Предколедно: Започна изплащането на бонус пенсиите

Възрастни хора окупираха в ранни зори пощи и банкомати
7 дек 2017 10:11,
16
Предколедно: Започна изплащането на бонус пенсиите
Снимка: Bulfoto, архив

Националният осигурителен институт информира, че изплащането на пенсиите за месеца започва днес и ще приключи на 20 декември.

Заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лв. на всички пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за декември 2017 г. е в размер до 321,00 лв. включително.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще бъде извършено според изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях.

Преводите на декемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат направени днес.

Факт е, че възрастните хора с нетърпение очакват да се опаричат, тъй като от ранни зори, въпреки студа, са извили дълги опашки пред пощенските клонове и банкомати, видя Dnes.bg тази сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма грешка е да си мислим ,че пенсиите на народа зависи от икономиката...как един път и Борисов и Горанов дето всеки божи ден се оправдават с производителността на труда нашите "етични" журналисти не ги попитат кога ще бъдат обвързани тяхните заплати с икономиката и резултатите от благосъстоянието на народа. Нали ги избираме да харчат нашите пари за нашето добро , а не за собственият им лукс. Няма ли един път народа да каже заслужават ли си заплатите нашите политици след като сме на последно
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсиите са ниски, защото няма икономика, а икономика няма, защото управляващите са убавци, а и кражбите са на висота и никакъв комунизъм и социализм не е виновен. Вече минаха много години за да се оправдавате с това!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМАМ ДУМИ ЗА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ЕТИКА И ТЯХНОТО СЛАГАЧЕСТВО НА ПОЛИТИЦИТЕ.ЗАЩО НЕ ТРЪБИТЕ КОГАТО ПОЛИТИЦИТЕ ТИХОМЪЛКОМ СИ УВЕЛИЧАВАТ И ЗАПЛАТИ И ВСЯКАКВИ БЛАГИНКИ,ЗАЩО НЕ ТРЪБИТЕ КОГАТО СЕ ОЛИВАТ ОТ РАЗКОШНИЯТ ЖИВОТ,КОЙТО СИ ПОЗВОЛЯВАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОГРОМНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ,КОИТО САМИ СИ ОПРЕДЕЛЯТ АМИ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН СЛУШАМ КАК ПЕНСИОНЕРИТЕ,БЕЗЗЪБИТЕ,ГЛАДНИТЕ ДЕТО ЦЯЛ ЖИВОТ СА РАБОТИЛИ ЧЕСТНО НА ТАЗИ БАНДИТСКА ДЪРЖАВА СЕГА ИМ ОТПУСКАТ ОТ НАРОДНАТА ХАЗНА ПО 40 ЛВ,КОИТО ЗА ПОЛИТИЦИТЕ СА ТРОХИЧКИ НА
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези 40 лева са абсолютно нерегламентирано плащане, това е абсолютен популизъм.
10
8
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Държавата не е длъжна да те храни другарю търтей! Пенсиите днес в България са социална помощ, която идва от джоба на данъкоплатците, за това и техня размер е нисък. Когато се смени пенсионния модел наследен от БКП и хората започнат да натрупват средства за старините си в индивидуални партите, които се инвестират в икономиката и носят доходност поне за да елиминира инфлацията, тогава и пенсионерите ще са материално по-обезпечени, но само онези които са работели, мислили и заделяли.
9
2
 
6
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
На мен 100 ? ми стигат !!! Даже имам спестявания и харча по жени !!!
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция никога не е имало Бай Тошо и Комунизъм.Затова вземат големи пенсии ;)
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е работил за фалиралата НРБ ще получава малка пенсия:)Това ви е Наградата от комунизма.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работиш здраво цял живот и накрая ти дават по 300 лева пенсия. Освен това разни вчерашни *** се гаврят с труда ти и достойнството ти. Обикаляш из целия град за да спестиш някой лев от покупките за храна. Болен, прегърбен, мизерен. През това време се купуват луксозни лимузини за политическата класа с държавни пари. Това е Българията от която се отвратих и избягах. Никога няма да се оправим.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На банд итите им се откъснаха от сърцето по 40 кинта.Що за подигравка е това - 20 евро...Живеем пъти по-добре както кажа криСталинка сутринта на Хекито от bTV -ту
4
4
 
12
 
! Отговори
СРАМ преди 6 години
40лв, хора, представяте ли си?!? Сега ще има се пънат пред медийте-видите ли, дадохме им пари... Горките пенсионери.. Това е геноцид и всички го виждат и никой не прави нищо :( ОБАЧЕ, чета тия дни, щели се дават милоини за църкви, манастири и подобни.. БРАВО, така пенсионерите, ще могат да се молят за хляб и вода в по-хубави условия.. Няма значение, отчаянието и безпаричието за тях, важно е поповете освен всички доходи, които имат, някои от които доста незаконни, сега да получат тези милиони...
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унижение за възрастните хора! Немските пенсионери ходят на морета и почивки, а българските пенсионери са като на снимката.
2
1
 
14
 
! Отговори
ПОДИГРАВКА С ХОРАТА преди 6 години
КРАДЕНЕ, КРАДЕНЕ и накрая по една троха на най-бедните. Всъщност мнозинството са такива. Връщат им малко от взетото от тях. А за другите? ГЕРБ надминаха КОМУНИСТИТЕ в уравниловката. При СОЦИАЛИЗМА нямаше таван на пенсиите. Най-ниската социална пенсия бе 30 лв=300 по днешна покупателна способност. Големите пенсии надминаваха 200 лв= 2000 лв
1
1
 
17
 
! Отговори
Ония търтеи преди 6 години
от Пощенска банка,до 10.00 часа не ги бяха пуснали?!?!?!Сигурно чакат да доизмрем,че да не си губят времето с нас?!?!?!Обаче,ако аз им дължа нещо и не съм го сторил на часа,минутата или секундата,ще ме търсят и на оня свят?!?!?!