Цената на войната по родните пътища – 1,5 млрд. лева на година

Увреден автопарк, инфраструктура, болница, социални плащания...
21 ное 2017 18:15, Екип на Bloomberg
66
Цената на войната по родните пътища – 1,5 млрд. лева на година
Снимка: архив, Булфото

Освен че отнемат човешки животи, инцидентите по пътищата имат много сериозно материално измерение. Те бъркат в джоба на всеки един български гражданин.

Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи Владимир Тодоров.

По думите му загубите от инцидентите по пътищата достигат до 1,5 млрд. лева годишно.

"Това са както преките, така и косвените загуби – увреденият автопарк, увредената инфраструктура, болничния престой, социалните плащания", отчете той.

Не трябва да си затваряме очите за нарушителите, призова Тодоров, не трябва да бъдем безучастни, виждайки човек, който консумира алкохол и после се качва да управлява автомобил.

"Дори, в най-добрия случай, той да се удари сам и никой друг да не пострада, неговото болнично лечение идва от нашия джоб", настоя експертът.

Все пак употребата на алкохол не е водеща причина за ПТП в България. Такива са превишената скорост, неправилното изпреварване, навлизането в насрещното движение.

Какви мерки следва да бъдат предприети, за да се намали черната статистика по пътищата?

Вижте целия разговор във видеото

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
10
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Парите не се губят, само се прехвърлят от един джоб в друг - я ще отидат при тенекеджията, я при майстора, я при доктора , я при попа.
2
0
 
6
 
! Отговори
Началника на БГ-то преди 6 години
Дааа,проблема са трайно увредените, за жертвите си има място.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези ми измерват в левове? Абре, вие наясно ли сте, че в БГ по републиканската пътна мрежа загиналите и ранените за година, са повече отколкото затритите цивилни във военновремена Сирия през най-тежките години.