Полицаи към пенсионери: Трикове срещу ало мафията!

Бургаските униформени ще обикалят пенсионерските клубове
13 дек 2017 11:00,
12
Полицаи към пенсионери: Трикове срещу ало мафията!
Снимка: Pixabay

Поредна превантивна кампания започна в Бургас, след като преди два дни банкови служители в града предотвратиха телефонна измама, насочена срещу 71-годишен мъж, от който ало мафията искала 40 000 лева.

Полицейски инспектори в Бургас, служители на Икономическа и на Криминална полиция ще имат лични срещи с възрастни хора в пенсионерските клубове в града, където ще обясняват как да се предпазят от телефонни измами.

Ще се обяснява също как да се прави разлика между истински полицай и измамник, представящ се по телефона за полицейски служител.

Кампанията ще се насочи и към домоуправители, роднини и близки на уязвимите възрастни хора, съобщиха от ОД на МВР в града.

От местната полиция призовават гражданите да проведат разговори с възрастните си родители, близки и роднини, на които да заострят вниманието им върху "телефонните измами" и най-честите механизми за осъществяването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Случаен преди 6 години
НЯМАЙ ВЯРА НИКОМУ, ПАРИ НЕ ДАВАЙ НА НИКОГО! Най - добрата застраховка против измамниците! И най-вече никой да не знае с какви пари разполагаш, не се хвали, че си продал имот или си спечелил от някъде. И най- добрият приятел и роднина, може да те прецака! Това е лозунга!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Xa-xaЕдинствения "трик",който пенсионерите могат да прилагат : "Око да види,ръка да пипне"!Всичко друго са ала-бала приказки!А за хващането,хващат ги ама такива са Законите-да ги пускат!
7
2
 
20
 
! Отговори
Xa-xa преди 6 години
Недейте учи старците на трикове, ами ловете измамниците. И гледайте нещо да направите при задържането, че да го запомнят. Щото, ако се чака на съд и прокуратура, бадева се хабите :)
6
7
 
8
 
! Отговори
от полицията преди 6 години
Да се обхванат всички клубчета на БСП и Атака.
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе затова ли ви плащаме данъци бе?! Вместо да им отрежете ръцете на тия престъпници ще баламосвате населението! Не ви ли е срам?!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсионерите трябва да искат пари от мнимите полицаи. Трябва да казват на мнимите полицаи: "Донесете парите да ги хвърля и да ви помогна".
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията трябва публично да пръсне мозъците на два ,три ало измамника по време на акця,и ще станат по кротки от агънца...
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арестуването и осъждането на измамниците явно не е вариант за МВР.
1
1
 
37
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Дайте да одерем жив един от банка и телефонна компания дето е продавал лични данни и преди това да обесим мършите дето го измислиха закона за защита на личните данни - закон за събиране на лични данни и ще се оправят нещата.