Внимание! Отново дишаме опасно мръсен въздух

Отчетени са два пика: 7:00-11:00 часа и 17:00-24:00 часа
30 ное 2017 19:50,
30
Внимание! Отново дишаме опасно мръсен въздух
Снимка: архив, Булфото

Опасно мръсен въздух е измерен късно снощи от всички измервателни станции на Изпълнителната агенция по околна среда в София. Това става ясно от данните на еко агенцията, публикувани на сайта на Столичната община.

Над два пъти и половина е било превишението на нормите на замърсяване с фини прахови частици. Над допустимо замърсяване е отчетено в още 9 населени места в България - средно над 1 път и половина, уточняват от еко агенцията.

Измерванията в столицата показват обичайно два пика на замърсяване с прах - сутрин от 7.00 до 11.00 часа и вечер от 17.00 до 23.00-24.00 часа. Като основна причина са посочени интензивният трафик и битовото отопление.

Снощи в някои квартали на столицата въздухът е бил 7 пъти по-мръсен от допустимото. Най-мръсен въздух са дишали в Надежда, Хиподрума, Павлово и Младост.

"Една от причините са метеорологичните условия. Относно мерките, които ме питате, всъщност знаете, че местната власт е основната, която трябва да взима мерки в рамките на градовете, но тези мерки не могат да бъдат взимани бързо и също така е факт, че в Столична община от 2011 до 2016 година се наблюдава перманентно понижаване на такъв вид превишения, какъвто имаме във вчерашния ден", коментира министърът на околната среда Нено Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата и Фандъка ще се погрижат да ви изтровят до последният бай ***.Да ви е вкусно "дишането" на изгорели гуми, изпърде таралясници на 20+години и т.н.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бих поканил експертите да замерят и в красна поляна. От факултета всяка вечер пушилката е епична. Може би ще е по добре да граничи с мордор...
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MenСелски селянино наследствените имоти не са продавани, а бяха отчуждени за да се построят панелните комплекси предназначени за ниско платена и ниско грамотна селска *** която да заеме мръсната работа в столицата. За жалост обаче това доведе до небивал интерес от провинциалистите които с годините на неспираща инвазия превърнахте столицата в селки ***.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колите ли, хайде бе!!Защо не отидат в махалите да премерят качеството? Там се гори буквално всичко. Но кой ще смее да каже нещо на шведите, а на богаташите в Драгалевци, Симеоново, Бистрица, Княжево? А в Подуене, Орландовци, Илиенци? Гори се само *** и гуми. Защо не се газифицира всичко? Така ще се запази природата. Но на кой му дреме за хората!!!
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате да измерите въздуха в кв. Васил Левски в София. Само че си пригответе резервна апаратура щото тази с която ще мерите ще блокира още на първите 5 минути. Пушилката е огромна от печките на твърдо гориво. Във въздуха се носят сажди големи като скакалци. От пушилката се стеле смог от който не се вижда на 50 метра. Този район се състои само от къщи в който освен печки на твърдо гориво друго не се ползва. Поради високите цени на тока хората не смеят да пуснат ел. печки. В кой век сме бе селяне?
3
5
 
17
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименСофиски селяндурино, що като не искате селяни и презастрояване си разпродадохте наследствените земи и вместо градинки настроихте блокове през 2м?
2
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се върне СОФИЙСКОТО жителство и всичко ще си дойде в нормите !!!
1
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е не е така искаме да се возим и караме коли пък и да дишаме е не става изберете едното