Починалият в съня си Кристиян – пушил "китайски чай"

Според специалистите дрогата може да предизвика инфаркт
28 ное 2017 21:10,
43
Починалият в съня си Кристиян – пушил "китайски чай"
Снимка: Facebook

18-годишният младеж, който почина в съня си във врачанското село Борован, е пушил от модерната напоследък дизайнерска дрога, известна сред учениците като "китайски чай".

Според разпитани от полицията младежи дванайсетокласникът е бил в неделя вечерта заедно със своя връстник и приятел от Борован Светльо С. и двамата били забелязани да пият и да пушат от модерната дрога. От полицията не съобщават дали приятелят на Кристиян вече е разпитан по случая, пише "24 часа".

Специалисти твърдят, че предпочитаната от младежите нова дрога предизвиква силна възбудимост, заради амфетамина, с който се обработват листата на чая. Ако имащи проблеми със сърцето тийнейджъри пушат от този "китайски чай", могат да получат инфаркт или поражения на бъбреците и белите дробове, твърдят експертите.

Някои са припадали или са стигали до опит за самоубийство от тези чайове, предупреждават във форумите запознати с въздействието на дрогата ученици.

И двамата родители на Кристиян са родом от Борован, но отдавна са разведени и имат нови семейства и живеят в чужбина.

Въпреки че учел във Враца, Кристиян предпочитал да пребивава по-често при баба си и дядо си по бащина линия в Борован, които се грижели за него. Именно при баба си Антоанета и дядо си Николай се прибрал в ранния неделен следобед тийнейджърът. В събота той бил с компания от съученици и приятели в къща за гости във Вършец. Разследването тепърва ще установява какво се е случвало на партито там и дали младежите са употребявали опасната смесица от алкохол и дрога.

Още по темата

Кристиян се прибрал при баба си и дядо си късно вечерта в неделя, споделил че е много изморен и ще си ляга. Възрастните хора не забелязали нищо необичайно в поведението му.

Рано сутринта в понеделник бабата Антоанета отишла да събуди внука си. Викнала му от вратата на стаята няколко пъти, но Кристиян не реагирал. Едва когато го приближила забелязала, че Кристиян лежи необичайно неподвижно.

Медицинският екип дошъл бързо с линейката, но на място само констатирали, че момчето е починало в съня си. При огледа не открили следи от насилие по тялото на Кристиян и споделили пред близките му, че вероятно сърцето му е спряло да бие няколко часа преди баба му да го потърси.

Тялото на тийнеджъра било предадено на съдебните медици във Враца, за да установят чрез аутопсия каква е причината за смъртта на 18-годишния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Скъпи мои,коментатори!Момчето беше много добро,познавам го от малко.Не беше наркоман и побойник.Не обвинявайте и родителите-никой от тях не го изостави!Брат му също беше до него,просто част от приятелите му беше лоша.Всички младежи опитват от дрогата,но въпросът е на кой от всички психиката и физиката ще издържи.Той беше много добро,умно и жалостиво дете,и с гордост мога да кажа,че баба му и дядо му му бяха дали възпитание,пред което свалям шапка!!!Дилърите трябва да бъдат наказани!!!
36
2
 
19
 
! Отговори
:D преди 6 години
тез 12 + часови купони ги знаем ние .... дизайнерска дрога пушил хахах. ПРи аутопсията кой знае колко още химии са му намерили в тялото на пишлемето.
35
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези дето продават наркотици на деца нямат ли свои собствени?Не ги ли е страх, че един ден може да им се върне?
34
1
 
35
 
! Отговори
bibbo преди 6 години
Бащата и майката отдавна са разделени, с нови семейства , в чужбина. Оставили са детето на произвола, захвърлили са го на своите родители. Жалко, че нямат ценности тези хора! Правиш дете и после го захвърляш...
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е то не е маруана, а китайска синтетика то си пише. евтино и бързо
32
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дилърите са пробутали на хлапетата нещо различно от марихуана, или друсана такава. Никой не е толкова гламав да пуши модерни извращения. Младежите са едновременно по-информирани и по-безразсъдни от нас. Бог да прости момчето.
31
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора! не пийте чай със кекс изобщо
30
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
китайски чай ? бре тоя чай сигурно е страхотен ?>
29
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой Чай ? черен чай или зелен чай или планинар чай ?
28
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бил болен от рак и стигнал Изтока ... за облекчи мъката човека ... людмила ти ли си или бащата ти говори на сън ?
27
2
 
27
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Личен избор! За съжаление грешен.
26
2
 
41
 
! Отговори
Сложи си очила преди 6 години
До Шчечев А кой е виновен? След като внуците на управляващите комунисти до 1989 г. сега управляват?
25
4
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да прости момчето! Не съдете, за да не бъдете съдени! Това момче, не е наркоман, явно във въпросната нощ е взел нещо да пробва...и лоша компания и така! Жалко, много жалко! Почивай в мир, Кико!
24
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.нар. "чай" е смес ,напръскана със синтетични канабиноиди от китайски лаботатории които за разлика от натуралния THC са пълни агонисти на канабиноидните рецептори и са стотици пъти по силни от нормалната трева и пораждат драматични странични ефекти като хипертония ,тахикардия и риск от психоза. Ако това момче е имало проблеми със сърцето ,още повече... .Много хора си отидоха от тези синтетики...особено примесени с алкохол. Не ги свързвайте с марихуана. А дилърите на "чай" да им чупят ръцете.
23
12
 
44
 
! Отговори
123 преди 6 години
Наркотиците са част от евроценностите.
22
10
 
31
 
! Отговори
Естествен отбор преди 6 години
Това е смисълът на еволюцията и естествения отбор в природата - неприспособените/дефектните индивиди да не създават дефектно потомство. Наркоманите живеят кратко и рядко оставят потомство.
21
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в същото това време водещата новина по Нова телевизия е "какъв е отговорът на Корнелия Нинова на предложението на Герб за еди-какво си..ДОЛНО!Жалко за детето.
20
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SPRETE NARKORAZPROSTRANENIETO VEDNAGA ! NE VIJDATE LI , CHE CHOVECITE IZMIRAT , RAZBOLYAVAT SE , IZBIVAT SE , IZGUBVAT RAZUMA SI OT DROGATA , OSVEN OT VSICHKO OSTANALO ?!...VIJTE V USA KOLKO SA ZLE PO TOZI VAPROS OT DESETILETIYA ! HORATA NE SA INFORMIRANI DOBRE ZA POSLEDSTVIYATA OT UPOTREBA NA TEZI OTROVI ! MOLETE BOG , HORA , ZASHTOTO NISHTO DOBRO NE NI CHAKA BEZ NEGO - ZLI SILI UPRAVLYAVAT SVETA I SAMO S VYARA V BOG MOJEM DA SE OPAZIM OT PORAZIITE , KOITO NI PRICHINYAVAT S LAJI I NASILIE !!!
19
8
 
25
 
! Отговори
до бай Тошо преди 6 години
Всичко и преди демокрацията и след нея се дължи на тебе и твойта шиба.на долна партия, която от срам си смени името, ама не и нрава. И се нарои на герб, БСП, дпс и други може би. Може и да не искал, но това е твоето наследство.
18
0
 
81
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Винаги е тъжно, когато млад човек си отиде без време! Бог да прости момчето!