Румънци превозват незаконна дървесина през границата

Горски инспектори правят проверки на автомобилите
17 ное 2017 19:24,
10
Румънци превозват незаконна дървесина през границата
Снимка: Архив, Булфото

Дежурни екипи на горски инспектори от Регионалната дирекция по горите в Русе и Митница Русе проверяват превозни средства за законния произход на транспортираната за Румъния дървесина.

На граничните контролно-пропускателни пунктове Русе, Силистра и Кайнарджа за последните десет дни са проверени 50 автомобила, съставени са 5 акта по Закона за горите, като е задържана и незаконна дървесина, превозвана от румънски граждани, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Освен на ГКПП, за същия период горските инспектори от Регионална дирекция по горите-Русе са извършили още 450 проверки в района на дейност на дирекцията. Съставени са 33 акта по Закона за горите и е задържана 10 куб. м дървесина.

Само през вчерашния ден при проверки горските служители са задържали автомобил, превозващ 5 куб. м дървесина на разклона за с. Красен, обл. Русе. Задържани са и три лица на територията на Държавно горско стопанство - Каракуз, в опит за превозване на незаконна дървесина от сечище с товарен камион.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Съвършено вярно! И всичко това става с помощта на подкупните горски и митничари!Секат даже в Божурица - едно от най-красивите места в СЗ България, с уникални дъбови гори! Но цацаратурата дреме! Дреме й! За наритване са всички!
8
0
 
1
 
! Отговори
музикант преди 6 години
василия, това с което ни занимаваш са кокошкарски работи. ЕЛА на територията на горските стпанства в кюстендил, за да видиш как се режат стотици декари борови гори на по 40-50 и повече години. планините станаха като ниви. оранизирани банди с джогани, булдозери и товарна техника ежедневно унищожават горския фонд, след тях терените остават, като след война. пишеш нещо за 5 - 10 кум. м.,а тук сткава въпрос за десетки хиляди кубици.
7
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Защо когато преди години фирми, близки до Фидосова масово сечаха от Петрохан чак до Сръбската граница, и изнасяха за Гърция, с тирове, даже на Берковица на гарата с товарни власове, имаше планини от дърва складирани на гарата, си мълчахте, а сега говорите? Или тогава не смеехте, защото фирмите бяха близо до Герб, а сега смеете, защото не са?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Превозват и през моста Видин-Калафат! Секат вековни дъбове и го реекспортират.Проверено!
5
0
 
3
 
! Отговори
манго преди 6 години
България с население 80 / 20 за ,, *** ," какво да се случва на тази територия !?Зелени ,сини , червени всички обединени около ,,зеленото" ! Гръмко заглавие ,а конфискувани 10 куб.метра ????? -само за отчет на дейност!!!!!!
4
0
 
6
 
! Отговори
Щом преди 6 години
и румънците, които имат изобилие от гори, се ползват от нашите... Очаквайте България от райска градина да се превърне в пустиня! Природоубийците на живот зад граница ли разчитат?! Не, няма такава държава! Другите от пустинята правят рай, а нашите алчни ***... погнуса... Ами дебилни сме!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далавери ,далавери,всичко е алъж вериж.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ай сиктер Където и да се обърнеш - в Родопите, Стражджа вече всичко е чукар.Дървесината се изнесе основно в Гърция, а вече повече от 10 г.няма залесяване.И таз година дървата за огрев започнаха да стават кът и с актуализирана цена.Демокрация .
1
0
 
33
 
! Отговори
Ай сиктер преди 6 години
Румънците да не би да имат по-малко гори. Изнася се и за Гърция. Трябва пълна забрана на дърводобива и дълги години затвор, иначе ще останат само чукари.