Пропастта между бедни и богати българи не спира да расте! Защо ли?

София със силна икономика, на дъното - Видин, Сливен...
Обновена: 29 ное 2017 10:49 | 29 ное 2017 10:45, Петя Славова
121

Регионите в България - пропаст между бедни и богати, която не спира да расте. Това е изводът от изследването на Института за пазарна икономика.

Още по темата

Икономически силните области продължават да се оживяват, докато по-слабо развитите райони стагнират. Резултатът - пропастта става все по-голяма, съобщава Bulgaria ON AIR.

София остава най-силната икономика. Отличници са и Габрово, Стара Загора, Варна и Русе. На дъното са Пазарджик, Видин, Сливен, Силистра и Кърджали. В тях чуждестранни инвестиции липсват и това автоматично означава висока безработица и високи нива на бедност.

Силистра е сред областите, които са в дъното на таблицата по икономическо развитие. Заплатите и доходите остават чувствително по-ниски от средните за страната, а нивото на безработица е сред най-високите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'Не, аз не съм богаташ. Аз съм бедняк с пари. А това не е едно и също.'Габриел Гарсия Маркес
70
9
 
1
 
! Отговори
хм преди 6 години
До Бай Тошо до 65Дали може да се работи само два пъти повече? Ще ти дам пример с мене. В училище 12г учех много по-здраво от другите. После в университета също - учех и работех. На 24г с 3к заплата ИТ специалист съм. Така, че който иска може - ама трябва и много труд!
69
2
 
10
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Хората в провинцията живееха добре защото имаше работа имаше ТКЗС имаше предприятия. Всички тези неща изчезнаха след като евроталнтиците умело съветвани от Западни специалисти затвориха. Затвориха ги зада може западните стоки да нямат конкуренция и от България да се изнасят парите на Запад и те да живеят добре за наша сметка..... Това е ЕС . СИВ беше много по справедлива икономическа организация
68
8
 
7
 
! Отговори
А така преди 6 години
Българина е беден и винаги ще остане бедняк.Защото го мързи да работи,обожава да пие и краде.Ако има пара за цигара и ракия бедняка е щастлив и доволен.
67
10
 
5
 
! Отговори
4 тона суджук преди 6 години
В провинцията още си искат комунизма защото по това време изкарваха много пари чрез кражби от държавата. И никой не им държеше сметка за тези кражби. Времето на комунизма беше златно време за тях. Сега, като няма комунизъм, не могат да крадат и затова се оправдават, че София и другите големи градове, видите ли, им взимали парите и затова били бедни. Затова плюят по София и другите големи градове, където хората работят и не чакат комунизма да се върне и да им даде отново възможността да крадат.
66
3
 
6
 
! Отговори
Бай Тошо до 65 преди 6 години
Приятелю при мен имаше много по-равномерно разпределение на благата и в София и в провинцията. Разликите в заплатите бяха минимални. Лъжата че богатите работят повече е смешна. Колко часа повече работиш от човека от провинцията а ? Два пъти максимум ама взимш 5 8 пъти повече . Просто на престъпниците и егоистите и малкото забогатели ви изнася защото си мислите че живеете по-добре..... И това обаче не вярно защото опита да се скриете от действителноста в затворените комплекси си го плащате
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРИ КАПИТАЛИЗМА ДРУГАРИ НО ОНЯ ИСТИНСКИЯТ НЕ НАШИЯТ ТИП"ДРУГАРИ-ГОСПОДА"ТОЧНО ОБРАЗОВАНИЕТО Е ГАРАНЦИЯ ЗА ВИСОК СТАНДАРТ!Зависи какво разбирате под висок стандарт де някои си мислят че ако на запад получава 2000 евро и ги харчи в България е богат,богат-дръжки просто тука е по-евтино и то главно услуги и данъци!
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има бедни и богати, защото иначе не се развиваме
63
3
 
4
 
! Отговори
ЗА ЕДНИ ХОРА СУДЖУК преди 6 години
до пръскане на ТИКВИ и ШКЕМБЕТА, за други - СМЕТКИ. Така е при КАПИТАЛИЗМА, особено с български отенък на БАНДИТИЗЪМ
62
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай Тошо ами да, това е капитализма,хайде вече да не сме всички равно бедни с изключение на нЕкои другарЕ а който учи най накрая да сполучи че при "тебе'бай ТодаАре колкото по се учеше толкова по-малко се получаваше освен ако не си офицер в армиятя или милицията.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
61 - Да, щях да ти се подменя, ако беше на 7 годинки ... Ама разсъжденията ти са просто тъжни.
60
4
 
8
 
! Отговори
До 61 преди 6 години
За да си богат ти други 10 трябва да са бедни . Това е капитализма и няма нищо общо с работливостта. Ти повече от 8 часа ли работиш 16 да ги направим? Този които работи за 400лв колко по-малко работи а ?
59
10
 
9
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Защото това е капитализма и невидимата ръка на пазара...... Не вярвахте нали.... Мислихте че ще живеете като във филмите от Холивуд нали.......Е да *** те са само за единици.....и за да се живее добре на Запад трябват колонии ,които да се ограбват.....Не ви харесваха заводите които имахме. Не ви харесваше образование, медицина всичкиИскахте БАНАНИ. ЕЖТЕ СЯ БАНАНИТЕ
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елементарно. Ако аз имам 12000 лева доход на година, колкото и да пестят, никога няма да постигна нищо особено, защото само брокерските такси ще ме съборят, а тези пари ми трябва за да Ане умра от глад.Но ако взимам по 120 000 лева на година, то съвсем спокойно мога да живея с 2-3 пъти по-високи разходи от средностатистическия човек, и да инвестираме парите си в сравнително сигурни инвестиции. След 2-3 години, само от дивиденти, ще изкарвам повече от един работник. А след 2-3 десетилетия ?
57
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедните са добри и трудолюбивиА богатите за лоши и мързеливиЗатова ленин е измислил диктатурата на пролетариата - добрите убиват лошите и идва комунизмът
56
2
 
8
 
! Отговори
Туск преди 6 години
Аз предлагам да отделиме София в отделна град - държава.
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото е Капитализъм, а не Социализъм! Преди 1989, всички бяхме еднакво бедни, а сега сме още по-бедни, с изключение на приближените до ЕВРО-Демократичната власт!
54
2
 
15
 
! Отговори
СМЕНЕТЕ СИ ЧИПА!! преди 6 години
Българите са най-глупавит народ в Европа и за това са и най-бедният народ в Европа.ОЧЕВАДНО е но не и за глупаците.
53
1
 
6
 
! Отговори
риторично преди 6 години
И други са на дъното на класацията, не са само изброените градове.
52
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До поклон - Ние сме глупави. Имахме рмия, въоръжение и подкрепа, но така и не поведохме войските си в една патриотична война. Винаги пкме първо нас, да нападнат или да ни наложат, че да се във война. Ние трябва да си присвояване територии от другите, а не обратното.