Януари 2016-а: Сняг, мост, "Хемус", бетонно парче се откъртва и...

АПИ плащат за потрошената кола, но не и за пострадалия човек!
11 дек 2017 08:16, Петя Славова
18
Януари 2016-а: Сняг, мост, "Хемус", бетонно парче се откъртва и...
Снимка: архив, Булфото

Януарският сняг и лошото време са виновни за инцидент на магистрала "Хемус", а не институциите, които поддържат съоръжението. Това е заключението на прокуратурата две години след като парче бетон падна върху кола в движение и едва не уби човек в нея, съобщава bTV.

След 26 януари 2016 г. животът на Наско Златинов не е същият – нито лицето му. Бетонното парче от моста при село Яна пада, пробива предното стъкло на колата и се врязва в лицето му. Чупи челюстта и зъбите му, операциите продължават и днес - в САЩ, където живее.

Според прокуратурата виновни няма. Наско завежда иск към Пътната агенция, за да покрие лечението си. Претендира за 4000 лева, има и документи. Същото прави и собственикът на колата – иска 109 лева за предното стъкло.

От АПИ признават и изплащат щетите нанесени върху автомобила. Не признават обаче имуществените вреди на пострадалия, а причината е в детайла.

"Към предствената от него молба в Агенцията са приложени редица документи, част от които са и две фактури, за които обаче в действителност няма приложени платежни нареждания, т.е. не са налице доказателства, че от пострадалото лице са извършени въпросните плащания", заяви Благородна Йорданова, началник отдел "Обществени поръчки и правно обслужване" към АПИ.

"Имаме двоен критерий – в единия случай казваме: Да, ние сме задължени да платим, в другия казват: Не, няма да платим, защото се касае за човек. Плащаме ламарините, но не плащаме на човека", отбеляза адвокатът на Наско Златинов – Георги Вълков.

Наско и адвокатите му ще водят и дело за неимуществените вреди за 100 хиляди лева. Междувременно Софийската градска прокуратура прекратява разследването със заключение, че става дума за "случайно събитие", свързано и с лошо време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха, бати държавата умряла някой беше взел 2 500 000 за поддръжка на тунелите а той дори и един пирон не беше закован, дори не е пратил един човек да провери дали в тунелите нещо не е за падало, и после стана бе лята откачиха се лампите в тунела и убиха човек и тогава разбраха че някой взел 2 500 000 без да отиде до обществената поръчка.
17
0
 
2
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
О колко благородно, каква ирония ... име/изказване
16
0
 
1
 
! Отговори
до журналята преди 6 години
А заглавието??!
15
0
 
8
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
От крадене не само асфалта е некачествен, ами и бетона се руши. Магистралите са пълен бо.к.лук.
14
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
Това определено, не е държава. Жалко.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, че е случайно събитие е вярно, съвсем случайно е паднал бетонен къс.Нали точно заради това имаме фирми които поддържат съоръженията и носят отговорност.Правих покрив миналата година, падна един улук върху колата на съседа: Щети - преден капак чукнат, 200лв цялостно.Т.е ако бях го пернал в главата можеше да не плащам нищо, щото щях да го водя "случайно събитие"? или май е повече "не обезопасена конструкция".Проблема е че като/ако ги осъди ще го плащаме ние.
12
3
 
3
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Декември 2017 : Селяни,прости,некадърни, посредствни заглавия.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновен е поланския сняг,идете да съдите него!А ония лапачи в АПИ само екстременти пройзвеждат!
10
0
 
10
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
Явно в нашата родина мила е по-вероятно да осъдиш гравитациата, отколкото АПИ.
9
0
 
12
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Леле мамо...тва ако беше станало в САЩ, парите вече нямаше да са проблем за този човек. Просто щеше да му изплатят компенсация която той не може да изхарчи. Е бaти и държавата....
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тези с "асфалта не се яде"? Те небвинни.
7
0
 
12
 
! Отговори
Men преди 6 години
Некорумпираната и компетентна бг прокуратура е постъпила съвсем правилно и законно! Случайно някой 20години не поддържа пътищата, случайно заради това всеки ден умират хора, дано случайно тази зима падне отломка и на прокурора на кратуната...
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудете се после що младите бягат от България. В тая скапана държава не трябва да се седи и един ден ако имаш възможност да се изнесеш.
5
0
 
23
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Софийска градска прокуратура Ви казва най-компетентно, най-отговорно, най-съвестно и високоморално : " НЕ ПЪТУВАЙТЕ В ЛОШО ВРЕМЕ - МОЖЕ ДА ВИ УЦЕЛИ "СЛУЧАЙНО СЪБИТИЕ" !!! Как се става разследваш прокурор? Тази работа само за шарани като мен.......
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно и лампите дето убиха жената в тунел Витиня паднаха от лошото време в тунела!Нещастници!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги ........... у пътната агенция!!!
2
2
 
31
 
! Отговори
marry преди 6 години
В бултаристан никога няма виновни!"Шведите"не са виновни ,че убиват,АПИ-то не са виновни за дупките по пътя и ГРОБ не са виновни, че крадат!
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В бяла държава Наско щеше да е вече милионер ,а тука ако беше убит от камъка , щеше да е виновен !!