Родители на бунт заради епидемия от хепатит А

Спряха децата си от училище в град Раковски
23 ное 2017 10:45,
18
Родители на бунт заради епидемия от хепатит А
Снимка: BulFoto, Архив

Родители се вдигнаха на бунт заради хепатит в Раковски. Те масово отказват да пуснат децата си на училище. Причината е, че в града е регистрирана епидемия от хепатит А.

Броят на заразените деца към момента е към 100, като най-много те са в основно училище "Христо Смирненски".

Всички са притеснени, че коварната и заразна болест поразява все повече малчугани. Още по-обезпокоителен факт е, че здравните власти отказват да извършат дезинфекция в ромската махала.

Кметът на Раковски - Павел Гуджеров заяви пред Нова тв, че общината е предприела всички възможни мерки по обезопасяването на града от епидемията: "Вече правим всичко, за да ограничим разпространението на болестта. Предписано е да се дезинфекцират училищата и детските градини".

От Регионалната здравна инспекция обаче посочват, че общината не си върши работата. Заразата е обявена още на втория констатиран случай на хепатит А, а всички заразени са били хоспитализирани и изолирани.

Инспекцията е препоръчала на кмета и лекарите в града да провеждат дезинфекция във всички заведения за обществено ползване.

Според представител на РЗИ обаче инспекцията няма работа да дезинфекцира в огнището на заразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Караибрахим преди 6 години
Не само апетит, ами и холерия ще ги хване, щом живеят в такава мръсотия. Вижте само на снимката за какво става дума.
6
0
 
0
 
! Отговори
Grafigratiefo преди 6 години
O, tova pod shapkata na bg prezident li pak?!
5
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Варна, Максуда, основно почистена от тоновете отпадъци, изхвърляни системно под прозорците на копторите им, 2 седмици по-късно, все едно не е чистено от десетилетия. Тия могат само да реват, не се сещат да си изхвърлят *** в кофата на 20 метра от коптора им, а директно от прозореца. Е как да няма хепатит, краста и други болести, основана причина за които е липсата на хигиена."National Geografik: Най-голямото откритие на медицината е хигиената."
4
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 години
Лятоска едни роми обикаляха телевизиите да реват че са дискриминирани - на басейн не ги пуснали. Няма дискриминация по признак мърсотия.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... на всичкото от горе и ще тръгнат от тях болести и зарази! При Тошево време влизаха в махалите да им дават съпуни и да ги ваксинират. Сега няма да стане това разбира се. Те са електорат, и от тях зависи кой ще е на власт. Плюс това да го къпеш насила, нарушава човешките му права като гражданин на ЕС и Брюксел ще се скара. Хрантутниците от БХК и разни други организации начело с ДПС биха ревнали и те. Не им пука за нашите деца.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като нямат елементарни хигиенни навици, такива епидеми са наплълно нармални. Хепатит А не случайно се нарича болестта на мръстните ръце.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хепатит А - болестта на мръсните ръце.