Кървав спорт! Ученици се млатят... бой със залагания или конфликт?

Схватката е заснета в покрайнините на Пловдив
Обновена: 23 ное 2017 08:39 | 23 ное 2017 08:37,
113

Клип с бой между ученици на пловдивски гимназии подпали социалните мрежи.

Схватката е заснета в покрайнините на Пловдив, близо до Английската гимназия, съобщи Bulgaria ON AIR.

От полицията отричат версията да става въпрос за организирана среща със залагания, каквито версии се лансират.

Според разследващите побойниците са от различни училища и са имали конфликт, който решили да разрешат с юмруци пред очите на стотици деца.

Единият от биячите е дванайсетокласник, пълнолетен, и ще бъде наказан с последно предупреждение за изключване от училище.

Директорът на Английската гимназия Николай Радев обяви, че кадрите са от петък, но чак сега са придобили публичност.

Не "кървав спорт" със залагания, а неуредени лични взаимоотношения стоят за инцидента, настоя той.

Момчето от Английската е определило пред директора действията си като "келешка постъпка".

"Ученикът вече е подал документи за елитен английски университет", отбеляза Радев пред bTV и коментира, че наказанието вероятно ще го стресне достатъчно, за да не се замесва повторно в подобни ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
9
 
9
 
! Отговори
Средношколец преди 6 години
Едно време в даскало се биехме всеки ден, абсолютно всички. Имахме си тетрадка, в която се водеше ранглиста. Дори най-големите баламурници също бяха задължавани да се бият, естествено срещу баламурници от другите класове. Ако отказваха, ги принуждавахме. Топ побойниците си се биеха ек на ек помежду си. На седмица съм се бил по 4 пъти от 5 дни на даскало. Тогава обаче нямахме смартфони.
78
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се бяха сбили р.о.ми, малееееййй какви храчки щяха да хвърчат тук! Но щом не са такива, значи е нормално.По всичко си личеше, че боят е организиран- мястото подходящо, многото публика, и двамата разбираха от бой, опитни бяха, държаха се като кечисти. Но нещата се заметоха, защото единият щял да учи в Англия, т.е. не е дете на шивачка и шофьор.
77
6
 
6
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 6 години
Хубава работа ама -Българска работаааа
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** филибарски пърчета!!!
75
2
 
7
 
! Отговори
Льольо преди 6 години
Иво Христов да се извини, задето се извини
74
2
 
6
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Скарали са се, решили да решат нещата помежду си с бой. Е и?! Ако го бяха направили в зала на ринг, щеше да си е напълно в нормите. Това се случва и у нас и по света. А някой помни ли какво беше в кварталите и училищата през 90-те години? Медиите се опитват да направят поредната сензацийка...
73
1
 
13
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
човешкия живот и морал е толкова девалвирал в нашата злощастна страна, че ще ставаме често свидетели на такива "геройства" Има си време и място да си показваш агресията и бабаитлъка, но дивашките крясъци и простащина, лъхаща от младежите илюстрира нагледно упадъка на обществото ни. Тежко и горко на Майка България !
72
1
 
15
 
! Отговори
Константин преди 6 години
Като имат енергия, защо не ги изпратят да поработят малко. Има градинки, тротоари и площадки за чистене. Така общественополезен труд.
71
2
 
1
 
! Отговори
до Krom преди 6 години
Да, била е първо ДОСО, после ОСО изградена по образец на съветската ОСОАВИАХИМ!
70
3
 
4
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До king_for_a_day - ами някак си нашата държава не съумява да канализира тази енергия. Във времето имаше едно нещо - организация за съдействие на отбраната - не казвам дословно - но може би не е лош модел. Нека са подготвени, нека са научени, но и насочени правилно. Нормалните общества канализират и ползват енергията на младите полезно. А ние я пилеем - чрез неодобрение, отхвърляне, неразбиране. И разбира се, те не са съпричастни към обществото, съвсем обяснимо. Сякаш просто не знаем как.
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Римската империя до сега - нищо ново.
68
2
 
4
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
Под "по средата" имам предвид не рязко разслояване на агресивни и на безполови мъже, а мнозинство от смели, но разумни и сдържани хора. Сдържани не поради слабост, а защото си дават сметка за действията си. Разбира се, това едва ли може да се очаква от 18-годишни в случая, просто обществото е такова, че твърде късно започваме да носим отговорност (нямам предвид съдебна) и те още не са се сблъсквали с реални проблеми, трудни избори и т.н. В този смисъл съм съгласен с теб.
67
4
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
66, ами не знам... Вярно, сред хората има мода на прехласване пред зрелища от типа на ММА или още по-зле кеч, но това въздейства на ограничен кръг от хора, докато повечето стават едни бледи овцедушни офисни същества с плакати "Добре дошли, бежанци!" в ръка. Усещането ми е, че се получава разслояване и една неголяма част от хората лудват като героя от "Портокал"-а, обаче пък мнозинството мъже се разплакват като видят как се коли овца. А истината за мен е по средата.
66
1
 
7
 
! Отговори
bibbo преди 6 години
В тази страна всичко се изродява , дори и новините. Едно време се бихме квартали срещу квартали. Тука две момчета им ври кравта и си спретнали бой, няма нищо нередно .
65
0
 
6
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До king_for_a_day - донякъде си прав. Всички ние сме отговорни за опошляването - къде с действие, къде с бездействие и безхаберие. Думата ми е, че живота все повече напомня стария роман на Антъни Бърджес "Портокал с часовников механизъм" по който Кубрик направи невероятен филм. А дали е случайно или е наложен модел на поведение? Не зная, но не е български патент. Света върви към този модел въобще.
64
1
 
4
 
! Отговори
толераЗД преди 6 години
Ако ще се бият да си разрешават споровете - да не снимат. Уреждането на сметки "по мъжки" няма нужда да става пред фенките отстрани.
63
4
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Добри умения показаха и двамата, определено имат опит в бойните спортове. Добре, че ги разтърваха на време и са без поражения.
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно че е със залагания
61
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям пpaз, потъркаляли се малко. По мое време се правеха групови боища - квартал срещу квартал. Повечето сега са приятели, ама като си тийн, кръвта ти ври, а мозъка не работи особено много. Тези неща винаги ги е имало, разликата е, че преди нямаше как да се снимат.
60
8
 
20
 
! Отговори
В.Т. преди 6 години
Големи моралисти станахте всички !! ... аз съм на 36 - такива боеве имаше и аз като бях ученик преди 20 години ... Това е нещо нормално . винаги го е имало и винаги ще го има .. Сега обаче има камери и става цирк и евтина сензация . Евала на момчетата че си решаватс пора като мъже