Спасители с апел: Мобилно приложение за бедствия

Кампанията за събиране на средства стартира на 5 декември
30 ное 2017 12:23, Петя Славова
0
Спасители с апел: Мобилно приложение за бедствия
Снимка: Съюза на българските спасители

Мобилно приложение (система) за известяване при бедствия, катастрофи и извънредни ситуации се опитват да създадат от Съюза на българските спасители – сдружение с обществено полезна дейност.

Доброволците стартират кампания за набиране на средства на приложението, което ще работи на територията на Република България.

"Определяме се като не толкова разпознаваема организация, а идеята ни смятаме, че е много мащабна", обясняват те.

Сумата, която е нужна да се събере е – 15 000 лева. Кампанията стартира на 5 декември – на тази дата през 1985 г. ООН приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

Идеята е на Костадин Карамитов. По думите му подобна система ще е полезна за всички, които са избрали да помагат на нуждаещи се и са готови да спасяват човешки животи.

Всеки може да помогне не само на Съюза на българските спасители, а на себе си, близките си, приятели и познати и на всички останали. 

Средства се събират чрез SMS с текст DMS SBS на телефон 17 777 или с определена сума IBAN BG79UNCR70001523096431, BIC UNCRBGSF, Титуляр Сдружение Съюз на българските спасители 176181216.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари