Жълт код за силен вятър в почти цялата страна

Максималните температури днес - до 15 градуса
Обновена: 30 ное 2017 08:18 | 30 ное 2017 08:11, Петя Славова
0
Жълт код за силен вятър в почти цялата страна
Снимка: архив, Reuters

Жълт код за силен вятър е обявен в 26 области в страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Кодът е в сила за областите Благоевград, кюстендил, Перник, София област, София град, Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. В тези районе ще духа силен, временно и бурен южен вятър с пориви до около 25 м/с.

По Черноморието също ще духа силен вятър 14-17 м/с (7 бала по Бофорт), с пориви 20-24 м/с (8.9 бала по Бофорт).

На 30 ноември облачността ще бъде предимно значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България в районите разположени северно от планините, където ще е силен и бурен, с пориви над 20 м/с.

Дневните температури значително ще се повишат и максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса, в западните райони около река Дунав малко по-ниски, в София 10-11 градуса. През нощта в западните райони на страната ще започнат валежи, които ще се усилват.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември и ще продължи да се понижава.
Над планините ще има значителна облачност и на места по високите части ще превали слаб сняг. През деня югозападният вятър ще се усили, ще е силен и бурен. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 7 жрадуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност - без валежи. През деня вятърът от юг ще се усили и ще бъде силен до бурен. Максималните температури ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но ще се усилва и вечерта ще е 3-4 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари