Полицейски приемни – скоро и в други ромски махали!

Валери Симеонов: Моделът ще се прилага, където има напрежение
19
Полицейски приемни – скоро и в други ромски махали!
Снимка: БТА

Моделът с изнесените полицейски приемни в Пловдив и Асеновград ще се прилага навсякъде, където се появи напрежение. Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов, който инспектира строителството на полицейската приемна в ромската "Шекер махала" в Пловдив. Вицепремиерът се запозна и с работата на изнесения полицейски участък в кв. "Лозница" в Асеновград.

Като пример той посочи, че съвсем скоро предстои откриването на аналогичен участък в ромската махала в Стара Загора, имало и заявки за Бургаско. Идеята е, добави Симеонов, да бъде ограничена битовата престъпност в критични места.

За това на какъв етап е строителството в Пловдив той се информира лично от директора на строителната фирма и от кмета на район "Северен" Ральо Ралев, на чиято територия се намира обектът.

Още по темата

"Няма външни работи, които да са зависими от климатичните условия и очаквам обектът да бъде завършен до края на месеца", каза след огледа Симеонов, цитиран от БТА.

Кметът Ральо Ралев каза, че около сградата ще бъдат оформени тротоари и два паркинга с общо 20 паркоместа. В момента акцентът е подземната инфраструктура с окабеляване, което да се използва в приемната.

Директорът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков каза, че се провеждат конкурси за попълване на недокмоплекта в дирекцията, след което ще се искат и отделни щатни бройки за изнесената приемна в "Шекер махала".

Той уточни, че последният конкурс е за 30 места за младши изпълнителски длъжности. Отделно вече в заключителен етап е конкурсът за осемте места за приемната в кв. "Лозница" в Асеновград, каза директорът. Илков е категоричен, че има ефект от приемната там, като на първо място посочи, че е много по-удобно както за гражданите, така и за колегите му.

На въпрос как ще коментира трафика на турски граждани, преследвани за участие в опита за преврат, Валери Симеонов отговори "има такъв трафик, който не е голям". По думите му трафикантите се подпомагат от "хора с по-ниски морални качества и то основно от Гранична полиция".

"Когато изкушенията са големи - има нарушаване на служебните задължения, има и влизане в схеми за трафик", коментира той. Симеонов добави, че патрулиращите двойки по границата на места не са по правилата - граничен полицай с войник.

Относно задържаните в Одрин българи Симеонов каза, че България ще защити своите граждани, ако имат нужда от защита и риторично добави: "Нали не очаквате вицепремиерът да тръгне да защитава престъпници или да се изказва в тяхна подкрепа?".

Той добави, че голяма част от трафикантите от турска страна са българи, които не смеят да се приберат в България, защото ще бъдат арестувани.

Симеонов каза още, че промяна в Закона за шума и вредните последствия от него ще сложи край на шумните оргии, от които страда цяла България. По законопроекта, който той определи като много добър, все още се работи и до Нова година ще влезе в пленарната зала.

"Предприех тази инициатива още от лятото и ще я доведа докрай, но само и единствено с парламентарна подкрепа", добави вицепремиерът. По думите му текстовете в този законопроект са много сериозни, изработват се внимателно и така, че да не бъдат оспорвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се някой смел Журналуст да зададе следния въпрос на Симеонов: Защо Симеонов прилича на Ром?
9
0
 
4
 
! Отговори
R0m преди 6 години
Супер! Ще има паркинг за каруци и "окабеляване", което ром0вете да си наберат.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай Валери, все така! Турските, руски и еврейски *** няма да спрат да спъват, нооо така е.... ...няма друг начин, положението е такова, че сами се ци гани зираме вече!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винкел, а когато роми насъбрани на 30 - 40 членна тумба нападат българи, ние в коя приемна да се оплачем и с какво приемните в ромските махали ще защитят българите???
6
4
 
3
 
! Отговори
Бдителен преди 6 години
Нека Валерката да продължава в същия дух но без да прекалява. Важно е да се действа активно но не трябва да показваме мускули и да демонстрираме излишна сила.
5
3
 
8
 
! Отговори
БГ преди 6 години
ТОЗИ *** ПСЕВДОПАТРИОТ,НЕ МОЖЕ ДА ПРОУМЕЕ,ЧЕ И ДО ВСЕКИ *** ДА СЛОЖИ ПОЛИЦАЙ ДА ПАЗИ,ДОКАТО НЕ СЕ ПРОМЕНИ МИСЛЕНЕТО НА *** *** И НЕ СЕ ОБРАЗОВАТ,НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ..
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така сливането между едни престъпници с други ще се осъществи по-бързо.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далавери Симеонов им разкрива полицейски участъци ... не че наблизо не е КАТ. Не че като ходят на работа не ги замерят с камъни онези църните. Действията на Далавери са ялови
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези ромски махали май не са мулти-култи няма ли някой толераст да ги осъди.
1
5
 
9
 
! Отговори
толераст преди 6 години
Скоро и роми полицаи.