Всички пътни патрули вече с включени сигнални светлини

Двойно повече полицейски патрули на пътя София-Варна в Ловешко
Обновена: 19 ное 2017 13:37 | 19 ное 2017 13:36, Елка Василева
67
Всички пътни патрули вече с включени сигнални светлини
Снимка: архив, Булфото

Полицейските патрули по пътя София-Варна на територията на Ловешка област са увеличени двойно за всички почивни и празнични дни заради трите тежки катастрофи там в петък и събота. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов на брифинг в село Български извор, където стана един от инцидентите.

През изминалата нощ той заедно с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, директора на ОДМВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов, областния управител на Ловеч Георги Терзийски и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" инспектираха участъка, където станаха трите катастрофи. Загинаха общо 11 души, други 26 бяха ранени, четирима от които в критично състояние.

Министър Радев каза, че е свикал миникризисен щаб на място, а днес  очаква от експертите резултатите от анализите на пътния участък.

"Да ни кажат този участък, как ли не го кръщаваме, тези няколко километра тук, защо се е случило това? Имаме вече числа, статистика, но искаме точни анализи, за да се предприемат още мерки", добави Радев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов допълни, че е разпоредил и всички пътни патрули на територията на страната вече ще са с включени сигнални светлини.

„Мислим всякакви варианти, но сигурността е и в ръцете на водачите. Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно видима, знаците са обозначени. Вижда се, че е населено място и трябва да кара внимателно. За съжаление, когато се направи един път по-добре, това увеличава възможността за по-висока скорост и се стига до увеличаване на пътнотранспортните произшествия“, каза още Маринов.

По думите му причините за тежката катастрофа между автобуса и камиона от петък все още се изясняват.

"Чакаме експертизи, за да се установи дали водачът е получил някаква криза или е вследствие на предприета неправилна маневра. Искаме да имаме факти, за да стъпим на тях и да направим анализ", поясни Младен Маринов.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За регистрирано нарушение на пътя 50% хонорар от глобата за този който го докладва.И да се изплаща задължително без значение дали КАТ са прибрали глобата.Тогава и глобите ще започнат да се събират
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам, вина има единствено служебния кабинет......
34
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И глей ся като пуснат на ушевите светлините и ще спрат катастрофите...Колкото спряха с включените фарове...Докато няма ефикасен КОНТРОЛ, всичко друго са пълни глупости
33
0
 
1
 
! Отговори
НЕМАМ ДУМИ преди 6 години
"Да ни кажат този участък............?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
1
 
13
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Аз исках куките да се крият по храстите като шумкари, ама вие не та не, искате да си нарушавате безнаказано. Продължавайте да си правите катастрофи тогава.
31
4
 
1
 
! Отговори
Itualbuket преди 6 години
katafalki da kupim na KATadjiite...
30
0
 
10
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Не знам къде прочетохте, да съм написал,че има един вид полиция в САЩ. Но шкембелии-ченгета съм виждал и от State troopers и от county police, а от ведомствените да не говорим. За "кво ши прайм ся" не съм казал нищо,тук разбира се,това го няма. За изпитите знам от един българин,който беше полицай в БГ, стана и тук. Каза,че не са нещо кой знае какво,но разбира се трябва да се влезе във форма преди това.
29
1
 
35
 
! Отговори
Ала-бала преди 6 години
Още при Румен Петков го пробваха тоя номер с пуснатите светлини на патрулките, пак след някаква трагедия беше, и сега сме пак на изходна позиция, 15 години по-късно. Акции, мерки, анализи... Ефект - от ден до пладне
28
2
 
19
 
! Отговори
Жеката преди 6 години
Пътна полиция трябва да се прекръсти на ПС - пътна статистика. Ама карай да върви герперският минисстър на меверето е по по най, нали другаре гербави?
27
0
 
30
 
! Отговори
ПОМНЕЩ преди 6 години
Всички пътни патрули вече с включени сигнални светлини-ТОВА ГО ИМАШЕ ПРЕДИ ГОДИНИ,НО ИМ ИЗГОРЯХА МНОГО БЪРЗО СВЕТЛИНИТЕ И СЕ ОТКАЗАХА.
26
7
 
15
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Не префразирай. Точно в щатите имат поне 15 вида полиция. Само ти си живял в щатите! Уникум си! Повярвай - целият свят съм го обиколил 3 пъти и няма такава *** като българска полиция! В щатите за неработещ фар казват ли ти "ся ко праим ?" Или те упътват към най-близкия сервиз? А щатските торби-ченгета са си някаква отделна службица, защото изпитите са доста трудни, а не връзкарски. Или живееш в село с население 20 души, или лъжеш. Как се става полицай в US и как в БГ? Помисли си!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двойно повече Ушеф ко прайм ся?
24
5
 
17
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Аз живея в Щатите и не си мислете,че тук полицаите не пият кафета по заведенията, дори се събират по няколко човека. Хората са свикнали с това и не им прави впечатление. Даже се заговарят с полицаите за мачове или за друго. А относно шкембетата, елате ги вижте тук как са,преди да говорите за българските. А за това,как се става полицай в БГ не знам, но тук полицаи се търсят навсякъде,защото почти никой не иска да работи това и критериите не са особено високи.
23
3
 
19
 
! Отговори
Може би тъп преди 6 години
А защо чакаме "тъпите полицейски кратуни" да ни спрат войната по пътя? Не можем ли ние "УЧЕНИТЕ" да станем съвестни граждани на Република България и да се погрижим сами за себе си. Чакаме на г-жа Нинова или на г-н Борисов или пък на г-н Румен Радев, да ни спрат войните по пътищата, е да ви обясня братя и сестри българи няма как да стане, те не могат, защото не мислят като нас, не шофират като нас и не са в телата ни! САМИ ТРЯБВА ДА СЕ УДАРИМ В ГЛАВИТЕ И ДА СПРЕМ ДА НАРУШАВАМЕ ПРАВИЛАТА!
22
0
 
1
 
! Отговори
Tr преди 6 години
В Турция е така
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя на тази уличка път ли и вика? Ало това не тие бай тошовото време когато по този път минаваха 10 москвича на ден! Тази уличка много отдавна трябваше да стане магистрала.
20
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- много да стреснат някой аджамия шофьор, да набие спирачка с летните гуми и да стане беля.Пак някоя циментова милиционерска кратуна го е измислила това.
19
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още поне 50 години ще мислят топлата вода. В прогнилите щати всяка патрулка е с гпс, камера и всичко е свързано с вътрешна мрежа. Преди точно 10 минути ги видях родните сините ризки да пият кафенце, удобно паркирали до квартално магазинче. В работно време. И това всеки ден. И НИЕ им плащаме да си сядят на топличко, да си пият кафенце. Полиция в България е синоним на корупция, наглост, шкембета и шуробаджанащина. Водят ни само албанците тук! Как се става полицай? Питайте, интересни неща са там!
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това само милюцюнер може да го измисли. Щели да светят дремейки. Като цялата тази ченгесарска тъпунгерщина струва над два милиарда лева годишно. Без да броим щетите от престъпленията с които се занимават.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минах от там вчера( вилната зона на Враца). В едната посока, когато едната кола беше в дерето, цивилен човек на доста прилична дистанция, размахваше светлоотразителна жилетка и предупреждаваше другите водачи. На връщане няколко полицаи се суетяха и май не знаеха какво точно правят.