Пушиш ли? Кмет дава бонус "отпуск" на непушачи

В Смядово ще попълват декларации, че не излизат за цигара
22 ное 2017 13:15,
11
Пушиш ли? Кмет дава бонус "отпуск" на непушачи
Снимка: архив "Булфото"

Кметът на Смядово дава допълнителен отпуск на служителите в общината, които не пушат в работно време.

Иванка Петрова ще включи "бонуса" като клауза в колективния трудовия договор, който ще влезе в сила от 1 януари догодина.

"Според мен, всяко ходене за цигара на половин час е загуба", казва кметът Петрова пред "Дарик" и затова тя е предложила да компенсира онези, които не пушат, с отпуск.

Почти половината от 80-те души, които са на договор към кметството, са пушачи.

В другите институции - като Защитеното жилище и Домът за стари хора, които са към общината, също ще се даде възможност на хората, които не пушат в работно време, да ползват допълнителен отпуск.

Те ще трябва да попълнят декларация, че се отказват да пушат в района на местоработата си от 08:00 до 17:00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушенето е личен избор, но пушачите не осъзнават какво си причиняват. Пушат вкъщи, в колата...навсякъде...смрад страшна.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм пушачка, но съм го превърнала в закон. НИКАКВО ПУШЕНЕ В РАБОТНО ВРЕМЕ! Пуша вкъщи с кафето и после вечер и евентуално, ако много ми се пуши в обедната почивка, но иначе никакви паузи за цигари. Просто не е етично спрямо колегите, клиентите и дори шефовете ми докато имаме най-много работа, аз да излизам да пуша.
9
4
 
7
 
! Отговори
някоя си преди 6 години
Щом пушачите излизат да пушат в работно време, значи просто няма контрол или той е слаб и съответно началника не си е свършил работата. А допълнителния отпуск за непушачи си е дискрминация по признак пушене. Това е недопустмо!
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нахален, по-нахален, най-нахален, пушач. Имам един познат, навремето е бил директор в производствено предприятие - той още от комунистическо време не назначава на работа пушачи. Пушачите ходят да пушат, докато другите работят - ЗАЩО? Непушачите по-будали ли са?Зимата бях на почивка и сервитьорките имаха конфликт точно заради това - пушачката излиза да пуши, а другите две работят. ЗАЩО?Офиса ми е в сграда на едно предприятие - директора е забранил на всички свои служители да пушат, иначе напускат
7
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че непушачите са по-послушни.. по-лесно се потдават на измама , мотивация , и други техники за поробване,.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо глобалистите се борят тютюно-пувкането , а легализират наркотици , марихуани..Още Хитлер е правил опити , че внушенията пропагандата на радиото и вестниците не въздействат на пушачите. Банкерите искат да ви измамят като - телефонен измамник стара бабичка.. А тютюна явно им пречи.
5
12
 
21
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Браво, това е отличен пример. 10 цигари по десетина минути са си близо 2 часа. Защо тези които почиват "на цигара" да получават колкото тези, които са на бюрото. Или повече пари или повече отпуска за непушачите.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз отказах цигарите , преминах на лула .. И се оказа много по-безвредно .. праДядо пушеше с лула и живя до 79г.. разболя се грип и пи газ да се самолекува и му изгоря гърлото.. Не е умрял от рак като днешните пушачи на цигари.. Човеците са пушели с лула 3000лв. докато цигари пушат от 100г. и измрат от рак.
3
6
 
12
 
! Отговори
Чо Чо Сан преди 6 години
Браво на кметицата! Всяка цигара е 15-20 мин. работно време или повече,ако се удължи лафмоабета.
2
3
 
12
 
! Отговори
Работих в научен и-т преди 6 години
в ранната си младост. Пушенето в цялата сграда беше уж строго забранено, но колегите си "припалваха".Веднъж, на работно заседание, на което присъстваха десетина човека, една от по-възрастните колежки помоли, ако е възможно да не пушат, защото има много силно главоболие. Дошла на работа, защото тя трябва да докладва за извършената до момента работа. Никой не запали. Освен директора, разплуто от сланина същество. Седеше през два стола от онази жена, но най-невъзмутимо извади цигара и си я изпуши!
1
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък една училищна директорка даде бонус отпуск на всички ученици-целогодишен отпуск.