Чакат се обилни валежи, МВР взима превантивни мерки

Валентин Радев свика кризисния щаб заради прогнозите
30 ное 2017 21:47,
9
Чакат се обилни валежи, МВР взима превантивни мерки
Снимка: архив Bulphoto

Предприели сме превантивни мерки предвид очакваните обилни валежи. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев на извънреден брифинг след заседание на Националния кризисен щаб във връзка с прогнозите за обилни валежи.

"Задействан е планът за частта, свързана с наводнения, съгласно Закона за защита при бедствия. Създадох щаб за организация и контрол между министерствата на вътрешните работи, регионалното развитие, околната среда и водите, икономиката, енергетиката, отбраната, земеделието, храните и горите. Обсъдихме обстановката подробно – какво трябва да направим, за да са защитени гражданите и да не се случва това, което се случи съвсем скоро в Бургас“, обясни министър Валентин Радев, съобщи "Фокус".

Още по темата

"На 22 ноември направихме Съвет за намаляване на риска при бедствия и аварии към МС. Той беше заплануван още преде бедствието в Бургас, направихме съвещание и гласувахме Националната стратегия за намаляване на риска при бедствия, дадохме указания за разработване на готовността за изпълнение на плановете за защита при бедствия.

Той обясни още, че са взети превантивни мерки и гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, е отговорен за Перник, Благоевград и Кюстендил. Там ще има щабове, които той ще координира.

"За София остава главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и кметът Йорданка Фандъкова. За Смолян, Пловдив и Пазарджик заминава зам.-министър Балабанов, а в Кърджали и Хасково - старши комисар Асен Игнатов, заместник директор на Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“, разясни министър Радев, като уточни, че Министерството на отбраната е мобилизирало и 94 мобилни групи, които да имат готовност да помогнат, ако се наложи.

"Но всичко това са превантивни мерки. От два дни предупреждаваме областните управители“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОД ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ КАКВО РАЗБИРАТ ДА СЕ СЪБИРАТ И ДА СИ ГОВОРЯТ ЛИ? ПРЕВАНТИВНИТЕ МЕРКИ СА ПОЧИСТВАНЕ КОРИТАТА НА РЕКИТЕ И ПОД МОСТОВЕТЕ ПРЕВАНТИВНО ИСПУСКАНЕ НА ЯЗОВИРИТЕ ЗА ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО ПРАЗНО МЯСТО ЗА ДА ПОБЕРЕ ОБИЛНИЯТ ДЪЖД. ИЗДИГАНЕ НА ДИГИ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО ИМ ТАМ КЪДЕТО СА РАЗРУШЕНИ. ТОВА Е ПРЕВАНТИВНО ДЕЙСТВИЕ А НЕ ДА ЧАКАТ ДА СТАНЕ БЕЛЯТА И ПОСЛЕ ДА ОБВИНЯВАТ ГОСПОД ЩОТО ИМ ПУСНАЛ ПОВЕЧЕ ВОДА ОТ НЕБЕТО.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре нищо да не правят за да няма пострадали и загинали.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно ще крадат и от парите отпускани при бедствия и аварии. На ушеф дай му да краде, иначе го уволняват, хаби мястото.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом МВР ще взимат мерки значи ще е още по-зле, отколкото ако не вземат.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакат се обилни валежи, МВР взима превантивни меркиДа не стане накрая мяу.