Повишени води и прииждащи реки в цялата страна

Опасност от преливане обаче няма, съобщават кметове
2 дек 2017 09:43,
8
Повишени води и прииждащи реки в цялата страна
Снимка: архив "Булфото"

Нивото на водата в реките в цялата страна е повишено заради силните дъждове в последните часове. Опасност от преливане засега няма.

Нивото на река Дунав се е повишило със 7 см при Ново село в началото на българския участък на реката за последното денонощие и водният стоеж там е 302 см, съобщиха от местната Хидрометеорологична станция.

Още по темата

Нивото на реката при Видин е 356 см, повишението за последното денонощие е с 32 см. Край Лом нивото е 375 см, регистрирано е повишение от 50 см. Нивото на Дунав край Оряхово е 238 см, регистрирано е повишение с 40 см.

Нивото на река Берковска се е повишило, съобщиха от Хидрометеорологичната станция в Монтана. 56 л/кв.м е количеството на падналия дъжд през изминалото денонощия в Берковица. Най-голямо количество дъжд е измерено във Вършец – 57 л/кв.м , в Чипровци и Говежда е 55 л/кв.м.

Нивото на река Бистрица в Кюстендилско се е покачило почти 5 пъти. Това съобщи кметът на село Гърляно Венелин Енчев пред "Фокус". Той обясни, че вчера до обяд реката е била спокойна, но след това е започнало покачване на равнището и към момента на около 90% от коритото й е изпълнено.

"Няма опасност за хората, нямаме наводнени къщи, има само откъснати дворни места, но реката продължава да подкопава”, каза Венелин Енчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1абе ти да не си на Доган мъжката секретарка, че си забравил за наводненията по времето на Емел Етем?
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нивото на река Дунав се е повишило със 7 смУауууу - най-голямото повишение за последните 100 години!Що не си ходите у дома, ами се чудите ква простотия да напишете?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къщата на Бойко в Банкя не се ли наводни? Или пожарникарски камион стои пред тях в случай на наводнения да го отводнят.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така Бог да помага на всички хора в нужда, да пази България от бетствия и моля те прости на всички онези, които кълняха хората бедстващи от ураганите в другите държави, и сега плащат невинни хора заради тяхната злост. Амин!
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Толкова елементарен и първобитен човек като тебе няма никъде . При управлението на БСП и ДПС удавихте десетки села и градове , но тогава никой не говореше глупости. Нали имаше специално министерство на Емел Етем , но то беше само параван за кражби , а не да върши работа .
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива наводнения както при ГРОБ не е имало, какво става да ни удавят ли искат Защо еднокнижните суджукари откраднаха парите от бедствия и аварии и съкратиха екипа метеоролози и им орязаха бюджета ?