпочитам преди как си беше. Е в демокрацията е така. Никой за нищо не ви е длъжен. Като нямаш други умения осван да гледаш овце, ще си бъдеш овчар!
48
4
 
22
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
До 49-и АнонимкотоКакво работи,има ли цехове ,заводи .фабрики----А всъщност в малките градове какво можете да правите въобще? Какви умения имате? Колко проекти за заводи се отказват в малки градове именно защото се разбира, че хората там (изключаеки процента индийци) всъщност нямат абсолютно никакви умения. Колко от вас имат инжинерно или техникум образование? Кви фабрики сънувате, кви 5лева? В момента в Б-я работа има? Садите чушки защото и карате такси, означава че за друго не ставате.
47
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква работа може да се намери в малките градове и села,пък дори и в по големите.Какво работи,има ли цехове ,заводи .фабрики .ТПКата,стопанстава,някаква икономика ,някаквво земеделие и животновъдство.Няма,няма и да има.Литър минерална вода 1лв.а литър мляко се изкупува по 0.30ст.Явно има хора които не са излизали от София и не виждат по далеч от носа си.София не е България.
46
0
 
26
 
! Отговори
От 41 преди 6 години
До Анонимен 43:Аз също пътувам от около 10 години по-това направление-Плевен,Враца,Монтана и Видин служебно!Никога не съм работил,не работя и няма да работя за мутри!Има и села,и села,раз прекрасно знам за какво става на дума или иде на реч,защото точно това работя-мениджър човешки ресурси?!Нищо лично към хората там,но това е горчивият ми опит,и имам впредвид по-големите, с по-млади хора,и не чак толкова западнали села или по-малки градове по-направлението?!Това за къщите и аз го виждам.
45
6
 
24
 
! Отговори
Ей комундел... преди 6 години
До АнонименТия 15 годишни, ако са гладни, няма да цъкат по цял ден на телефоните..моят дядо е останал на 12 години сирак и се е грижел за 2 сестри и брат..невръстни...а тия от северозапада още да чакат мумията живков да възкръсне и да продължават да гласуват за наследниците му и ще ми ядът мамула....*** да ли.