Мъжът, премазан от свлачище в Родопите, пенсионер от няколко дни

Двама от пострадалите са в болница, без опасност за живота им
3 дек 2017 10:36, Елка Василева
26
Мъжът, премазан от свлачище в Родопите, пенсионер от няколко дни
Снимка: dariknews.bg

Красимир Боюклиев, който загина при инцидент в ловна хижа край златоградското село Долен, се е пенсионирал наскоро, като близо десет години работил като шофьор в градския транспорт в София.

Трагедията можела да бъде още по-голяма, тъй като общо осем ловджии били в помещението, което бе пометено от земната маса вчера около 16.00 ч.

Същия ден те не били на ловен излет, а просто се събрали да хапнат и да пийнат и да споделят истории. Това бе потвърдено и от шефа на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов, цитиран от "Дарик".

"На мястото нямаше оръжия или каквото и да е, което може да ни замисли, че са били на лов, просто са се събрали компания на раздумка", коментира старши комисар Димов.

Още по темата

Земната маса първо е пробила входната врата на хижата, която е точно срещу ската, а след това е изхвърлила хората, които се намирали вътре на масата навън, като ги изкарала през прозореца, след като разрушила и част от стената. Точно там бил паркиран и микробус, който също е премазан.

"Всичко е станало много бързо. Оцелелите по чудо ловджии веднага потърсили помощ. Звъннали на 112 и в интерес на истината, реакцията на Спешна помощ и пожарната била много бърза. В рамките на петнайсетина минути бяха тук", коментира кметът на селото Здравко Благоев.

"В стаята са били осемте човека. Никой не се е усетил, че е дошла масата и тя изхвърлила осемте човека вътре. Били напалили печката, както ми разправя едно от оцелелите момчета и изведнъж се усетили на двора", добавя Благоев.

Той  е бил съученик с починалият 62-годишен Красимир, помни го като много добър човек. "От първи до осми клас сме учили заедно, ето как съдбата го докара да отиде да си пийне с приятели и там да намери смъртта си", добавя кметът на селото.

Пристигналите на място медици заварили Красимир жив, приятелите помогнали и на другите пострадали, като всички били в непосредствена близост до полуразрушената сграда. Боюклиев издъхва в линейката на път за Спешния център в Златоград.

Другите двама от пострадалите са настанени в болницата в Кърджали, като единият от тях е в реанимация, а другият в отделението по ортопедия. По първоначални данни опасност за живота им няма. Другите петима от компанията са в шок и отказват да говорят за случилото се.

"Много, много е изплашен. Мъжът, който почина, ми е първи братовчед, бяха като братя", разказва майката на единият от оцелелите Тинка Камберова.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези хора не се ли оглеждат на какво място строят?Ами така е,като се изсичат дървета,обезлесява се,след което няма какво да задържа земната маса,тя се свлича и остават голи чукари.
22
2
 
0
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
Господ е виновен.
21
2
 
0
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
Пенсионното спести 20-ина години пенсия, потрива доволно ръце. Всевишният да го прости човека
20
1
 
1
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ловна хижа налепена с морска пяна.Малеее
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижда се ново строителство.
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кортулисал се е човека.Спестил си е мъките да се мъчи като пенсионер в БГ.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да прости загиналия нелепо човек!На съвестта на графоманчетата, дето пишуват и с повод и без повод раздават знанието си, без да са им го търсили! Свлачещата много често са непредсказуеми. Такива неща стават навсякъде по света - и в Австрия, и в Швейцария, и в Бразилия, и къде ли не! Хайде помълчете, кажете по едно "Бог да прости!", не задълбавайте в критики и "природозащитническа" омраза!
16
2
 
9
 
! Отговори
Тольо преди 6 години
До Оточнение...Ти също замърсяваш ,ползваш електричество ,ядеш животински продукти, ползваш ,транспорт.Вземи си хвърли въжето и помогни на природата.
15
0
 
11
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Не може да си строите вигвами където ви дойде!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
у софето след бъкстон у лево, има една гоуема сграда, на нея пише "институт по геодезия и картография" /или нещо подобно/. питайте бе хора, и индианците са питали жреца и шамана, къде да строиме, за да не дойде Маниту и ни отведа в небесните ловни полет1 АМИн!
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"пенсионер от няколко дни".......ха-хаБоко-тиквето какво ли си казва сега. Що няма едно свлачище да ги смачка всичките пенсионери та да не плащаме пенсии и да има повече за нас да крадем.
12
4
 
8
 
! Отговори
Виновен е преди 6 години
геологът, написал геоложкия доклад за строежа,по-малко конструкторът, който е сметнал носещата конструкция, горе-долу толкова и строителят, изпълнил строежа с наполовина от материалите, предвидени по проект, най-малко контролните органи-надзор, главен архитект и пр. Я, ама то май нямало проект! Типично положение за *** територия. Ако живееш като скот и тарикат, умираш като като такъв.
11
4
 
7
 
! Отговори
Кой? преди 6 години
кой разрешава строенето на подобен вид човешки капани, и с кой акъл ги строите ако нямате разрешително!? УЖАС! Невежество, и простотия!
10
7
 
6
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Браво на Винету! Каза истината в прав текст. Поне животните ще си отдъхнат за малко. Те са невинни, не оставят тонове *** и пластмаса след себе си, не тровят атмосферата с вредни газове, не дълбаят земята за нефт и пари, не произвеждат оръжия, не водят войни... Те са ангели в сравнение с хората!
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
внасял човека осигуровки за пенсия...внасял....и...до там ! лека му пръст.
8
2
 
8
 
! Отговори
Hp преди 6 години
Bog da go prosti! Daniel i na ocelelite dade sili da prodaljat napred jivi I zdravi.
7
5
 
7
 
! Отговори
Острото перо преди 6 години
До Винету. Но сме чували за много индианци погълнати от мечка или пума.
6
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НОИ харесва това.
5
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтата на банкянския ***, крадлив, еднокнижник. Да ритнеш камбаната, без да си взел нито лев от държавата.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжна история, мислил ли е някой , че това ще им дойде на главата