По-скъпи зеленчуци и плодове, яйцата – 30 стотинки на едро

Скок с 12% на индекса на тържищните цени за годината
19 ное 2017 08:26, Елка Василева
42
По-скъпи зеленчуци и плодове, яйцата – 30 стотинки на едро
Снимка: архив, Reuters

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши тази седмица с 0,48 процента, до 1,447 пункта, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/. На годишна база ИТЦ се повишава с над 12 процента.

Оранжерийните домати се продават по 2,00 лева за килограм. Оранжерийните краставици поскъпват с 11,45 на сто до 2,06 лева средно за килограм.

Картофите поскъпват с 3,6 на сто и се търгуват по 0,57 лева за килограм на едро. Морковите се продават по 0,67 лева за килограм, а зелето се търгува по 0,55 лв./кг на едро.

Зелените чушки поскъпват с 4,2 на сто до 1,25 лв./кг, а цената на червените чушки се вдига с 14,6 процента до 1,80 лева за килограм.

Ябълките поскъпват с 4,0 на сто и се продават по 1,30 лв./кг. Цената на лимоните се понижава с 6,7 процента до 2,72 лева.

Кравето сирене поскъпва с 0,7 на сто и се продава по 6,07 лв./кг; кашкавалът тип "Витоша" се търгува по 10,50 лв./кг. Олиото поскъпва с 0,5 процента и се купува по 1,99 лева за литър. Каймата поевтинява с 1,5 на сто и се търгува по 4,67 лева за килограм.

Цената на пакетче краве масло от 125 грама се понижава с три процента до 2,27 лева за брой. Пилешкото замразено месо се продава по 3,78 лева за килограм на едро. Захарта се търгува по 1,38 лв./кг.

Цената на брашното тип "500" се вдига с 1,3 на сто до 0,81 лева за килограм. Зрелият фасул се купува средно по 3,35 лв./кг.

Яйцата се продават по 0,30 лева за брой на едро в края на седмицата.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАЯж си евтините *** в Германия.Вчера ходих до Пазарджик, по сергиите по пътищата още имаше домашни домати.Хората ги продават направо от парниците.Зелето също.Ти си мисли, че като купуваш нещо, което не е виждало земя си много на далавера.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ауууу ужас!Зеленчуците поскъпнали зимата, до къде я докарахме!?То бива пpoC народ ама чак толкова не бива.
34
1
 
3
 
! Отговори
Стига сте ревали! преди 6 години
Те ви Борисов,те ви капитализъм... През този сезон кокошките са нещастни и снасят скъпи яйца. Краставиците и доматите също са нещастни. Пътували са дълго из ЕС и са се намръзнали. Трябва да си избият пътните....Сега е в ход пазарната икономика и всеки ПРЕКУПВАЧ сам си определя цените,без да се е гърбил.Хапвайте скъпи домати вътре с коренища (нашите семена ги унищожиха за сметка на еФрогейските),радвайте се на прави краставици и демокрация!
33
1
 
6
 
! Отговори
безшопар преди 6 години
И либениците поскъпнаха много а беа стотинки летуска а яйцата при бсп беа 6 стотинчета а сега безобразници да си се връщат бсп оправаа ни наи сгодно
32
5
 
5
 
! Отговори
До гурбетчията преди 6 години
Ти каква цена на доматите искаш през зимата бре? Едно време при заплата 140 лева бяха по3 лева и само в показния на ,,Стамболийски.
31
4
 
4
 
! Отговори
До30 Мнение преди 6 години
А от ония управляващи преди тях какво точно видя?1 долар-3,500лева,кило леща-850 лева.Или не беше роден? А най много се стопихме90-93та.Кои са олигарсите,кой фалира 26 банки наведнъж?Живота не започва през 2007ма дете.,,Крушката си има опашка" казва в такива случаи народаКакво сте видели и КАКВО НЕ СТЕ ВИДЕЛИ вие бе малки мушмороци.
30
1
 
8
 
! Отговори
мнение преди 6 години
До Анонимен- Борбата за по-достойно съществуване задължително трябва да мине през сериозни протести. Иначе ще се питаме защо гърците са по-задлъжнели, а живеят в пъти по-добре. И ще се топим като сняг на мартенско слънце. От сегашните управляващи през последните десетина години се видя какво може да се очаква, т.е. нищо не може да се очаква. А искаме и ние суджук, не само управляващите.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мнениеНе ставай смешен! Никой няма да излезе по улиците, да сваля правителството.
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РеалистЗа плюещите по ЕС-Никой не ви е виновен,че избирате за управници ДС мафиоти,комунисти,техни синчета,телеохранители и шофьори,които пък са на руска служба!Господ(в случая ЕС) дава но в кошара не вкарва!Че нали ЕС ни ги назначава и управлява,ако ще и Анжелина Джоли да поставят ще изпълнява нарежданията им.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАПо-евтино е в Германия,защото субсидиите им за селско стопанство са им по-големи,такива ни са равенствата и свободатая,хахахаха!И аз купувам по-евтино в Германия.
26
1
 
19
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
КАКВИ СА ТЕЗИ БЕЗБОЖНИ ЦЕНИ БЕ , 2 ЛВ. ДОМАТИ ,ЕДНО ЯЙЦЕ 30 СТОТИНКИ , И ТО НА ЕДРО ?! В ГЕРМАНИЯ Е ДВОЙНО ПО-ЕВТИНО ДОРИ ПРИ ЦЕНИ НА ДРЕБНО !
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направете си сдружения по вилните зони,селата или частни ферми,оранжерии с договорка и в сдружения,кооперативи.Купувайте само български семена,за да сте сигурни,че не са ГМ.
24
2
 
14
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Разбойниците-монополисти, който държат пазара пак ни тероризират! Преди половин година вдигнаха със 70 % цените на маслото , сега пък яйцата. Къде е държавата ?
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С колко поскъпва въздухът що дишаме?
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РеалистНе ми хвали еврейския съюз !!Приеха ни заради стратегическото местоположение.А изборите се КУПУВАТ не от вчера.
21
12
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
За плюещите по ЕС-Никой не ви е виновен,че избирате за управници ДС мафиоти,комунисти,техни синчета,телеохранители и шофьори,които пък са на руска служба!Господ(в случая ЕС) дава но в кошара не вкарва!
20
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
норм.са цените, заплатите не са нормални , с партията герб и бкп , уви така ще е!
19
0
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Ние ние ние сме млада бригада,стига стига стига ни тази награда,да ви изклатим най-щедро,ИДВАЙТЕ в склада на едро.
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Например на борсата тиквата е 50 ст. за килограм , а в Лидл е 75ст. Морковите на борсата са 65ст.за килограм, а в Лидл и Кауфланд са по 1лв. Е тези германски вериги на колко процента работят???! Така е и с много други стоки на които работят с 40 - 60 и повече процента печалба, в което не виждам некаква конкурентност, а по скоро договореност между веригите!
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В статията се говори за борсови цени, а лидл и кауфланд ги продават пет стотинки по евтино, но ти ги избиват от другите артикули!