Нелегалният пазар на горива у нас – между 30 и 50%

Бизнесът очаква утре да бъде внесен нов закон за горивата
15 ное 2017 14:52,
27
Нелегалният пазар на горива у нас – между 30 и 50%
Снимка: visualhunt.com

Нелегалният пазар на горива у нас е близо 30%, показват данни на Министерството на финансите. От българската петролна и газова асоциация отчитат нелегален сектор от 50 на сто.

Бизнесът очаква утре да бъде внесен нов закон за горивата, с който да се затегне контролът в сектора и да се въведе разрешителен режим.

Енергийният министър Теменужка Петкова коментира идеята на омбудсмана Мая Манолова да се забрани добивът на газ в Добруджа.

Според нея, това би означавало, че страната ни се отказва да развива собствените си ресурси, което пък е сред приоритетите на правителството.

Петкова отрече също така да има каквато и да било защита на контрабандата на горива у нас.

"Не бих казала, че има чадър. Виждате, че правителството полага усилия, борим се, извършват се проверки, колегите от Министерството на финансите, от данъчните администрации полагат неимоверни усилия, за да можем да се преборим с този сив сектор, но борбата не е лесна, това са тежки битки, надявам се правителството да ги спечели", коментира Петкова, цитирана от БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картелът пищи и иска помощ от Държавата. Губят му се стотинките - 50-те стотинки. Всеки литър е загубени 50-60 стинки. Мъка голяма картелска. Огромна мъка и тъга.
24
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
По телевизията казаха,че ще приемат закон ако при проверка си заредил контрабандно гориво ще то конфискуват колата.Аз зареждам на дадена бензиностанция плащам си и откъде мога да знам,че това гориво контрабандно и да съм виновен
23
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
Само Лукойл-ла(Златевия) не продава контрабандно гориво,защото пие и яде с Бойко и ще го злепостави,ако прави контрабанда.
22
1
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Пфф ***, ти добре ли си- ама ти се засегна май от кабапчетата? Защо вкарваш аудиторията в заблуда? Да си тарикат, значи да търсиш облаги по нечист начин! Да немците си търсят изгодата най - добре, но не са тарикати на дребно като някои българи!
21
0
 
7
 
! Отговори
Франк Лойд Райт преди 6 години
До Hafen die Wahrheit: Тарикат е понятие, явно известно само по тези географски ширини. На други места му казват "интерес". Та, в тази връзка, моят "интерес" е да зареждам там, където ми дават 20 % отстъпка - без значение дали е Марешки или Круиз или Кристал /само за София иде реч/. А дали измислената държава, подвластна на Герб /засега де/ си върши работата, това не е мой проблем. Но това, че Марешки явно боде някого си е факт ! Може би тебе *** те боде, а ?
20
1
 
9
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Ако изнесените цифри са коректни, това означава, че някой у нас няма никакъв интерес да се спре котрабадата....
19
3
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ганьооо, що се тарикатлъка гледаш? Тарикат българин, жив дявол!! Все кьоравото гледа, ако може от с морска да шофира!
18
1
 
5
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
С риск да прозвучи като реклама - аз пък си зареждам от бензиностанциите, държани от Сакса - един от най-големите доставчици на горива в България - Круиз. С чипа за отстъпка цената е почти като при Марешки, оплаквания от нафтата им нямам никакви. Същата тая нафта, на 100 метра от това място, е с 20 стотинки отгоре.
17
6
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
..но тук понеже търговията с горивата е под руско влияние, може да се правят всякакви видове манипулации на обществото. И жалко, че има още гладни шарани, които кълвът на изкуствена примамка.
16
7
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Подбудите на тези около Марешки, са ясни - запазване на позициите на пазара! Защото ако не намалят почти до себестойността на горивото, трябва да се простят с бизнеса си. Ако цената на Марешки е реалистична, то конкуренцията бързо ще я наложи и в Европа, да ама не! Там примерно в Германия регулатора няма да допусне спекулативно ниски цени и ще му наложи такива глоби, че свят ще му се завие.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са подбудите на другите, които свалят цените край Марешки? И те раздават "кебапчета". Защо го правят?
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Франк Лойд РайтНо нали разбираш подбудите на Марешки? Мизата се вдига от кабапчета на бензин, но целта остава. Ако си се присмивал на ромите за кебапчетата, сега кой би трябвало да се присмива на теб? Къде изчезна коректива на обществото!?
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще е, ще има нелегален пазар докато цените са ненормално високи. Колко е т//п Суджука, да направи нормални цени и Черен пазар няма да има. Но кво му дреме, нали си получава процента, майната им на българите.
12
2
 
10
 
! Отговори
Франк Лойд Райт преди 6 години
До Hafen die Wahrheit: И така да е, това не променя факта че Марешки го има /да се свети името му, и на него и на всички като него - тук включвам и бензиностанция Кристал разбира се/ ! Не одобрявам политиката /ако изобщо има такава/, обаче е факт че продава с 20-22 % по-долу ! И това го усещаш реално по джоба, за разлика от приказките на ГЕРБ ! В същност греша /за което моля да бъда извинен/ - и Герб го усещаш - предимно по джоба !
11
7
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Що лъжеш? За да спестиш поне две хиляди лева, трябва да зареждаш минимум 50 литра всеки ден поне 3-4 години!!! Марешки е руска креатура и получава горива контрабандно. Не е възможно навсякъде в Европа горивата да са малко над 1?,само Марешки да го дава с 20 цента по-евтино. Марешки стана бензиновият депутат!
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ зареждам на Марешки, но благодарение на него спестих много от гориво. Всички бензиностанции около него са намалили цените.Една и съща във Варна и в София има коренно различни цени, въз основа на това колко е по-близко до Марешки.
9
1
 
17
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Опа - чекай малко ! Не е само Марешки, дип че съм му голям фен ! Има и други /да не повярваш/ - например на изхода на София по Ломско шосе - бензиностанция Кристал ! Не зная за качеството, но поне не те лъжат в децилитрите ! Казвам в децилитрите, щото навсякъде другаде те лъжат и то с литри ! Та - да са живи и здрави и Кристал и Марешки !
8
5
 
20
 
! Отговори
Наказателна акция преди 6 години
Не съм фен на Марешки като политик, но май тази атака е срещу него. Аз зареждам само от него и съм доволен от качество и количество. Зареждал съм големи бози на най-силните вериги бензиностанции. Всички са един дол дренки. Вече спестих няколко хиляди лева от разликите в цените, още толкова и колата ми се изплаща.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е този пазар? Кажете и на другите 50 процента. Бориха, бориха десетки години картелите, накрая дойде Марешки. Намерили са друга тема да си оправдават заплатите и "борбата".
6
1
 
20
 
! Отговори
до керосинец преди 6 години
Всъщност като се замисля - всички ще умрем от метеорит един ден /цитатът е на Великия Ивайло Комитов/ ! А по въпроса за Марешки - да не мислиш че качеството на горивото при останалите бензиностанции е нещо по-различно ? Замилил се нашия за живота на двигателя - абе я по-добре се замисли защо западняците карат нови коли /в гаранция/ а ние им караме трошките ?