КАТ дебне разсеяните шофьори. Кой пишел статус, кой пращал SMS-и

Наказанието: Отнемат 6 точки и глоба от 50 лева с акт
30 ное 2017 07:00, Петя Славова
40
КАТ дебне разсеяните шофьори. Кой пишел статус, кой пращал SMS-и
Снимка: архив, Булфото

Засилени проверки за използването на смартфони за разговори, писане на SMS-и и статуси във Facebook по време на шофиране започна КАТ-"Пътна полиция".

Акцията върви с информационна кампания за опасностите, свързани с разсейване при използване на телефон зад волана, като пътните полицаи ще раздадат хиляда листовки на шофьорите.

164 шофьори са хванати в Шуменска област от началото на годината, докато говорят и пишат съобщения в движение, обяви пред "Монитор" гл. инспектор Мирослав Миронов от КАТ-Шумен.

За това нарушение законът предвижда отнемане на 6 точки и глоба от 50 лева с акт.

"В последно време се наблюдава  нова и устойчива тенденция за отвличане на вниманието на водачи на моторни превозни средства. Освен говоренето по телефона често водачите се разсейват от писане и четене на съобщения и статуси в социалните мрежи. Отвличането на вниманието на всеки шофьор драстично увеличава риск от пътно-транспортно произшествие", коментира говорителят на ОДМВР-Шумен Ася Йорданова.

Единствената ситуация, в която има прошка за говорене по телефона, е позвъняването на тел. 112 в случаите, когато е невъзможно спирането и отбиването встрани от пътя.

Катаджиите са забелязали един и същ метод на шофьорите за спасяване от санкция - когато видят патрул или показана палка, всички водачи изпускали телефоните си под седалката, но... номерът им не минавал пред униформените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: КАТшофьорителефони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
22
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Добро утро селяни прости!Да ви кажа една малка тайна, характера на човек си личи най-много зад волана!!!Следователно селяни прости, като гледам реалността, поне едно 80% от вас са агресивни, нетолерантни, нахални,п.рости,неразумни, психически неустойчиви!!!Следователно селяни прости, убийствата и самоубийствата по пътищата, ще продължават с пълна сила!!!Агент Уайът Бронсън!ЦРУ!!!
9
0
 
12
 
! Отговори
.. преди 6 години
По статистика на западняците най-висок процент смъртни случаи при катастрофи има заради употреба на мобилен телефон. Било то чатене или говорене.За целта хората имат направени много "рекламни" клипчета за да покажат на хората какво става ако ползваш телефона когато не трябва. Последно гледах как в едно кино пуснаха СМС на всички и докато хората си гледаха телефона, на екрана стана катастрофа, но никой не я видя заради... телефона си.У нас... няма такива програми и се тепаме щото сме много яки.
8
9
 
3
 
! Отговори
До 7 и 11 преди 6 години
ЕЙ ШОПСКА *** АДМИНИСТРАТОЧЕТО ЩО НЕ ГО МАХАШ ЗА ОБИДИ ?ИСРАН ОТ МИРИЗЛИВАТА КАНДЖА НА МАЙКА СИ И БАЩА ТИ ТЕ Е ХВЪРЛИЛ С ПИЯНА *** НА МОКЕТА ПОСЛЕ *** ШОПСКАТА СИМИНТИЯ Я Е ОБИРАЛА ОТ БАЛАТУМА С ЛЪЖИЧКА И Е ПЪХАЛА В МИРИЗЛИВАТА СИРИНЯСАЛА ШОПСКА КАНДЖА..ТАКА СИ СЕ РОДИЛ ТИ !КАЦА ГНИЛО СЕМЕ !
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По закон е забранено използването на мобилен телефон по време на шофиране.Проблемът ,е че много млади хора,особено жени си пишат по ФБ докато карат.Вредните навици,по цял ден ходейки или пътувайки в градският транспорт се предават и когато шофират.Непрекъснато виждам млади шофьори да цъкат докато карат или да танцуват размахвайки ръце докато карат.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Риторичен въпрос:Какво прави КАТ, когато не прави акции?
5
7
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
ЕЙ СЪРБИН -ШОПЕ ИСТИНАТА ТРУДНО ЩЕ Я СКРИЕШ ПСУВАЙ НО СИ ОСТАВАШ ПАВЕ -ШОП СЪС СРЪБСКИ ДИАЛЕКТ КОЕТО ДОКАЗВА ЧЕ СЪРБИТЕ НЕ СА СЪРБИ!ОЧИЧКИТЕ СИ ОТВОРИ СКОРО ЩЕ СИ МАЛЦИНСТВО ДАЖЕ В СОБСТВЕНИЯ СИ АНКЛАВ ШОПИЯ...
4
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С други думи КАТ симулират дейност, както обиквовенно. При тия заледени пътища само СМС-и пишат хoрата, докато шофират. Проста държава, прости хора, прости журналисти и прости КАТ-аджии. Иво Христов да се извини задето се извини.
3
4
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
НИКОГА
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо това трябва да е новина, новина ще е ако КАТ седне да играе белот през работно време. Предупредете всички ,че КАТ дебне със тая Андрешковщина няма как да вървим напред. Андрешко поне е имал благородни мотиви а вие нямате и мотиви важното е да пишем нещо. Уре някой пия шофьол със превишена скорот и вас може да отнесе или някой ваш близък *** журналисти.
1
2
 
20
 
! Отговори
.. преди 6 години
Глупости..сякаш пък ще му дам да ми рови в телефона на куката!!!Абе, пак блудкав пълнеж! В последно време и тоя сайт издиша