14 000 домакинства са без ток в Благоевград, Кюстендил и София

Теменужка Петкова: Екипите са на терен и работят
Обновена: 1 дек 2017 20:22 | 1 дек 2017 20:21, Анисия Иванова
6
14 000 домакинства са без ток в Благоевград, Кюстендил и София
Снимка: Булфото

Епизодични проблеми има с електрозахранването на територията на ЧЕЗ. "Това са областите Благоевград, Кюстендил и София. Общо 14 000 са клиентите, които са без ток към момента. 40 екипа на ЧЕЗ работят на терен, така че в рамките на няколко часа тези повреди ще бъдат отстранени“, увери министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг във връзка с обилните валежи.

По думите й в тази усложнена метеорологична обстановка електроенергийната мрежа на страната е стабилна. "В рамките на Електроенергийния системен оператор няма аварии“, допълни Петкова.

"На територията на Енерго Про няма населени места без електрозахранване, на територията на EVN – също“, допълни тя.

"Тъй като НЕК стопанисва най-големите язовири в страната – бих искала да ви информирам, че те са в необходимата кондиция. Свободният обем на тези язовири е над 30%. Българските граждани трябва да бъдат спокойни. Институциите са на мястото си, работят и всичко е под контрол. Взимат се превантивни мерки, така че всички да бъдат спокойни“, увери енергийният министър.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 часа стояхме без ток днес покрай София. Пуснаха го в полунощ. Какво и е точно сложното на метеорологичната обстановка не ми е ясно. Какво ще стане при виелици и -10?
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, на мен ли ми се струва, че нещо се преувеличава?
Аз съм от Благоевград, нито тока ни е спрял, нито сме залети от вода. Даже, вчера нямахме вода...пак работливите от ВиК решии да сменят тръби по никое време...вероятно заради някой нов стреж на кмета слънце (на бацето десната ръка).
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимния разбирач No.2 под мен с 30-годишния стаж по трафопостовете на Бай му Тошо:

Абе пич, а когато вали мнооого дъжд и се поскъсат няколко жици от силния вятър, или пък падне някой и друг стълб, това пак от недостиг на мощности ли е?

Я си гледай пенсията и не пиши глупости! Моля!
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая с кокошето ду.пе в устата голема специалистка бе! Аз пък не съм специалист а само 30 годишен техник в подръжката на трафопостовете по бай Тошово време. И понеже неразбирам нищо от подстанции трафапостове напрежение волт и ампериаж ще ви кажа че в момента електроситемата е пред срив. Ще попитате резонният въпрос ЗАЩО? Ами поради една много важна причина. Недостиг на мощности. Затова се изключват най големите консуматори за да има за по малките. Има и аварии в трафопостовете от дъжда!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво и е сложно на метеорологичната обстановка ? Вали дъждец...топло е...вятъра е слаб ако въобще го има... А в Софето не са виждале дъждец и са се накупчили да го гледат от афтунубилти...