81% от българите ще пазаруват онлайн по Коледа

Средната сума, която ще отдели за подаръци е 235 лв
17 ное 2017 20:14, Екип на Bloomberg
12
81% от българите ще пазаруват онлайн по Коледа
Снимка: Pixabay

81% от потребителите в България ще предпочетат да пазаруват онлайн по Коледните празници. Това каза Марияна Стоянова от pazaruvaj.com в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Средната сума, която българинът ще отдели за покупки на подаръци онлайн по Коледа е 235 лв., като средно потребителят ще пазарува за около 5-6 човека, предимно от тесния семеен кръг".

"Въпреки че тази година отделяната сума за подаръци е нараснала с 4% спрямо миналата година, приблизителната стойност за един подарък ще бъде около 45 лв".

Главната причина, поради която се е увеличил интересът към онлайн пазаруването, е, че в интернет потребителите успяват да намерят по-голямо разнообразие от стоки на много по-добри цени. Могат да сравнят цените и да намерят най-подходящата за тях оферта, без да губят време да обикалят в препълнените в момента магазини.

По-евтино ли излизат продуктите, пазарувани онлайн? Защо трябва да видим продукта във физически магазин преди да го поръчаме онлайн? Кои са недостатъците на онлайн пазаруването? Могат ли търговците да манипулират оценките на своите стоки и продукти? Кои са най-популярните подаръци този сезон?  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали само 80% бяха?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подозрително съвпадение на тези 81 % с "ОНЕЗИ" 80%
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са пълни глупости и означава,че 81% от българите работят с компютър и си чаткат в мрежата,та дори и пазаруват онлайн.Абе вие на коя планета живеете?
8
4
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Пазаруването онлайн е удобство, което повечето българи, нито разбират, нито могат да си позволят. Колкото и да е трагично - процента е по-скоро към 20..
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как пазаруват като уж гладуват?Уж гладуват,а за друго се бунтуват !Уж се бунтуват и пак пазаруват!И накрая се гърмулят!
6
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Аз съм беден и търся някой да ми купи подарък.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С пожелание и онлайн да празнуват.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мана небесна за еврогейците! Поне 41% от тези 81% ПОСЛЕ ЩЕ РИВЬЪТ че са се прехебали или завлекли!
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха да пазарувам онлайн и после да чакам от умрел писмо?? А не мерси. Отивам в магазина поглеждам стоката и ако ми хареса цената я купувам ако не у лево. Старите хора са казали. Око до види ръка да пипне. С това онлайн пазаруване много народ го хапнаха дебелия с котешката глава!
2
3
 
6
 
! Отговори
300 лева заплата преди 6 години
А пък някой няма нито ОН нито ЛАЙН.................оти немат пари.
1
1
 
16
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Тъй като от време навреме следя някой сайтове за ел покупка .то има салко наблюдения.Напримерв ел сайт за деня на бащата имаше ХХ% намаления и какво предлагаха ,телефон с намаление ХХ % от 1000 например ,ти се връзва 800 лв ,а в същото време в магазин на редовна цена се продаваше 798 ,памперси същите изпълнения ,маратоники също..верига за хр стоки у нас прави намаление с Х % и ОТ 1 ЛВ НА 85 Сст ,а преди две седмици се продаваше същият продукт за 78 ст . Внимавайте и не се ловете като голи шарани