Външно с препоръка: Да не пътуваме до Ерусалим и Витлеем

Причината - решението на САЩ по статута на Ерусалим
Обновена: 7 дек 2017 19:07 | 7 дек 2017 19:07, Петя Славова
2
Външно с препоръка: Да не пътуваме до Ерусалим и Витлеем
Снимка: Reuters

Министерството на външните работи и посолството в Тел Авив информират, че във връзка с решението на САЩ по статута на Ерусалим като столица на Израел се очакват публични демонстрации и локални прояви.

Външно министерство препоръчва на българските граждани да избягват пътуване до Ерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии, освен при крайна необходимост. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

В случай на пътуване, следва да се избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се проявява повишена бдителност при ползването на градски транспорт, допълват от министерството.

Към момента няма информация за ограничения в движението, за непредвидени и неконтролируеми действия, но в градовете Ерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии се очаква да има масови прояви, които могат да доведат до инциденти, уточняват от МВнР.

Съветваме пътуващите български граждани да следят в средствата за масово осведомяване текущата информация за обстановката в посочените места и да изпълняват стриктно указанията на властите.

Предвид възможността за публични демонстрации и протестни прояви и в други държави от Близкия изток и Северна Африка, призоваваме българските граждани, пребиваващи в региона да проявяват повишена бдителност и да избягват публични места с масово струпване на хора, да се осведомяват за обстановката и да изпълняват стриктно указанията на властите, се казва още в съобщението на МВнР.


2
Още по темата: ЙерусалимМВнРВитлеем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Демонстрации и сблъсъци отдавна текат, а не се очаква да започват. Вече са започнали. Ама няма кой да ни осведомява.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За да не ви помисли някой миролюбив за евреин и да ви нападне.