Здравна реформа! 45-годишен почина при размотаване в болница!

Стоял с часове в коридора с надеждата някой да го приеме
Обновена: 13 дек 2017 09:51 | 12 дек 2017 18:30, Камелия Цветанова
141
Здравна реформа! 45-годишен почина при размотаване в болница!
Снимка: Булфото, архив

45-годишен кърджалиец е починал в коридора на болницата в Първомай, след като часове наред бил разкарван по кабинети без да бъде приет. От болницата отрекоха.
 
Динко Димов бил на гости при родителите си в първомайското село Православен, когато му станало зле и баща му го закарал с автомобил при личния лекар в Първомай, съобщи Dir.bg.
 
"Беше настинал, след като дойде от Кърджали. Състоянието му никак не бе добро. В продължение на часове прекарахме в разкарване до джипито, после до болницата, пак обратно до личния лекар. Кръвното му бе 130 на 80. Личният му лекар каза, че не чувал дробовете му, но защото явно бил "дебел", разказа бащата Димо Димов.

45-годишният Динко бил голям мъж, тежал около 130 кг.

След направена рентгенова снимка се оказало, че има двустранна бронхопневмония.

"Петното в дробовете му бе колкото човешка длан. Върнахме се обратно при лекаря, той ни прати за хоспитализация. Там прекарахме няколко часа в коридора за настаняване. Сложиха му абокат, но никаква банка. Динко ми каза да се прибирам на село. Купих му нещо за ядене. Питах лекари няма ли да го приемат. Всички вдигат рамене. Оставих сина си в коридора и тръгнах. След около два часа ми се обадиха, че е починал. Пациенти от стаята, в която трябваше да бъде настанен, ми казаха, че е починал в коридора и докарали тялото от там", обясни покрусеният баща.

Той твърди, че медиците в отделението по вътрешни болести на МБАЛ-Първомай му казали: "Да си го докарал по-рано като е зле".

Директорът на МБАЛ-Първомай д-р Румяна Бойлова обясни, че 45-годишният Динко Димов е приет в лечебното заведение на 5 декември в 12:56 ч. в крайно тежко общо състояние.

Тя категорично отхвърли твърденията на бащата на Димов, че той не е бил приет за лечение и е бил оставен в коридора.
 
"От назначената от личния лекар пулмография на пациента е установено, че той страда от двустранна бронхопневмония, но има и кардиомиопатия. Хоспитализиран е във вътрешно отделение с цианоза и са направени спешно изследвания. Категорично не е бил оставен в коридора", твърди директорът на болницата.
 
По думите й Динко Димов е бил и с метаболитна ацидоза и въпреки усилията на екипа, пациентът е изпаднал в клинична смърт и в 16:33 ч. е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
15
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Внимавайте, не обиждайте лекарите, че току-виж избягали на запад, където срещу усилната им и качествена работа ще ги обсипват с пари жълтици от сутрин до вечер..
87
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MNENIEДа бе, ще върнат соц. стандарлтите. Ама как ще се изпълни задачата да станем 4.5 милиона. Така гоказа един представител на новия ни Голем брат преди десетина години от посланическо кресло. Пък сегашния неистово нио внушава, че по-добре от дсега не сме живели никога, и да смеси изкоренели песимизма, за който "някой" плащал да го има. *** не идва да живее в нашия квартал, не си е довел и децата тук, не живее и в населено място на 80 км. от болница,нали? По техните мъдри брански съвети.
86
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АвераПовечето лекари са свестни и отговорни хора. С великолепни знания. Но работят в *** отски условия, ограничавани и притискани от абсурдните, човеконенавистнически правила на НЗОК, която явно изпълнява плана на Ран Ът. Иначе не може да се обяснят наредбите и изискванията на тая злоскобна конструкция. Това се доказва и от поредната афера с иновативнвите лекарства. Няма друга държава и власт, които така открито да работят за унищожаването на населението си.
85
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 години не бях ходил в болница, наложи ми се да си направя снимка на гръбнака, "личната ми лекарка" чупи пръсти и се вайка че няма направления, а мене ме дерат с осигуровки, къде отиват парите ми?
84
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябва да съм честен, вече не вярвам на никой в тази държава. Всеки е прав за него си и в подобни статии хората само се настройват срещу една от двете страни без да знаят истина ли е или не.
83
1
 
34
 
! Отговори
Авера преди 6 години
Какво очаквате от здравната реформа. Направиха ни като подвижни банкомати от които всички лекари ни знаят паролите, и теглят ли теглят. А като се разболеем по сериозно кучета ни яли.
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министър Москов може да му се отдава да плямпа, но е най некадърният човек за висок пост.
81
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма здравеопазване има само събиране на пари по пътеки. Всички хора са в Божиите ръце и хич не могат да разчитат на помощ от медицинско лице. Дори доктора да си свърши перфектно работата след него мед.сестрите у.сират всичко. Пълна пародия. Никой нищо не обяснява нито на болния, нито на близките му. А за хората над 80 г. просто нямам думи какво е отношението им към тях.
80
0
 
4
 
! Отговори
Мая преди 6 години
До Митев : - Ти си ... от Достоевски !!!
79
0
 
35
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Шест часа вечерта. В кабинета на хирурга влиза окървавен човек с кама в гърдите. Докторът си мие ръцете на чешмата и гледа отегчително пациента.- Докторе, помощ! Умирам!- Е, умираш, ама аз съм до шест часа!- Докторе, моля те, помогни ми!- Как да ти помогна, до шест съм, казах ти, тръгвам си!Докторе - разплакал се човекът, - помогни ми! НАПРАВИ НЕЩО!Тогава докторът се приближил до него, издърпал камата от гърдите му, забил я в окото и казал:- Айде бягай при очния, той е до осем!
78
0
 
1
 
! Отговори
Мая преди 6 години
До Митев : - ТИ СИ *** !!!
77
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До МитевМитев, сигурно си доктор ? Дано и теб така да те лекуват колегите ти когато ти стане нужда.
76
0
 
13
 
! Отговори
k преди 6 години
Ми това е-болницата е само на думи такава.Хората не знаят дали ще я има след нова година.Що за болница е тази,която не може да плаща минимална заплата от 510 лв.Това е точно болница,от която има нужда,ама е оставена сама на себе си-резултатите-напълно предвидими!
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 66Не още, а вече, най-демократично се върна там.
74
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ги бият, да не се чудят защо. В някои случаи, някои си го заслужават...
73
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Али Реза от Банкянакрая ще останат крадливия етнос и още по-крадливия "елит"
72
1
 
13
 
! Отговори
Али Реза от Банкя преди 6 години
Накрая ще остане само ИЗБРАНИЯ.
71
0
 
54
 
! Отговори
Закривай преди 6 години
Човешкия живот в българия не струва пукната пара.
70
0
 
40
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Коя година сме? 1617г., 1756г. .... коя???? Кажете ми, че не мога да повярвам...
69
0
 
18
 
! Отговори
*** преди 6 години
гнусно!!!!