Пропастта между бедни и богати българи не спира да расте! Защо ли?

София със силна икономика, на дъното - Видин, Сливен...
Обновена: 29 ное 2017 10:49 | 29 ное 2017 10:45, Петя Славова
121

6591 гледания   |  Още видео

Регионите в България - пропаст между бедни и богати, която не спира да расте. Това е изводът от изследването на Института за пазарна икономика.

Още по темата

Икономически силните области продължават да се оживяват, докато по-слабо развитите райони стагнират. Резултатът - пропастта става все по-голяма, съобщава Bulgaria ON AIR.

София остава най-силната икономика. Отличници са и Габрово, Стара Загора, Варна и Русе. На дъното са Пазарджик, Видин, Сливен, Силистра и Кърджали. В тях чуждестранни инвестиции липсват и това автоматично означава висока безработица и високи нива на бедност.

Силистра е сред областите, които са в дъното на таблицата по икономическо развитие. Заплатите и доходите остават чувствително по-ниски от средните за страната, а нивото на безработица е сред най-високите.

 


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо расте пропастта ли? Елементарно - защото между 3 и 5% ограбват останалите.
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** до правешкия 108
А сега е - вие бачкайте, а ние ще лъжем, че ви плащаме.
111
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Активен борец
Активен борец си бил и ще си останеш. Мястото ти е в гората.
Влаковете, драги ми смехурко, минават под земята, над земята, под водата и пр. Ама няма смисъл да ти обяснявам, щото ти като Активен борец, антифашист, си свикнал само да се изкачваш по Балкана, по гори и шубраци.
110
1
 
5
 
! Отговори
Активен борец преди 1 година
До риторично

И кво ще прави във Велико Търново товарния влак от Солун за Западна Европа, освен да задоволява регионалния шовинизъм на разни селинджъри като тебе? И случайно наясно ли си, че товарни влакове не могат да се изкачват и спускат по стръмни трасета. А за да минава точно този влак през Търново, трябва да се изкачи през Стара планина и после да се спусне.
109
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко имало, хората строяли къщи, имали работа и се замогвали. Да ама Не.

Какви са тези розови сънища от соц-а?

Кой помпа коментарите с измишльотини?

Кой ви цака с топла бира?
108
1
 
3
 
! Отговори
риторично преди 1 година
До Анонимен

Никой не се интересува от естествените водни пътища. Зависи какво е наредено, когато са отпускали евросредствата. Сега жп път ще правят от Солун за Русе, ама ще мине през Бургас за по- направо. А не през В.Търново, както е логично. Поради някаква причина се строят артерии съвпадащи или доближаващи се до Пътя на коприната. Защо, отговорете си сами! Аз ще замълча.
107
4
 
6
 
! Отговори
Циник до правешкия преди 1 година
Овчар!
Овчарю - свиквай! Свърши тая - "Ние ви лъжем, че работим, вие ни лъжете, че ни плащате!" Къде го видя капитализъма у нас ? Тези същите по които тъгуваш - те заробиха! Крепостник си им - на Гергов, и СлаНинова! Те на такива ( като теб ) простоватички разчитат - преди те работеха по партийна линия - сега по крепостническа! Сбъркал си адреса! Швейцария , Люксембург, Сан Марино, Монако, Малта...и особено Норвегия ( там капиталистите натрупаха 1 ТРИЛИОН ЗА НАРОДА ) Та все капиталисти !!!
106
3
 
9
 
! Отговори
риторично преди 1 година
До Анонимен

Приказки под шипковия храст.
Защо дядо ти не могъл да си измаже къщата? Нима не е работел той и баба ти, образованието на родителите ти не е ли било безплатно, здравеопазването също, всичко беше стотици пъти по евтино. Дядо ти не могъл да си измаже къщата, а през това време построиха пътища, заводи, фабрики, училища, детски градини, болници, читалища, театри, кина... кво се прайте на мъченици и пишете небивалици за пред 15 годишните?
Аман от партийни тролове!
105
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в БГ може да имаш плодородна земя с голяма река в близост и да ти е беден региона.
Явно управниците са ни некадърни,пазарната ни икономика дето чака спасителя с инвестициите не ни е правилна и такива.


Египет,Шумер всички са на голяма река с плодородна почва ,а тук Силистра и Видин пост апокалиптични кошмари.
Не става ,трябва си държавна политика за това селско стопанство.


Високо-планинската ни столица, по-средата на нищото, е друга тема.
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в б.лгаристан е така сливен отдавна е умрял град
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте кръглия суджук от Банкя защо е така
102
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да бягат към София да работят,отколкото да напускат страната и да се обезлюдяваме.
101
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Вие в кой свят сте живели?Не можел да намери торба цимент,хахахахаааа!Явно тук пишат хора,които никога не са живели и нямат представа от живота през соца. Хората масово си строяха къщи и вили през соца,имаше си места където се продава или директно от завода можеше да си поръчаш или купиш материали и ти ги стоварваха до дома.
100
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4 тона суджук
Ти пишеш вицове,как не са ти стигали 250 лева през соца,като с 50 лева можеше да се храниш цял месец,образование и здравеопазване беше безплатно,дори облеклото за работа беше безплатно,квалификации и курсове безплатни,литър бензина нямаше и 20 стотинки,най-скъпата карта за транспорт за всички линии в цялата страна беше 5 лева?
Престанете да лъжете!
99
1
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 1 година
Намаляват ни планово, заличават ни бавно,
по указан лимит,
българина е подложен на жесток геноцид.
Ганьо Балкански, толкоз години как не разбра,
че той е ненужен, ще вземат златната му земя.
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така беше, като бях кашик през 84-та, цялата рота строяхме вилата на един полковник. Добре ни поеше и хранеше
97
3
 
10
 
! Отговори
риторично преди 1 година
До 4 тона суджук
По себе си ли съдиш?
Герберските тролове няма с какво да влязат в спор и влизат с обвинения в кражби и лъжи. Толкова ниско паднахте, че обвинявате хората, че са си построили домове някога с кражби.
Целия народ в кражби ли обвиняваш, всички с кражби ли са построили жилищата си?
Не е вярно, че 45г. нямало това или онова. Нямало е през последните години преди Перестойката. Масово се строяло, не само строителните предприятия, цели казарми са били включени в строителството.
96
1
 
19
 
! Отговори
До 94 преди 1 година
В голяма заблуда си човече, младите бягат заради ко чи на та която направиха по-възрастните през последните 25 години. Младите не са икономически емигранти, ами просто не искат да живеят в ко чи на и никога няма и да се върнат, защото проблемът е в упростачването на нацията и няма измъкване, властта си толерира развитието на полу човеци, те си ги избират и така се само възпроизвежда системата и на който не му се иска да си провали живота, просто напуска цирка. Капиш?!?!?!?!?!?
95
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моя дядо е бил занаячия. Разказвал ми е, че е имал дюкянче и е изхранвал цялото си семейство. Вдигнал е къща, нанесъл се е, но не е успял да я измаже защото дошли лоши времена. Взели му дюкянчето, обменили парите и той обеднял. Семйството му гладувало и едвам свързвало двата края. До края на живота си моя дядо не успя да измаже къщата си...
94
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на соц. за една торба цимент, човек се виждаше в чудо докато намери. Всичко беше дефицитно, а когато една стока я няма може да й се сложи цена 1 стотинка - какво те грее това