Срещу войната по пътищата – камери и в цивилни коли

Така нарушителите няма да знаят, че полицията ги снима
20 ное 2017 20:30,
37
Срещу войната по пътищата – камери и в цивилни коли
Снимка: Архив, Булфото

Заради зачестилите катастрофи по пътищата полицията ще започне да слага камери в необозначени цивилни коли. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов пред БНР.

По думите му така шофьорите, които нарушават правилата, няма да намаляват скоростта, когато видят на пътя полицейски автомобил - практика, често срещана до момента.

Още по темата

Младен Маринов допълни, че засиленото присъствие на патрули е временна мярка, тъй като няма такъв ресурс.

"Пътят е да се въвеждат технически средства, камери за контрол на скоростта, включително и такива, които са в автомобили, които не са обозначени и които могат да замерват скоростта в движение. Практиката показва, че въвеждайки обозначение на местата, където засичаме скоростта, това води до намаляване на скоростта в тази отсечка, след което спокойно се развиват вече и високи скорости", обясни главният секретар на МВР.

Той каза още, че полицията вече ще сваля номерата на автомобилите на провинилите се водачи не на пътя, а в най-близкото районно управление на МВР. Така според Младен Маринов шофьорите, които нарушават правилата за движение, рискуват да изгубят ценно време.

"Където се налага налагане на принудителни административни мерки, в случая сваляне на регистрационния номер, това нещо ще разпоредя да се извършва в районното управление, към което работят служителите", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаците за видео кантрол на пътя, които премахнаха, има много добър ефект върху водачите, особено поставени преди участаци с концентрация на ПТП, масово се намаляше скоростта без значение има или не действително камера в даден момент. А сега камерите кво правят...снимат катастрофите без особена превенция. И да трупат се глоби, което е явно е целта, а не безопасността по пътищата
28
0
 
3
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
Камерите са само един елемент от безопастността. В БГ се ползват за пълнене на хазната. Кой следи за неправилно изпреварване, престрояване, засичане, неизползване на мигачи, забранен обратен завой и др.?
27
0
 
0
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Редно е, държавните служители да бъдат на висота - да са изрядни във всяко едно отношение - технически преглед, винетки, застраховки, колани и прочие!! Поставянето на пътните знаци и всякаква маркировка и сигнализация, нека бъде под контрола на КАТ ! И нищо не е вечно - щом знака или сигнализациите са ненужни, не отговарят на нови условия и изисквания - да се премахват своевременно! Точно тук има нещо гнило......
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разчистете извънградските пътища от безумните ограничения и съм за тези промени. Но защо при скорост 90 км/ч извън града е осеяно с намаления 50, които голяма част са забити в храсталаците трябва да ме санкционирате? Аз искам като видя табела за населено място да си карам с 50, и между табелите за населени места да е 90 км/ч.
25
0
 
5
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Цитат: полицията вече ще сваля номерата на автомобилите на провинилите се водачи не на пътя, а в най-близкото районно управление на МВР. Така според Младен Маринов шофьорите, които нарушават правилата за движение, рискуват да изгубят ценно време.А кой ще закара колата но РПУ-то? Ще я взумат с паяк, или единият от катаджиите ще се упражнява на моята кола? Боже опази ни от неуки управници.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНикога не съм разбирал - какво значение има дали полицая се е скрил или не.Значение има дали спазваш правилата или не!!! Бай Ганьоооо! Правилата гледай, не полицая къде е!Ти, ***, като спазваш правилата, той може да си стои в храстите, ти даже няма да знаеш ...
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи - караш с 80км/ч при ограничение 50км/ч1) Засичат те с радар, съставят акт и ти отнемат 8-10 точки и глоба.2) Същата ситуация, но те засичат с камера и имаш и снимка - глобяват те, но не ти отнемат точки.Който ми обясни логиката в това, хвала да му е ...
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По думите му така шофьорите, които нарушават правилата, няма да намаляват скоростта, когато видят на пътя полицейски автомобил" - това добре, но с какво ще уплашат шофьора, който си мисли - хм, сега ако ме снимат ще платя някой лев и готово.За глоба с електронен фиш не се отнемат точки, само да го отбележа, за тези които не знаят. Ако караш с 80 в града, по тясна улица, пред жилищни сгради и те снимат, ще бъдеш просто глобен.По принцип се вземат точки, но с камера - НЕ :)))
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво, камери, глоби, изземвания на книжки и коли, нищо за пренареждане на пътните знаци, огромна част от които са наслагани произволно или са "хранилки" за катаджии и бюджета. Такива безмислици има, че свят да то се завие. И още нещо, при Суджук 1 се продадоха над 200 000 книжки на всякакви у//роди. И ето резултата, женуря без умения и усет, миганьори които не мигат да четат и пишат, всякакъв баклук. Рузултата не закъсня.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако снимам патрулка в нарушение, дали ще и свалят табелите в районното? Щото всеки ден ги гледам в квартала какви ги вършат...
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dragi zablydeni ovce!Nerazbrahte li tche oligarcite koito pritegavat transportni firmi si plachtat na boklycite ot nacheto pravitelstvo i si praviat kakvoto iskat .Iskam da mi obiasnite kak sche zaecat boklycite kamiona koito se dvigi s previshrna skorost po nacionalnata patna mrega kogato negramotnia policai sie nastroil radarana 90 km a tam kamionite triabva da se dvigat sas 70 km v tchas ? Sednal lie niakoi da zasetce tirovete koito ze dvigat po magistralata sas 110 km v tchas ?
18
0
 
18
 
! Отговори
Баба ти! преди 6 години
Нали номера е да се намали скоростта? Колкото повече знаци за камери, патрулки ( с включени светлини) толкова по-малко ще се кара над ограниченията. Нормалните хора намаляват на знаци, камери, партулки, че дори и ботофорни! Ама номера не е да пазим живота, а да събираме за коледа. Нали коледни и 13 няма да получат, поне да си я изкарат.Ние ще пускаме за децата и коледната кампания за събиране на средства, пък депутатите колко са дарили за тази кампания?
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То видеорегистратора е хубаво нещо, но трябва и да се узакони ползването на материалите от него а не да ходят хората да пишат по РПУ-тата. Само един сайт трябва и доста народ ще качва, а ако дават и награди със сигурност доста народ ще докладва
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е от вчера, просто сега използват момента, да се обозначат отчасти, кияците се ненаяли. Дремят на доста места вкисналите се гъзурняци. Срещу икея, крият се между колите оставени за ремонт, при един вносител. Срещу шишКИЯ, на обръщалото до технополиз, дремят в една КИЯшка кола, или дръглив орел. До мидата на Казичене, там се навират в тополите и се драпат на мира. Това е малка част от сборника с картинки "милю пълни хазната". Разказите по Тракия, са два тома.
15
3
 
20
 
! Отговори
Атанас преди 6 години
Правилата по пътищата са за недоразвити и ***. Всички останали плащат данакът на МВР, че не може да си върши работата и да спира действително опасните. На пример, който кара по основните артерии на София по правилник, образува тапа, която е крайно опасна. Да не говорим за различните принципи за тегулиране на светофарите, или необозначените опасни участъци от разпадащото се пътно платно. Явно целта е да бъдат събирани пари, а не рационално регулиране на трафика....
14
9
 
9
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 6 години
България трябва да приеме закон като в Русия - Задължителен Монтаж на Видеорегистратор във всяка кола , автобус ,камион , самолет - Платен и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН от Държавата .ЕС Изостава от Русия - всички сме гледали клипове в Социалните Мрежи и Руското Правосъдие .Така се прави Демокрация .А ние живеем още в Капитализма .
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм безуслвно. Максимално камери на пътя, стационарни. Поне кутии да ума. *** ен знае в коя кутия е камерата.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не харесвам Бойко, но да обвиняваш само него, незряло. Сигурно преди него нямаше жертви на пътя. ***!
11
1
 
12
 
! Отговори
U2 преди 6 години
Простичко е, но няма желание за промяна. Първо, широки пътища. Поне като в Гърция. Второ. Камери на 400 м., като в Швейцария. Това е. Нищо повече.
10
1
 
30
 
! Отговори
dfg преди 6 години
Ама аз слушам само как ще ни глобяват, как ще ни ограничават скоростта, как да вземат строги мерки срещу шофьорите, но никъде не виждам кога най-накрая ще караме по асфалт, а не по коларски пътища, кога смешната ни магистрала от Хемус от 100 км няма да има по няколко ремонта, уж по магистрала за бързина пътуваш, а то седиш по 30 минути в задръстване. Ние как и кога да ви глобяваме?