20 хил. български семейства – по-заможни от 2018-а!

Социалният министър Бисер Петков обеща за добавките
4 дек 2017 11:07,
24
20 хил. български семейства – по-заможни от 2018-а!
Снимка: Bulfoto, архив

2018 година ще е по-щедра за семейство с доход между 400-500 лв, което също ще получава семейни добавки в размер на 80% от пълната сума.

Или около 20 000 семейства повече ще получават семейни добавки, каза Бисер Петков, министър на труда и социалната политика.

Още по темата

Целта била, според него, да се разшири кръгът на хората, които ще получават добавки. За семейства с едно дете увеличението е от 37 на 40 лева, с две деца - от 85 на 90 лева.

Петков подчерта пред БНТ, че парите не са повече, защото сумата в бюджета на Министерството за тази програма не е променена. Следвала се логиката, че едно 4-членно семействи, в което и двамата родители получават заплата до средната, също ще има право на семейно подпомагане.

Социалният министър коментира, че осигурителната система става малко по-автономна, за да се обособи в самостоятелен фонд. По думите му бюджетът на държавното обществено осигуряване намира един баланс между финансово стабилзиране на системата и повишаване на адекватността на основни социално-осигурителните плащания.

Относно правото на Инспекцията по труда да обяви в несъстоятелност на фирма, която не изплаща няколко заплати на повече от 30% от работещите, той коментира, че не е сериозно да се смята, че Инспекцията по труда ще може от първия ден след обнародване да предяви иск за производство по несъстоятелност, защото е необходима промяна в устройствения правилник.

След като бъде приет закона ИА "Главна инспекцията по труда" ще направя всичко възможно да защитя интересите на работници и служители така, както го правя и сега..."

По думите му се получава проблем, че за някои фирми, ако се даде отлагателн срок за влизане в сила и остане 12-месечен срок, част от работниците не биха могли да получават заплатите си. По отношение на пенсиите той каза, че от 1 януари пенсиите продължават да нарастват поради това, че продължителността на осигурителния стаж във формулата се увеличава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
14
 
! Отговори
бай х преди 6 години
не съм видял някой да е станал по заможен със увеличение на социални помощи със 3 или 5 лв на месец
20
2
 
14
 
! Отговори
ПродължавамДаТвърдя, преди 6 години
че детските трябва да са по 150-200 лв на дете месечно, без да се брои дали е първо или следващо, но да не се дават на всички, а да се има предвид образователния ценз на родителите.Също и майчинските - нека жената да получава заплатата си в пълен размер, докато е по майчинство, но ако е избрала да не работи и да не учи, тогава няма право да претендира за платено майчинство.Може да ме обвините в подбуждане към дискриминация, но според мен понастоящему нас се дискриминират градивните личности!
19
1
 
14
 
! Отговори
Таню преди 6 години
За семейства с едно дете увеличението е от 37 на 40 лева, с две деца - от 85 на 90 лева.Четох до тук! Тоя жалъk сайт цензурира дори имена на животни, а не виждат колко п0рно новини публикуват...
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да увеличиш детските с 5лв. МРЗ с 50лв и да твърдиш, че хората ще станат ПО-БОГАТИ?
17
2
 
12
 
! Отговори
*/* преди 6 години
Интересно семейството на Хампърцумян как ли ще оползотвори тазаи придобивка от пет лева.Щото като получваш заплата от 300 000 на месец (на месец за неразбралите) сигурно е трудно да си на една заплата само.Файда си е .
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман бе Джена кампютър кафана секи...
15
2
 
16
 
! Отговори
Мaнyш Джaнгoв преди 6 години
А да попитам аз, такова, има ли ограничение колко чaвeтa трябва да имам или може и десет примерно?
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито на по-заможните семейства! Ще си купят допълнително три- четири яйца месечно! Какво чудо, какъв кеф? Да благодарим ли на Петков ?
13
2
 
18
 
! Отговори
Стат преди 6 години
20 хил бг "семейства"- "по-заможни" в 2018 в резултат на което - 6 000 000 български домакинства ще са значително по-бедни в 2018.Бюджетът и БВП са единица или 100 %. Ако те не растат, моята прогноза е напълно вярна. А те не само не растат абсолютно. Значи 6 000 000 домакинства абсолютно ще са по-бедни в 2018.
12
2
 
15
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
Богатеем, дебелеем, хубавеем (все повече стават конкурсите за красота),висшистите ни стават все повече и повече!Жилищата стават все по-скъпи, но ние ще се изпотрепем да ги купуваме.Престъпността пък намалявала, разкриваемостта се увеличавала ...Ама какво повече иска този народ, бе?!
11
2
 
18
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
кажете хиляди благодарности на народа си че са трудолюбиви заминаха на работа в чужбина че остана работа на останалите българи но пак не достатъчно имат работа или ако я имат не е платена за да живеят добре а вие увеличавате с 3 лв и 5 лв стакава гордост го пишете и говорите като чели сте дали по 300 лв и по 500 лв няма способен и достоен политик в бг което да е обичан от народа си и да е уважаван
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са същите онези 20 хлд. семейства от минала година, които и тогава си бяха заможни и сега - малко повече от миналата. У нас още повече се отваря ножицата между богатите дерибеи /с работа у нас богат не се става/ и останалото бедно население.Средна класа продължава да няма в обществото. Това е характеро за всички феодални държави, сред които е нашата.
9
2
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Точно, всички са некадърници. Знаете ли как се прави - примерно президента на Руанда (супер пропаднала държава преди 20 г., в момента е най-бързо развиващата се страна в света с 9% ръст на икономиката всяка година, вижте в нета) направил екип и пътували до Китай, Тайланд и Сингапур за да видят как да станат богати, защото и тези три са били супер бедни, а сега са или по пътя към богатството, или както Сингапур ултра богати. Сингапур е друга история как за 40 г. стават третата най-богата страна
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай ГошоАма те всички ,които са в политиката са такива бе брат ,ако са малко по-кадърни няма България е да на опашката ,няма бандитите да управляват ,защото за управниците точно такива *** са най-удобни....
7
2
 
13
 
! Отговори
към 4 преди 6 години
Точно така е едни и същи лакомници са и политици и "големи" бизнесмени ,защото когато *** от народната трапеза е ок ,но я се опитай да тръгнеш от нулата,ще те погълнат като един залък ! Не са ли всички депутати и бизнесмени ? Били се отказвали от бизнеса ,хайде де просто го прехвърлят на съпрузите ,на децата и продължават да си чоплят носа в парламента и да си движат бизнесите....като Пеевски например ? нали не си мислите ,че е такъв гений хем да пише закони за изпълнителната власт ,хем милион
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или иначе казано стимулираме утайките да не се напъват.
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партията на бедните и онеправданите, БСП, със приемането на плоския данък, си подсигури повече бедни, които да гласуват за тях. Всички БСП-ари в НС, са милионери с много малки изключения, които са на път, или роднините са им такива.
4
1
 
25
 
! Отговори
бай Гошо преди 6 години
Този ми е преподавал в университета - супер смотан като преподавател, на изпита дори сам каза"отваряйте учебниците и преписвайте". Смятайте колко е кадърен, щом има такова отношение дори към своя предмет в унсс. Според мен нищо не разбираше като преподавател, нищо не разбира и сега. Пълен ***. Големите увеличения с 3 и 5 лв. Ха-ха
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По заможни в България от години насам са само политически акули. Тия лакомници нямат наяждане ,но 85 % от народа една диша .....И Борисов и неговите министри знаят много добре ,че народа е зле ама как да кажат докато ние си живеем в рая вие едва мърдате ....
2
7
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Емисарят на мира и демокрацията в Европа и света... - навсякъде канен - навсякъде приет... - по своята значимост и мащабност надмина, дори дякона Левски...