Лекари на протест – този път в Ловеч, искат заплати

Медиците ще стачкуват по един час на обед
Обновена: 11 дек 2017 15:38 | 11 дек 2017 15:30,
9
Лекари на протест – този път в Ловеч, искат заплати
Снимка: БТА, архив

Лекарите от ловешката болница "Проф. д-р П. Стоянов" излязоха на пореден протест.

Те са изпратили декларация с искане за изплащане на дължимите им за три месеца назад заплати до Народното събрание, министър-председателя Бойко Борисов, правителството и Министерство на здравеопазването.

Още по темата

Документът е подписан от почти всички началници на отделения, както и от повечето лекари и медицински сестри, съобщи "Стандарт".

Медиците планират да стачкуват по 1 час между 12 и 13 часа ако не получат възнагражденията си за септември, октомври и ноември до сряда.

Ако до три дни не бъдат изплатени възнагражденията на персонала и не се пристъпи към сериозни действия за стабилизиране финансовото състояние на болницата, ще бъдат предприети и ефективни протестни действия.

Тоест, ако до сряда няма положително развитие на нещата, в четвъртък още от сутринта лекарите спират работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Ловеч преди 6 години
е един бавно,но сигурно загиващ град?!Не само болница,но и много други неща няма?!А сега,с този разкопан център прилича на селско гробище?!?!?!Единственото хубаво нещо в тоя заспал или умрял град е големият *** на кметицата?!?!?!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За едни 1 200 000 000 платени на Росатом за ядрени самовари пари има.За заплати за лекари и сестри - пари няма.Гарантирано от SIC и ДС!
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен И кой народ обеднява. Такива като тебе неграмотни и необразовани , които по цял ден хейтват . Айде на Позитано 20 там Нинова раздава пари на бедните от приватизацията на Техноимпекс .
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това просто не са лекари , а някакви шарлатани научили наизуст лекарствата за всяка болест и това е . Истинския лекар не е в България .
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България преко сили има 10 % истински лекари, всички други са търговци. За нахалството на сестрите даже не ми се говори. Човек да не попада в болница, трагедия е навсякъде. Всичко друго можеш да получиш, но не и здравна помощ. Възрастните хора ги подмятат като картофи и хич не им пука какво ще стане с тях. Това което имаме в България не е здравеопазване, а събиране на пари по пътеки. Жалко, че и читавите доктори попадат под общ знаменател с мърдите.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как не не ги е срам да искат заплати?Днес, редакторите ви са на нивото стайно растение. Отдавна сайтът ви е несполучлива сглобка от парцали.
3
5
 
10
 
! Отговори
Г преди 6 години
Кой обеднява, бе? Кой? Всички, ама абсолютно всички агенции казват, че забогатявате, че се движите в правилна посока, че заплатите нарастват, социалните плащания нарастват, икономиката нараства, само разни червенотиквеничковчета и "десни" опозиции разправят как сте обеднявали. И мрънкачите, разбира се. На кой да вярвам - на разни международно признати организации, докарали страните си до благоденствие, или на паплачта, докарала с лъжи и действия страната си до последно място в Европа?
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали все излишъци в бюджета? Даже и след толкова милиарди заеми пак излишъци остават. Ако болници в малки населени места се затварят, то Ловеч не е чак толкова безличен град. Явно премиера е взел само показния ентусиазъм на Тато.
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите на лекарите отиват за екскурзиите на премиера.Сега му се е паднало да обикаля света.Нищо,че народа все повече обеднява.