Бели балони в памет на Костадин, блъснат на "зебра"

Ученици и учители се събраха на символичен протест
Обновена: 1 дек 2017 21:53 | 1 дек 2017 21:23,
2

Снимка: Булфото

Съучениците на 16-годишния Константин, който беше блъснат на пешеходна пътека край Атия преди две седмици, проведоха символичен протест с искане за повече толерантност и по-сериозни наказания за нарушителите на пътя. 

"Не са ни нужни атентати, пешеходните пътеки са като бойни полета", написаха те на един от плакатите си, а останалите гласяха: "Спазвай правилата, спаси дете! Намалете скоростта", "Спрете войната по пътищата", "Тук пресичат и вашите деца".

Още по темата
Стотици ученици и учители от бургаската гимназия по туризъм блокираха за кратко оживено кръстовище в близост до училището. 

Кръстовището край Атия е едно от най-натоварените и опасните в Бургас. Ежедневно през него преминават ученици от три гимназии. Ръководството на гимназията по туризъм настоява за мерки, които да обезопасят кръстовището.

"Протестът ни е в памет на Костадин - наш съученик и много добър приятел. Искаме да спре войната по пътищата! Искаме да помолим да бъде направена пасарелка на това място, защото е много опасно", коментираха те, цитирани от БНР.

"Кръстовището е едно от най–натоварените в града, а в района му има 3 учебни заведения с над 2500 възпитаници", обясни Светла Тодорова - класен ръководител на загиналото момче.

Протестът, който спря движението по улиците "Дунав" и "Стефан Стамболов", продължи 10 минути. При пълно мълчание децата отдадоха почит и пуснаха бели балони в памет на Костадин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че никога и никъде по света по-сериозните наказания не са спряли нарушителите. Не знам защо тези деца не осъзнават как ги манипулират - все пка не са толкова малки. Как драстично се намаляват нарушенията добре се знае от експертите по света и това не са по-сериозните наказания. За съжаление експерти в България няма и КАТ умело манипулира хората да искат по-сериозни наказания, т.е. КАТ по-лесно да рекетират шофьорите.
1
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Цитат: Съучениците на 16-годишния Константин, който беше блъснат на пешеходна пътека край Атия преди две седмици, проведоха символичен протест с искане за повече толерантност и по-сериозни наказания за нарушителите на пътя. +++Казано накратко съучениците искат наказания, което значи, че искат да има блъснати на пътя, за да има наказания. Жалко е, че не мислят какво искат. Нормалното в случая е да се иска превенция, така че да няма нарушения, а като няма нарушения, няма и наказания.