350 машини на пътя срещу снега, трафикът - при зимни условия

Екипи на фирмите работят във всички райони на София
Обновена: 27 ное 2017 19:42 | 27 ное 2017 19:00, Веселина Йорданова
7
350 машини на пътя срещу снега, трафикът - при зимни условия

Общо 350 машини обработват в момента настилката на републиканската пътна мрежа, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Настилките се почистват и затруднения за движението няма. Преди да започне снеговалежът на АМ "Хемус" е катастрофирал тежкотоварен автомобил в района на виадукт "Елешница". По данни на МВР причина за инцидента най-вероятно е заспиване на шофьора. Авариралият камион е заел двете платна на автомагистралата и това е затруднило значително работата на снегопочистващата техника и трафика.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите "Предел", "Рожен" и "Превала". През Троянски проход е ограничено движението на камионите над 12 тона. Без затруднения е пътуването през "Петрохан".

Проходът е добре поддържан, няма затруднения и закъсали автомобили на второкласния път. Препоръчва се на шофьорите, пътуващи за Северозападна България при обилен снеговалеж да преминават по АМ "Хемус", която е алтернатива на прохода.

От АПИ апелират шофьорите да не тръгват на път при силен снеговалеж с летни гуми, особено през проходите. Рисковите места по републиканската пътна мрежа са високопланинските проходи - "Троянски" (над 1 600 м височина), "Петрохан" и "Шипка" (около 1200 м височина), а в Рило-Родопската област - "Превала", Папазчаир, "Предела", които са над 1000 м височина.

Необходимо е шофьорите да не се опитват да изпреварват снегопочистващата техника, особено когато снегорините се движат във "ветрило", за да не възникват тежки пътни инциденти.

От пътната агенция предупреждават, че след снеговалежите, когато настилките са изчистени до асфалт и температурите рязко паднат, има риск от заледяване. Тогава също трябва да се внимава и да се кара със съобразена с пътните условия скорост.

Във връзка с валежите от сняг в София се изпълнява цялостна обработка със смеси срещу заледяване, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Общо 122 снегопочистващи машини към момента разпръскват смеси и извършват почистване на снежна маса по улици и булеварди, по които се движи общественият транспорт, както и основни улици в районите и частично вътрешно-квартални улици. Екипите на почистващите фирми работят на територията на всички 24 райони в София.

Снегопочистване и опесъчаване е извършено и по планинските пътища във Витоша - "Драгалевци-Алеко" и "Бояна - Златни мостове".

В момента градският транспорт се движи при зимни условия. Поради паднали клони на дървета върху контактно-кабелната мрежа на ул."Краище" е пренасочено движението на трамваите. Трамваите по линия номер 1 и 6 са пренасочени до кв."Борово". Екипи на "Столичен електротранспорт" работят за отстраняването им съвместно със звеното за аварийно-спасителни дейности. Общо пет екипа на звеното работят по сигнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви всички райони , елате да видите Княжево , Бояна Симеоново никой не е минавал
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не са изчистили в София, както винаги може би пак ги е изненадал снегът, да не говорим по магистрала Тракия имаше коловози от сняг и нито един снегорин.....
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данче, Данче-е-е! Оти си не 'одиш да си гледаш почистването у Продановци, Доспей, Говедарци ...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, тази година Баба Зима НЕ НИ изненада. :)
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с твойте гуми ве гумаджия-амсалак!Голям специалисг!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сериозно лиАко си сложите зимни гуми балкански селяни също няма да има проблем
1
4
 
7
 
! Отговори
Сериозно ли преди 6 години
Ако бяха 355 нямаше да има проблеми с почистването