Добрата инфраструктура привлича инвеститори

Наличието й е предпоставка за развитие на бизнеса
28 ное 2017 21:50, Екип на Bloomberg
32
Добрата инфраструктура привлича инвеститори
Снимка: Pixabay

Наличието на добра инфраструктура е предпоставка за развитие на бизнеса. Това коментира инж. Николай Станков, председател на Камарата на строителите в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му административната тежест е много сериозна у нас и България е на едно от първите места в Европа по наличие на такава.

"При нас от идеята да си построим нещо до реализацията и дори до разрешението за строеж, се извървява един дълъг, тежък път. Понякога е нужно дори повече време за това, отколкото да се построи обектът".

Според него това отказва много инвеститори и дори е пречка пред инвестициите.

Изостава ли развитието на българската инфраструктура?  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като българин, никога не бих инвестирал на родния пазар, защото много добре съм запознат с престъпността, маниерите ни на действие, масовата корупция, некомпетентността, безхаберието и най-вече - задушаваща корупция, които са трайно установени по нашите земи.Ако имам успешен бизнес, то в момента в който е възможно, аз бързичко ще го изнеса зад граница.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тровят милиониВсички водни цикли освен че нагло корупционни са доказано канцерогенни.Вложени са милиони метри остро токсични канцерогенни тръби..По остро токсични от азбестовите тръби на бай ти Тошо има ли бе ТЪПAHAP ?
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Голям смях - западните фирми се изнасят от София, независимо от широко рекламираната "добра инфраструктура".Не голям, грамаден смях !Базите на западните фирми в София никнат като гъби, още малко и ще се слеяс с Долни Богров, той разправя как се изнасяли хахахахаха
26
0
 
2
 
! Отговори
Друг от Под Балкана преди 6 години
До Един от СеверозападаА те понеже западняците с милиардите с глyпaци идват да инвестират където няма работна ръка.Точно така е ще знаеш.За това Хела направи завода си в България въпреки, че сърбите обещаваха да изградят инфраструктурата за своя сметка.Изобщо, що се напъваш да мислиш бе?
25
1
 
1
 
! Отговори
Друг от Под Балкана преди 6 години
До Един от СеверозападаЗа да свързвате двата края трябва да работите и да проядете асфалт.Докато си харчите социалните помощи за ракия в кръчмата все ще сте зле.Коментара ти е неопровержимо доказателство за сбърканите ти представи.
24
1
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Чак сега разбрах, какви са тия хора, говорещи на немски, английски, френски, италиански и даже китайски, обсадили общината, държащи куфари с документи и пари. Инвеститори били. Идват да ни създадат!!!Да инвестират милиарди, ей така, само заради това, ме имаме малко магистрали.Авно магистралите са най-важни, а това, че нямаме вече работоспособно население, че нивото на образованието е паднало до минимум, че едвам свързват двата края хората тук, не е от значение...
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползването на снимка от Индия намирам за удачно до степен на безнадеждност...
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям смях - западните фирми се изнасят от София, независимо от широко рекламираната "добра инфраструктура".Така че нещо в статията не е вярно - или инфраструктурата е кофти (напук на кметицата), или май все пак покрай инфраструктурата има и други неща, които не са добре.
21
1
 
2
 
! Отговори
хиперструктураураура преди 6 години
Структурите привличат други структури.Номенклатури прибират едни пари
20
2
 
5
 
! Отговори
африкано преди 6 години
Снимката изглежда като заснета в околностите на някой град в Мозамбик, на това ли му викате инфраструктура. :)
19
0
 
6
 
! Отговори
Чакайте преди 6 години
Кой е луд да инвестира в държава където 25 г перничанин пристига на бензиноколонката със запалена цигара а пък полицайте си точат служебното гориво в бутилки от минерална водатука какво ще търси квалифициран персонал ли клиенти ли пазар ли
18
2
 
6
 
! Отговори
ала-бала преди 6 години
То в България реално няма инфраструктура от бая време, има някакви остатъци от пътища, водопреносна мрежа, тротоари и пътни знаци. То и инвеститори почти няма, но ако имаше, то те ще дойдат единствено заради ниско платения робски труд на народонаселението, а не заради нещо друго. Всичко друго е каша, инфраструктура, съд, полиция, прокуратура, здравеопазване, енергетика, икономика, образование и т.н.
17
3
 
1
 
! Отговори
Тровят милиони преди 6 години
Всички водни цикли освен че нагло корупционни са доказано канцерогенни.Вложени са милиони метри остро токсични канцерогенни тръби..От народ а са ограбени милиарди живи лева.Съучастниците на престъпниците от София по общини са загробили общините с стотици милиони кредити..Водата от чешмите вече е хлор токсична канцерогенна като дозите замерени при водни проби са ЛИКВИДАЦИОННИ..Цената скача десетки пъти ..НЯМА КОЙ ДА ПЛАЩА .НАселението е или отровено и купува лекарства на килограм или вече
16
1
 
1
 
! Отговори
АМАН от крадци преди 6 години
Крадците на милиарди чрез Бюджета не им пука за БЪлгарите.Над 30 години в едно градче с е проучва водата истичаща вливаща се в река Дунав .Водата нормална не замърсява. Проектанската мафия удря изведнъж градчето тежко пострадало от БСП мафията/ликвидирала цялата индустрия/ с съучастието на кмета изведнъж приемат "Воден цикъл"за 42 000 000 лева /при необходими около 0.2 милиона. Над 25 000 000 ограбени от народа през София са хвърлени за НЕНУЖНА ВРедна уж пречиствателна станция
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако аз съм бизнесмен и искам да инвестирам в България - скъп ток,скъпа газ и гориво,нелоялна конкуренция,мафия,корумпиран съд и полиция,корупция,мудна некомпетентна администрация.... инфраструктурата ще ми е последна грижа.
14
2
 
3
 
! Отговори
АМАн от прахосници преди 6 години
Всички знаем че Армията НЯМ А ОБУВКИ за ходене.Терористите около Борисов обаче насочват над 660 000 000 ограбени от народа за нагло престъпни терористични камери скенери дигитализации и подобни анти народни цели..Не остана здраво ДЕТЕ В училища градини и ясли от терористични камери и обемно проникващи скенери..САмо с парите з а едно нагло вредно сметище може да се обуе армията и полицията
13
2
 
2
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
Проверяващи обявиха че и тази година нагли престъпници са ограбили от народа през бюджета около 13 000 000 000 живи лева .Вероятно с а изпрали парите през нагло ненужни острокорупционни обекти.Поения с зомбиращо озверяващи напитки Борисов не може д а разбере ,че над 5 000 000 от народ а нямаме доходи з а оцеляване вкл вкл всички военни и полицаи и щедро насочва ограбените милиарди само към ненужни вредни и корупционни обекти..
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тези глупости бре??Не инфраструктура,а условия за правене на бизнес търсят инвеститори,климат за бизнес!!Има ли хляб да инвестират в дадена икономика или не!!Предлагате им нови,новенички сгради,небостъргачи,магистрали,а корупцията,а системата наш човек,а управленчески пречки за правене на бизнес,нелоялна конкуренция с близки до властта фирми............Даже и африканските заплати в държавата ни вече не ги привличат не с инфраструктура ги примамвате!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтината енергия и суровини привличат инвеститори. С ветрогенератори евтин ток няма. За това и няма инвеститори. Никой не иска да плаща чужди дяволии и далавери.
10
0
 
2
 
! Отговори
Grom преди 6 години
И в същото време законите ни са врата в полето по отношение на "ъгловите" парцели в градовете