Мечките заспиват зимен сън, Белица затваря!

Паркът ще бъде отворен отново на 1 април
30 ное 2017 15:00, Красимир Ангелов
3
Мечките заспиват зимен сън, Белица затваря!
Снимка: Булфото, архив

С приближаването на зимата повечето обитатели в Парка за танцуващи мечки край Белица заспаха зимен сън.

Днес е последният работен ден, като от утре - 1 декември, до 1 април 2018 г., паркът ще бъде затворен за посетители, съобщи за БТА Васил Мадолев - ръководител на екип в парка.

"Очаква се до няколко дни още 6-7 мечки също да заспят. Този процес започна преди месец и половина. Но тъй като по време на зимния сън е възможно някакъв по-остър шум да предизвика събуждането им, затова вече трета година осигуряваме спокойствие до началото на април, докато не стане и последната мечка“, отчете експертът.

Той обаче уточни, че работата на парка обаче не прекъсва. „Когато зимата е тежка, обикаляме всеки ден, отстраняваме паднали дървета, поправяме скъсани места на оградата, тъй като има случаи когато мечки излизат извън територията на парка за ден-два", допълни Мадолев.

В сравнение с миналите години този сезон има по-малка посещаемост на парка, но това се дължи най-вече на лошото време в началото на пролетта, смята той.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Защото преди 1 година
Не ги пускат в природата, защото повечето мечки са отгледани от малки мечета и дресирани по най-брутален начин да "танцуват" или да правят други маймунджулъци. В друсировката задължително присъства и "танцуване" върху нажежена ламарина, за да се научат да подскачат. Ако бъдат пуснати сред природата, ще загинат незабавно, тъй като нямат елементарните навици за оцеляване. От изказаните мнения пак е видно, че природозащитниците са виновни за мечките, глобалното затопляне и купестата облачност.
2
1
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 година
Всичко с парка за ”танцуващи мечки” е далавера. Вече над 20 години, там няма родено нито едно мече, при 25 мечки . Мечките ги скопяват. Няма никаква свобода, животните са зад стоманена ограда. В района са изградени хотели и ресторанти за зяпачите. Нито една мечка от там, не е върната в природата. Всичко това обаче не е главният проблем. Целта е преди всичко да се ”поевропейчим”. Преди няколко години, цяла Германия изпадна в ужас, защото на нейна територия се появи дива мечка и не се успокоиха докато не я убиха.
”ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ” отнемат, кастрират и след това затворят мечките зад оградата
1
3
 
2
 
! Отговори
Ная преди 1 година
А защо ги затварят, а не ги пуснат в естествената им среда сред природата?