Камери и 1200 нови пейки на Аязмото в Стара Загора

Ремонтът на емблематичния парк ще продължи 270 дни
15 ное 2017 14:30, Красимир Ангелов
5
Камери и 1200 нови пейки на Аязмото в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Видеокамери и 1200 нови пейки ще бъдат сложени в старозагорския парк "Митрополит Методий Кусев" в Стара Загора, съобщиха от Общината.

С водосвет за здраве и благоденствие днес бе даден старт на строителните дейности по проекта за обновяване на емблематичния за Стара Загора парк Аязмото.

Проектът предвижда реконструкция и възстановяване на пешеходни алеи, детски и спортни площадки, места за отдих, обновяване на парковата мебел и растителните видове и други. Ще бъдат изградени нови кътове, атракционни съоръжения, велоалеи по източната алея, ще бъдат възстановени настилките.

"Ще се изградят 12 нови беседки и ще бъдат поставени 1200 пейки, всички фонтани ще се обновят, ще има ново парково алейно осветление, както и камери за видеонаблюдение", посочи инж. Веска Узунова, директор на дирекция "Строителство и инвестиции" в Община Стара Загора.

Проектът се реализира по Оперативна програма "Региони в  растеж 2014-2020" и е на обща стойност 7, 052 млн. лв. Срокът за изпълнение е 270 календарни дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е Лойко да реже ленти? Да не е скъсал менискус нещо ?
4
3
 
5
 
! Отговори
До мошета преди 6 години
Че надписват сметките, надписват ги. По-големият проблем е, че строят и ремонтират некачествено. Колкото да мине гаранционният срок. Иначе нека градът да се развива.
3
2
 
6
 
! Отговори
пингвин преди 6 години
не газете тревата, алоу!
2
5
 
12
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 6 години
Аз като гледам асфалта той е от времето кога аз бях забърсал една 17 годишна местна заралийка!Малееее още не могат да боядисат това което Бай Тошо направи!
1
3
 
11
 
! Отговори
мошета преди 6 години
Страх ме е да питам по колко изписват една пейчица. Поне нулите кажете.