Дъжд, облаци и вятър ни чакат през уикенда

Времето в планините няма да е подходящо за туризъм
3
Дъжд, облаци и вятър ни чакат през уикенда
Снимка: архив, БулФото

Времето ще се задържи облачно през следващото денонощие с валежи от дъжд, значителни в югозападните и централните райони от България. Температурите в по-голямата част от страната ще са между 5 и 10 градуса. По-високи ще са в Източна България, където ще продължи да духа умерен южен вятър и максималните там ще са между 12 и 15 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месец декември.

По Черноморието ще е предимно облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър, който привечер ще отслабва. Максималните температури ще са 14-17 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра - от сняг. В масивите от западната половина от страната валежите ще са значителни. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6, на 2000 метра - около 1 градус.

В неделя времето ще се задържи облачно, на места с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са на отделни места в Южна България. Температурите ще са в широки граници: минималните - от 2-5 градуса в северозападната част от страната до 8-12 градуса в Югоизточна България; максимални - от 6-8 градуса в Северозападна до 14-18 градуса в Югоизточна България и крайните югозападни райони.

В югоизточните райони ще продължи да духа умерен южен вятър, докато в много райони от Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от изток-североизток. В неделя привечер със северозападен вятър ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу понеделник дъждът в северозападните планински райони ще премине в сняг.

В понеделник вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите и в Източна България ще се понижат. Облачността ще се задържи значителна, почти без валежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес.бг защо няма новина че половин София е без ток в момента, от поне 3 часа, а на страницата на ЧЕЗ няма нито едно съобщение, че нещо не е наред. Линиите им дават постоянно заето и никой не ти казва кога ще имаш ток? Докога ще си затваряте очите за измамите на ЧЕЗ. Не може при първия по-сериозен дъжда, половината крайни квартали да са на тъмно и студено. ЧЕЗ не инвестират нищо ама нищо в поддръжка на мрежата и всяка година, токът изчезва за часове като застуди. Пълен абсурд!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквайте нови наводнения от преляли язовири и скъсани язовирни стени. По медиите само тръбят че едвали не всичко е оправено и като дойдат дъждовете се разбира че всичко е една голяма лъжа и прибиране на големи милиони за несвършена работа. Кое корито на река е почистено коя язовирна стена и диги са подновени? Няма такива но иначе е отчетено на хартия че са свършили работа за 100 000 000 лева! Селсикте тарикатчета така работят!
1
1
 
5
 
! Отговори
закъсал преди 6 години
Дано утре над Североизточна България е без валежи , че имам неотложна работа.