Съдба! Шофьорът на автобуса от ада в Лим почина зад волана

Версията на МВР: Вероятно му е прилошало зад волана!
Обновена: 13 дек 2017 12:32 | 13 дек 2017 12:00,
36
Съдба! Шофьорът на автобуса от ада в Лим почина зад волана
Снимка: архив Reuters

Шофьорът Илия Измирлиев, който бе осъден за трагедията, при която деца починаха при падане на автобус в река Лим, внезапно почина, докато шофира на пътя между Смолян и Пампорово тази сутрин.

64-годишният Измирлиев е шофирал товарен Фолксваген Транспортер, собственост на зет му.

Още по темата

"Сигнал на тел. 112 е подаден днес около 9 часа. Фолквагенът е намерен блъснат в мантинела на изхода на Смолян в посока Пампорово до станцията на СБА, а шофьорът е починал на място. Вероятно му е прилошало и докато спре буса се е ударил на няколко места и след това в мантинелата, защото не е сериозна катастрофата, за да причини смъртта му", каза шефът на ОД на МВР Смолян Николай Димов.

Измирлиев е бил сам в буса, пише "24 часа". На мястото има медицински екип, полицията прави оглед, а след това починалия ще бъде транспортиран за аутопсия в Смолянската болница.

Преди близо 13 години Измерлиев шофираше автобуса от трагедията в река Лим, при която загинаха 12 български деца.

На злополучния 4 април 2004 година група от 34 ученици и 16 възрастни се прибират от екскурзия в Дубровник. При завой на планински път, шофьорът изгубва контрол над превозното средство.

Автобусът се спуска около 15 метра по стръмен бряг и пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун, разположено между градовете Биело поле в Черна гора и Приполие в Сърбия. Рейсът потъва за броени минути в придошлата река Лим.

Повечето от пътниците в автобуса са деца от в Свищов. Спасени са 38 души, но 12 деца намират смъртта си.

За виновен за трагедията бе признат единият от шофьорите – Илия Измирлиев.

Съдът го осъди на 7 години лишаване от свобода, но след обжалване присъдата му бе намалена на 4 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
agush преди 6 години
от съдбата не можеш да избягаш
30
0
 
4
 
! Отговори
Радка Стаматова преди 6 години
Да почива в мир и покой! Познавах го лично и смело мога да кажа,че беше невероятен човек - добър и всеотдаен. Един много свестен родопчанин.
29
9
 
0
 
! Отговори
агуш преди 6 години
има възмездие
28
0
 
21
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
А някой спомня ли си причината поради лоято автобуса падна в реката?Скъсан ябълковиден болт .От института по металознание излезнаха със становище че той е подменен с не оригинален.Имал е пукнатина и е било въпрос на време да се скъса.Само че най лесно е виновен да бъде шофьора.За заключението на института имаше статия в пресата.
27
0
 
12
 
! Отговори
x преди 6 години
А собственика на агенцията ,,Дилижанс,,-Байко Байков си регистрира друга фирма ,,Бохемия,, и пак си върти далаверите и никой не му потърси съдебна отговорност!!!!!
26
11
 
1
 
! Отговори
Родител преди 6 години
И отново загуба на контрол, когато питахме за намерените хапчета от нас в багажа му, никой не обърна внимание, дори лекари казваха имал е проблем със сърцето...той отне от нас 12 деца, нелепа случайност на 13 ти забележете декември отне неговия живот Е наречете го възмездие или каквато дума изберете за нас родителите, основния виновен за загубата ни е именно той.
25
5
 
9
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Не вярвам да е случайност. Явно човекът е имал някакъв здравословен проблем още тогава. Може би е страдал от епилепсия или някаква друга форма на загуба на съзнание, но никой не е обърнал внимание. В крайна сметка това е коствало 12 загубени детски живота + неговият собствен..
24
1
 
11
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Горкият човечец, да почива в мир!
23
7
 
4
 
! Отговори
Д, ДЖ. Тръмп преди 6 години
Чичкоооо, този рейс автобус ли е - хахаххахахахах
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се има прдвид какво е преживял човека .Дали е бил виновен или не този стрес и чуството за вина го е измъчвало.
21
1
 
37
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Да се хвърли цялата вина върху един човек - шофьора на автобуса - е най-лесното, но не и най-справедливото. Съболезнования на близките му и нека почива в мир.
20
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека надали е искал да причини смъртта на 12 деца. Да не забравяме, че всеки шофьор е потенциален убиец.А , че толкова години е плащал осигуровки на държавата и точно преди пенсия почива, кой ще ги възстанови на близките му. Трябва да се реши този проблем. Това не е единичен случай. Или отново ще си затваряме очите.
19
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей няма да се научите да пишите заглавия в този жълт сайт... какво значи "Съдба" бе
18
2
 
11
 
! Отговори
Бохемия преди 6 години
Е една от най-отвратителните фирми за туризъм в България. Само веднъж ползвах услугите им и повече никога не бих повторил. Работеха с едни руски оператори - най-долните на света. Много пари платих навремето за екскурзия в Италия и Бохемия ни натресоха на най-долните руснаци, които караха руски туристи от Америка на по 80 години да стискат по 4 часа в гаден автобус в Италия. Екскурзията беше най-скъпата от каталога на Бохемия-със самолет, после автобуси. Уж 4 зведни хотели, а повече от 1 не бяха.
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България ще се работи до ГРОБ! ГЕРБ
16
2
 
58
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
Собственика на фирмата е БАЙКО БАЙКОВ, председател на АБТТА, собственик на туроператора БОХЕМИЯ и с нестихващи амбиции за министър на туризма. ХУБАВО Е ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ Е БАЙКО БАЙКОВ И ЗА КАКВО Е ОТГОВОРЕН.
15
3
 
20
 
! Отговори
До Журналя преди 6 години
Какво точно не ти е ясно бе невръстни философе.Точно така беше .А че са употребени две различни думи за ,,автобус" е нормално прието в българският говорим език.Ти да не си наследник на Владко Мурдаров.Аман от деца философи.Явно си от тия гдето няма да го докарат до старост поради липсата на позитивизъм.И в големия град има ,,малки хора"
14
35
 
8
 
! Отговори
Журналя преди 6 години
Как така АВТОБУСА се спуска 15метра по стръмен бряг , а после РЕЙСЪТ потъва.......ама много избягали има от село в големия град.......
13
5
 
107
 
! Отговори
Оня с мотиката преди 6 години
За умрелите или добро или ...нищо! Така, че по-добре всеки да си спести коментарите, защото не се знае на кой какво му предстои! А, този човек на тоя свят каквото го съдили -съдили! Сега друг ще го съди някъде там! А, вие си налягайте парцалите, докато сте все още тук, защото времето си върви!
12
2
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да си представя какво му е било, да бъдеш отговорен за гибелта на деца... Каксе живее с това? Отървал се е човека, съболезнования и сили на близките му!