След семейна свада – седмокласничка се трови с ксанакс

Инцидентът станал в тоалетната на бургаско училище
24 ное 2017 09:37,
5
След семейна свада – седмокласничка се трови с ксанакс
Снимка: flickr

Седмокласничка опита да се отрови с ксанакс в тоалетната на бургаското СУ "Иван Вазов".

Инцидентът с погълнатото тколичество антидепресанти е станал в голямото междучасие в сряда.

Момичето само е споделило със съученички какво е направило, а децата са извикали медицинската сестра. Според признанията на тийнейджърката, тя изпила цяла опаковка от психотропното лекарство - общо 10 таблетки.

Момичето е било откарано спешно в болница, където й  направена промивка и в момента е добре, казаха от здравното заведение. За инцидента е информиран регионалният инспекторат по образованието.

"Получих подробен доклад от директора на училището и становище от медицинската сестра, която допуска възможна симулация. Според медицинските лица, поведението на ученичката не е съответствало на погълната доза ксанакс. Но въпреки това са взети всички необходими мерки и момичето е отведено спешно в болница", заяви пред "Монитор" шефката на образователния инспекторат в Бургас Виолета Илиева.

От ръководството на училището отказаха да съобщят повече подробности за случая и за причините седмокласничката да посегне на живота си.

Според нейни съученици тя е имала семейни проблеми и посещавала често училищния психолог.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тука самоубийци.....мъка,мъка
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До автора, ксанакс не е антидепресант, а бензодиазепин, тоест успокоително. 10 таблетки не са животозастрашаващи. Нека си работи с психолога момичето, стига внасяхте паника
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно го е откраднала от мама или баба и е решила да се прави на уитни.Такова поведение е плод на лошо възпитание или липса на такова.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1: сигурно са й го предписали, честа практика в бегето е да се предписват ssri и диазепами т.н. на тинейджъри. Отделно всичко се продава свободно извън аптеките или в правилните такива
1
2
 
30
 
! Отговори
:):) преди 6 години
а как си е купила ксанакс, той май със спец рецепта се продава