Във ферма за патици... тонове нелегална ракия

Повече от 4 тона е задържаното общо количество алкохол
24 ное 2017 18:35,
7
Във ферма за патици... тонове нелегална ракия
Снимки: BulFoto

Общо 4 395 литра нелегална ракия задържаха митнически служители при три проверки от последните дни, съобщиха от Агенция "Митници".

3 455 литра нелегална ракия задържаха митничарите при проверка във ферма за отглеждане на патици в село, в Ямболска област.

Проверката е извършена на 21 ноември, като в една от посртойките, която по документи представлява аграрно помещение, униформените откриват 20 съда с вместимост от 150 и 200 литра, съдържащи течност с мирис на етилов алкохол (ракия) или общо 3 455 литра.

В хода на разследването е изяснено, че откритият алкохол е собственост на работник със сключен с предприятието трудов договор.

До приключване на проверката не са представени документи за платен, обезпечен, начислен акциз. Взети са проби за лабораторен анализ. След изготвяне на лабораторните експертизи ще бъде образувано административно-наказателно производство срещу нарушителя.

Други 560 литра ракия са задържани при проверка в района на Кресна. В частен имот - къща с двор, където в избено помещение под гаража митничарите са открили 2 ПВЦ съда с вместимост от по 50 литра и 46 броя ПВЦ съдове по 10 литра, съдържащи течност с мирис на етилов алкохол (ракия), общо 560 литра.

За алкохола, в рамките на проверката, не са представени документи за платен, обезпечен, начислен акциз. Взети са проби за лабораторен анализ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
sten преди 6 години
какво се правите на смешници беако се разровите и поогледате скритите стаи на всеки казан...та те са пълни с тонове материал за ракия,която е лична собственост и после се продава някъде из БГ, нелегално,разбира сеи ако това не се вижда...егати държаватакакто винаги е било де...
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..В хода на разследването е изяснено, че откритият алкохол е собственост на работник със сключен с предприятието трудов договор ... оно шефа не знае нищо
3
2
 
11
 
! Отговори
ОТЧИСЛЕНИЯ ТРЯБВАТ преди 6 години
ЕДИН ПРАВИ ОТЧИСЛЕНИЯ СЪС СУДЖУЦИ, ДРУГ С РАКИЯ. КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ, ТРЯБВА ДА ПОДПОМАГА ГЕРБ.
2
1
 
11
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Да,стават грешки,нормално е.В хода на прецесуално-следствените мероприятия,ще стане ясно,че това е течност за Дезинфекция!
1
1
 
21
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Ако не са се отчитали където трябва - строг тъмничен затвор. Ако обещаят да се отчиат - 72 часа и бегай да изкарваш пари.