Циклонът "Филип" носи облаци и много валежи

Макималните температури обаче стигат до 15 градуса
1 дек 2017 07:39, Петя Славова
0
Циклонът "Филип" носи облаци и много валежи
Снимка: архив, Булфото

В първия ден от декември ще усетим преминаването на средиземноморския циклон "Филип". Времето в страната ще бъде облачно. Ще има валежи, на места в Западна България и Родопската област - значителни. В източната половина на страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15 градуса, там преваляванията ще са слаби и само на отделни места.

В северозападните райони ще проникне студен въздух и максималните температури ще са около 6-7 градуса, вятърът ще отслабне. Минималните температури също ще са в широки граници - от около 2-3 градуса в

Северозападна България, до 12-13 градуса в източните райони, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

През нощта срещу събота валежите ще продължат. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, над 800 2000 м - от сняг, в масивите от Западна България - значителни. В западните райони на Стара планина, където ще нахлуе студен въздух, валежите от сняг ще са над 1500 м. Ще духа бурен, по високите и открити части ураганен вятър от юг-югозапад, който през деня в северозападните райони ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

По Черноморието ще е предимно облачно. Слаби превалявания от дъжд ще има главно по Северното Черноморие. Ще духа силен южен вятър. Максималните температури ще са 15 - 18 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари