Пропастта между бедни и богати българи не спира да расте! Защо ли?

София със силна икономика, на дъното - Видин, Сливен...
Обновена: 29 ное 2017 10:49 | 29 ное 2017 10:45, Петя Славова
121

Регионите в България - пропаст между бедни и богати, която не спира да расте. Това е изводът от изследването на Института за пазарна икономика.

Още по темата

Икономически силните области продължават да се оживяват, докато по-слабо развитите райони стагнират. Резултатът - пропастта става все по-голяма, съобщава Bulgaria ON AIR.

София остава най-силната икономика. Отличници са и Габрово, Стара Загора, Варна и Русе. На дъното са Пазарджик, Видин, Сливен, Силистра и Кърджали. В тях чуждестранни инвестиции липсват и това автоматично означава висока безработица и високи нива на бедност.

Силистра е сред областите, които са в дъното на таблицата по икономическо развитие. Заплатите и доходите остават чувствително по-ниски от средните за страната, а нивото на безработица е сред най-високите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
маке преди 6 години
Защо ли? елементарен въпрос с елементарен отговор от мене токо не требе да се пита а да се действа айде наздраве
30
2
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Заличават ни планово, намаляват ни бавно, жестоко нали ?!Българите са подложени на геноцид.*** Балкански толкоз години как не разбра,че той е ненужен, а искат неговата земя ?!
29
1
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Ако питате Баце, веднага ще ви каже че друг е виновен.Кой? Няма значение, преди бе Станишев, сега Корнелия. Той никога и за нищо не е виновен. Какво стана с предизборните приказки и обещания на Герб, за възраждане на северозапада? За данъчни облегчения тук? Нищо и половина.В тази държава се случва само това, от което могат да се вземат комисионни от управляващите. Ако не могат-не се случват.Примери навсякъде.Но, всеки народ си заслужава управниците.Май сме народ от мазохисти.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БойкоКое от тези неща не е вярно?Може би това за безработицата, защото в момента е 5,7%.
27
3
 
9
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До 20Не живея в гетото София, където дори няма път до дома ти. Няма по екзотична столица в Европа.
26
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да турим тогава една държавна граница по околовръстното,пък след това да я видим Софията.След 5 години ще стане като Перник.В момента там има поне 200 000 търтея на държавна хранилка,които по цял ден си клатят краката и вземат четирицифрени заплати,платени от данъците на работещата провинция.Но така е,защото властта трябва да се крепи,а революциите почват от столиците.
25
4
 
25
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Щом ме пращаш ще отида, г-жа Лъжа не e била премиер още, не я обвинявям във нищо Тиквата е в политиката от много време беше кмет, царист, монархист анархист комунист онанист, секретар и премиер Тиквата е виновен, а не г-жа Лъжа. Когато си крепял целия преход като си сменял 3-4 партии и си премиер 3 мандата не може да не си виновен за нищо.
24
1
 
14
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
Бойко не каза, че имаме само 6.1% безработица или бъркам? Е, той също беше казал и, че средната заплата в IT сектора била 7-8 хиляди лева, де!
23
2
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ГЕП??
22
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами в София отиват над 70 % от данъците, защото там живеят представителите на всички държавни институции. За другите градове - трохи.
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото едни съвестно работят, а други неистово крадат
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалистТи явно не си излизал извън София.Ела в Средногорието и питай какви са заплатите.Ще забравиш за София! Хахахаха
19
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото единте правят, а другите чакат да ги оправят.
18
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Може би защото второ десетилетие управлява една мутра?Много добре помним какво беше преди да дойде мутрата.Средна заплата 520, сега 1050.БВП 35 млрд. сега 100.Затваряне на предприятия, сега отваряне на нови и модерни заводи.Безработица, сега постоянно откриване на работни места.Айде беж при кака ти *** !
17
5
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
като избирате герб сега си обяснете защо се получава така
16
0
 
30
 
! Отговори
11 преди 6 години
Баровците с ескласи пари не дават освен за ядини и пиини както казват те
15
1
 
35
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Извън табелите на София в е погром. Борисов се държи като мин. - председател на София, че иначе 1 мил викащи гърла пред парламента не му мърдат.
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До икономикинищо повече от софтуер не се произвежда в софия, другото е щото е административен център на страната и няма как да не се печели от различен род услуги и търговия.
13
1
 
32
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Боци очиства страната за друг народ.
12
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МанолскиЗащо пишеш глупости бе?Капитализма няма изгода да има множество бедни.Кой ще купува всичките произведени стоки?Толкова сте елементарни комунята, че е смешно.