Задържаха 12 българи, "изнасяли" просяци в Швеция

Намерени са още луксозни автомобили, наркотици, златни накити
6 дек 2017 19:10,
20
Задържаха 12 българи, "изнасяли" просяци в Швеция
Снимка: Pixabay

Дванадесет участници в организирана престъпна група за трафик на хора от България в Кралство Швеция с цел просия са задържани с европейски заповеди за арест на 5 ноември 2017 г.

Трима от тях са задържани в град Кнежа, а други 9 – в Швеция при съвместна операция на ГДБОП, Специализирана прокуратура, шведската Национална полиция и прокуратура, под надзора и със съдействието на Евроджъст и Европол, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Още по темата

Задържаните у нас, предстои да бъдат екстрадирани в скандинавската държава, където ще се гледа делото срещу дванайсетте участници. Събраните доказателства сочат, че групата е действала поне от януари 2017 г.

Арестуваните в Кнежа са набирали желаещи от ромски произход в града да "работят" в скандинавската държава. На шведска земя те били настанявани от тамошните участници в бараки, разположени в гора и без каквито и да било хигиенни условия.

По-голямата част от парите, които просещите събирали, били изпращани в България. Техни получатели били роднини на задържаните общо 12 участници в групата.

При операцията по задържането са намерени и иззети пет луксозни автомобила (сред които Мерцедес ML, BMW, Ауди Q7), за които има данни, че са купени със средства от престъпната дейност.

От претърсените осем луксозни къщи са иззети златни накити, придобити по същия начин, мобилни телефони и СИМ карти, компютърни конфигурации, тефтери със записки, документи за парични преводи, суми в левове и шведски крони, самолетни билети, наркотични вещества... Автомобилите и накитите ще бъдат изпратени в Швеция като веществени доказателства по делото. На част от задържаните там са повдигнати обвинения и за пране на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
10
 
! Отговори
Димов преди 6 години
ИМЕНА НЕ КАЗВАТЕ ,ЗАЩОТО Е СЕКРЕТНА ТАЙНА , НАЛИ ?
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обидно е за истинските българи, титулярния народ на страната България, да се наричат българи всички граждани на страната! Даже да си прохождаща журналистка, си длъжна да правиш разлика между българи и български граждани! Всъщност, тебе да не би сега да те интегрират?
13
1
 
10
 
! Отговори
Я по-внимателно преди 6 години
с определенията: има разлика между "българи" и "български граждани". Аман от демагогия.
12
0
 
15
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Износът ни нараства. Това е добре за икономиката. Но за да има баланс трябва и да внасяме. Шведки.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, какъв нетолерантен народ били шведите! Стиснати гейове!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-са виновни шведите ,които при вида на балкански шведи,получават някакъв оргазъм и са готови да им дадът и последните си пари.Въпреки,че са предупреждавани ,за тетралните постановки на бедняците!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при пазарната икономика: Свободно движение на откраднати стоки, поробени хора и офшорни капитали.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"българи" също в кавички, ще дойде време очилатковци ще търкате наровете *** до *** с тия "българи" за щуротиите, които пишете и за унижението на българския народ.
7
2
 
21
 
! Отговори
т преди 6 години
алооо ииддиоти джжурналя не българи а *** са това , но нали лиижеете заднииции та затова не смеете да го напишете
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не така меринджеите не са българи, а бизнесмени с характерни културни особености които им дават право да не се съобразяват със законите и са подзащитни на БХК как така ще им се нарушават правата.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги осъдят възможно най-скоро и да ги депортират в България да си излежават присъдите тук. Президентът да ги помилва още на летището и да ги награди с орден Стара планина за особени заслуги в областта на износа. Освен това да им бъде създаден статут на български инвеститори в чужбина. Не на последно място и награди по икономика за успешни инвестиции в чужбина с огромна възвръщаемост
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нашите полицай имат вече камери и принтери в колите! Сега ще изловят всички с превишена скорост, с наркотици, хипертоници, диабетици. Последните два вида престъпници са най-опасни. Те последните два вида са организирана престъпна група източваща здравната каса, но правителството беше взело мерки и им крадяха лекарствата. Специализираната прокуратура за това ли я направиха да лови тумба ци..ни, пардон роми? Явно те са от вишите етажи на властта! Браво! Урааааааа!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаем за какви "българи" става въпрос За тия дошли от Индия
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София има банда от 240 незаконно заогатели човека, които създават просяци и каналджиите им ги изнасят в ЕС.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи друг път с просия се занимават римите на българите.