Валежите спират, градусите скачат, но ще е ветровито

Максималните температури ще бъдат между 5-10 градуса
1
Валежите спират, градусите скачат, но ще е ветровито
Снимка: архив, БТА

През следващото денонощие ще има променлива облачност, през нощта над много райони намаляваща до ясно време. Утре по-значителна ще е облачността преди обяд над западната половина на страната, след обяд - над източната, но валежи са малко вероятни, според прогнозата на НИМХ-БАН, цитирана от БТА.

Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 3 и 2 градуса; дневните ще се повишат и максималните ще бъдат между 5 и 10 градуса.

По Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна след обяд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 6-8 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 11-13 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността; валежи са малко вероятни. Ще духа силен по високите и откритите части до бурен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 1 градус, на 2000 м - около минус 6 градуса.

В четвъртък и петък времето ще бъде предимно слънчево, през първия ден все още с повече облачност над Североизточна България. Вятърът ще отслабне, в петък в по-голямата част от страната ще стихне и ще започне да се ориентира от югозапад. Затоплянето ще продължи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари