Слънце и облаци утре, през деня ще е малко по-топло

Градусите ще се вдигнат още малко и в четвъртък
0
Слънце и облаци утре, през деня ще е малко по-топло
Снимка: архив, БТА

През нощта облачността ще намалее, в много райони до ясно. Вятърът ще отслабне до почти тихо време. Ще е студено, с минимални температури предимно между минус 5 и 0 градуса, по Черноморието 2 - 4 градуса, в София минус 5 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН, цитирана от БТА.

Утре преди обяд ще преобладава слънчево време, но по-късно от северозапад облачността отново ще се увеличи, ще е предимно висока.

Ще духа слаб юг-югозападен вятър и температурите ще се повишат. Максималните ще са между 3 и 8 градуса, в югоизточните райони и малко по-високи, в София около 3 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд от север облачността ще се увеличи. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 9-11 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините, след временно намаление на облачността, около и след обяд отново ще се заоблачи. Ще е без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Ще е умерен, по билата до силен. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

В четвъртък южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и в районите, разположени северно от планините. Затоплянето ще продължи, но сутринта на места в Западна и Централна България температурите ще са отново отрицателни, ще има заледявания.

Облачността ще бъде предимно значителна, на места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 1800 метра - от сняг. В ранните сутрешни часове в северозападните райони са възможни поледици.

През нощта срещу петък и в петък ще има валежи, на места, главно в Западна България - значителни. В източната половина от страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло; там преваляванията ще са слаби и само на отделни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.