Джип уби 16-годишен на "зебра" край Бургас

Тежкият пътен инцидент е станал към 06:48 часа
20 ное 2017 11:00,
42
Джип уби 16-годишен на "зебра" край Бургас
Снимка: архив, Булфото

16-годишен младеж е загинал на пешеходна пътека на кръстовището за село Атия и Военоморска база, съобщи МВР – Бургас.

Тежкият пътен инцидент е станал към 06:48 часа. Младежът, който е от селото, е пресичал, за да изчака автобуса на спирката. Отивал е в Бургас.

Джипът шевролет "Каптива" е с бургаска регистрация и е управляван от 59-годишен мъж, който е пътувал от Черноморец в посока Бургас.

Вследствие на удара от джипа, 16-годишният загива на място. Първоначалният оглед не е установил следи от спирачен път. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Във всички градове има проблем с пешеходните пътеки. Да има 1,2 в градът осветени така, че да може да видиш пешеходците. Вината не е само в единия или другия, а комплексна.Водача, че не се е съобразил, че има пешеходна пътека и предварително не се е подготвил за спиране.Пешеходеца защото масово са с телефон или слушалки (даже някой влака ги прегази) и не забелязват какво става около тях.АПИ защото не са осветили пешеходната пътека като хората и не са сложили от ония високите легнали полицай
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгнеш да изпреварваш някой тир, хоп лепва ти се някой *** с джип светка прави струва, не спазва дистанция, притеснява те ... ганьовщина.
33
0
 
3
 
! Отговори
. преди 6 години
Мръсно племе е ***, хвърчат като луди с тия джипове ,милиционерите се правят на ощиоани ...
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за младежът, но човек трябва да е много внимателен когато пресича по тъмно. Пешеходецът вижда отдалеч фаровете, докато шофьорът може и да не го забележи. Неумишлено престъпление, което може да сполети всеки шофьор колкото и да е внимателен. За съжаление се случват такива неща.
31
2
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Много е вероятно наистина да е бил заслепен. В 06:48 по това време на годината е още тъмно. Странни са ми пострадалите от катастрофи - вместо истинският виновник, който е КАТ, обвиняват шофьорите, които шофират според това как работи КАТ. Неработещият КАТ е прекият виновник за 99% от нарушенията и катастрофите. Няма държава по света, където шофьорите да спазват правилата без съответния КАТ да е наложил спазването им. Най-опасните шофьори в България са чужденците, а българите в чужбина са примерн
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На такова място трябва пешеходен светофар - натиска пешеходецът бутона, когато иска да пресече и светофара спира колките. През останалото време си свети зелено за колите. Така се слагат "умните" светофари, а не както Фандъкова ги нацвъка в София, за да присвои едни милиони и хората да пресичат няколко пъти по-бавно. И нещо важно - шофьорите шофират по начина, по който държавата, т.е. КАТ им позволява да шофират. Поведението на шофьорите е следствие, а не причина за ПТП и вината е в КАТ.
29
2
 
2
 
! Отговори
batmario преди 6 години
Аз минах сутринта от там.Видях джипа и мястото на инцидента.Точно къдетото се е случило това има камера.Там винаги всички карат бавно.Според мен не е точно така както е написано тука...Не оспорвам вината на шофьора...Странна работа...
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те джигитите няма да си спрат, ами поне една пасарелка може да направят там.
27
1
 
7
 
! Отговори
Майка на убит в ПТП преди 6 години
Бъдете проклети всички БорисКарамановци,защото сте убийци и страшни за всички ! Пояснение-Борис Караманов уби почти на същото място млад мъж и отличен шофьор.карайки мощния си джип с 2 пъти по-голяма скорост от позволената там. Не бива да се прощава на подобни убийци . както направи скапаната ни система с КАРАМАНОВ И МНОГО ДРУГИ
26
1
 
15
 
! Отговори
Кога ще ги стигнем.. преди 6 години
Трябваше ли да пострадам от катастрофа, за да разбера, че най - сигурният начин за избягване на ПТП, е ниската скорост. Когато човек кара НЕ със 160км/ч., а с указаната, има много повече време за реакция и шофьора и пешеходеца. По-добре късно (да стигнеш), отколкото никога!
25
7
 
1
 
! Отговори
До Мишо преди 6 години
Как светофар на главен път Бургас - Созопол, там и без това е натоварено предостатъчно, само светофари липсват. Скоростта е ограничена до 60 и пак се струпват коли. Трябва всички участници в движението да спазват правилата, не само шофьорите да са виновни. Всеки трябва да пази себе си и другите.
24
1
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 22-МишоАбе нашите джигити, нито пешеходна пътека ги спира, нито светофар. Засечен от радар самоубиец и убиец, минал на червено в София с около 200 км/ч. Е на туй кво се вика...?
23
1
 
4
 
! Отговори
Ушавклатикор преди 6 години
Видими резултати.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Да, извън Бг всички стават примерни и толерантни, защото правилата са наложени с постоянен контрол и санкции, които не можеш да подминеш с рушвет и корупция за жълти стотинки ( корупция има по високите етажи и за много пари). Това е основния проблем в Бг - корупция и анархия с която се заобикалят всякакви закони, наказания и глоби. Всичко е позволено и живееш безнаказано, след като имаш пари, познаваш точните хора на точното място или си човек на ,,наш" човек
21
5
 
16
 
! Отговори
мишо преди 6 години
Където има пешеходна пътека ТРЯБВА ДА ИМА СВЕТОФАР. Това е от полза и на шофьорите, и на пешеходците, и на катаджиите при търсене на вина. Толкова пари се изпокрадаха , за по един светофар към пешеходните не отделиха.
20
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този с джипа е от типовете които загрижените за живота ни катажии никога не закачат че да си нямат проблеми!Такива са стотици иглавно те ни избиват по пътищата и банкянския нерез стига е ронил фалшиви сълзи и да се снима по разни щабове а да си стегне ламтящия за големи заплати башибозук!
19
4
 
34
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Тая мания по джиповете изяде главите на много хора. Шофьорът висок 1,50м, като седне зад волана, не вижда какво става пред джипа. Повдига се на пръсти, не може да прецени как да завие, защото няма видимост(трябва да стане прав), гаражът малък- не може да вкара Жипа в гаража, обаче Жип си купил пича.Щеше да е комично, ако не беше трагично.
18
3
 
25
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Често пресичам на една и съща пешеходна пътека. На 100м от училище. Това,което виждам всеки ден е че шофьорите нито спират, нито намаляват, ако ще и 10 човека да чакат на тротоара. Там имаше легнал полицай, маркировката беше червена, после я направиха бяла, после- жълта... Хората си карат и не им пука.Пешеходните пътеки изобщо не ги броя, пресичам с такова внимание, все едно няма пешеходна пътека.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там има ограничение на скоростта, никой не я спазва...Има и камера / поне кутия/, но от години се говори , че не работи и ограничението не се спазва... там е правия участък - бивша самолетна военновременна писта - кара се бясно...
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕлемагТака де, друго си човек да се надими вътре в джипа и волумето да е на мах. И нЕма значение к'во се скива през джама, не се брои, а и кой ли го интересува...