Година след ада! Хитрино и животът на хората в 20 кадъра

С новите къщи се връща и надеждата в селото
Обновена: 9 дек 2017 21:08 | 9 дек 2017 21:05, Камелия Цветанова
26

Така беше преди година. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В неделя се навършва една година от ада, който преживяха жителите на Хиртино.

В 5:37 часа на 10 декември 2016 г. влакова композиция дерайлира, последва теч на пропилен, адски взрив и пожар, които сринаха половината село и погубиха 7 души.

Вече цяла година в Хитрино хората заличават следите от трагедията, ремонтират и строят.

До седмица, на 17 декември, ключовете на новопростроени къщи ще получат и първите новодомци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С 2-3 милиона се правят всички ремонти и нови строежи в Хитрино, поне 27-28 милиона се крадат. Типично за управлението на ГЕРБ.
16
3
 
15
 
! Отговори
истина е преди 6 години
В цялата ни държава картината е като след война ,само в София не е така !! Къде отидоха тези 30 мил. ,като са направени само три къщи в Хитрино !!
15
1
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
....istinata za Hitrino be pokrita ! Platiha nevinni hora ! Specheliha samo prodajnite ni polititsi -bezrodnitsi ! Mechtaia nai-goreshto za Naroden Sad ! Dembelite tarkashti stolovete v Narodnoto Sabranie do edin go zaslujavat ( s mnogo malki izkliuchenia ) !
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Взрив на цистерни от влакова композиция в Хитрино точно преди година отне седем човешки живота, рани десетки, 26 сгради бяха напълно разрушени." Напълно анонимно , няма име на фирмата, няма име на собственика на фирмата предизвикали взрива Станко Станков не съществува виновни са само двама машинисти били на грешното място в грешния момент . Дали във Германия Франция или Швейцария се размине на собственици на подобни аварии? Горни Лом , Петолъчката , Челопечене , 5-6 язовира и никой няма осъден или обвинен на високо ниво.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С 30 милона пара трябваше цяло ново село да се построи!За една година 6 къщи на груб строеж!!??Да се смееш ли да плачеш ли?
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко пари се събраха и отпуснаха...? Като помощи? 20 или 30 милиона...? Извинявайте, ама с толкова пари, ще направят цялото село на ново...! За по-малко от година.Като се сетя Бойко Борисов, как се тръшкаше...! Прегръдки с кмета, клетви и обещания...! Кмета му бил брат... и прочие. Година по-късно, почти нищо...!Колкото са късопаметни българите, толкова лошо и ще живеят...!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БОЙКО БОРИСОВ ВЕДНАГА СЛЕД ТРАГЕДИЯТА ОБЕЩА, ЧЕ ОТ ХИТРИНО ЗА ЕДНА ГОДИНА ЩЕ НАПРАВИ СЕЛЕЩЕ ЗА ПРИМЕР. Ама БОЙКО ЛЪЖАТА НАЛИ СИ ГО ЗНАЕТЕ. БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ. БЪЛГАРИЯ БЕЗ КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ.БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цар Калоян, Бисер, Хитрино ... все едно и също.Първо мощен ПР от страна на Тиквените некадърници - вертолети, камери, микрофони.Цар Тиква се бие като бабуин в гърдите.После данъкоплатците от състрадание събираме една немалка сума.Която в крайна сметка бива пак открадната.Познайте от кого.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой пак открадна парите за хората ?Събраха се над 48 млн лв, а сега са боднали пет фургона за по 5 хил лв и са направиле една крива улица от 200 метра ?Къде са парите, крадльовци тиквени ?
8
1
 
9
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До vargАйде стига патетичност и драма! Е, какво сега, доброволци и правителство да дойдат и да им махнат разтопените кошчета за ***, или да им сменят телата на лампите ли? Минаваме често оттам. Привечер е пълно в кръчмата с млади безделници. Мръсотията и отпадъците поне могат да си съберат!!!
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От дарения и помощи са събрани 33млн. лева за Хитрино. Срещу тази сума реално са построили 5 къщи. Дори и в Бевърли Хилс за тази сума ще направиш 10 нови...
6
19
 
5
 
! Отговори
ogin преди 6 години
Гадни фесове които немогат да говорят български език!
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е че виновните кешиха яко на баш суджука и всичко е наред.
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами и те в с. Бисер още някои чакат ключовете.
3
4
 
18
 
! Отговори
we преди 6 години
до: ЕвроЦепка Ти си болен,*** и се лекувай.Хората загубиха живота на близките си,а те са живи-мъртавци,как да живееш с мисълта за загубен син, съпруг,брат сестра....А евроГея си го тресе друго...м***лоумник.
2
3
 
29
 
! Отговори
varg преди 6 години
Бях няколко пъти след трагедията в Хитрино.За последно преди около месец.Много повече можеше да се направи,много повече.Все още стоят разтопените от огъня улични лампи,изгорелите кошчета за *** да не говорим за фасадата на общината и т.н.Поне тия по-дребни неща отдавна трябваше да са направени.На 17-ти за когато е насрочен курбана ,утре ще има само на дпс,ще ойде кралят слънце бойко и ще напишете след това,колко много е направила държавата за Хитрино и баламите ще се вържат и пак за герб глас
1
27
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Не ни интересуват не сме дръжни да ги съжаляваме нито да им помагаме, защото това е комунизъм,, а, той е забранен. Да геглягг зaеми от банката и да следват америкaнската си мечта.