5000 лв. гаранция за шофьора, убил студентката Фатиме

Мъжът се разплака пред съда: Съжалявам за момичето!
Обновена: 14 дек 2017 18:30 | 14 дек 2017 18:20,
71
5000 лв. гаранция за шофьора, убил студентката Фатиме
Снимка: Булфото

5000 лв. парична гаранция ще трябва да плати Илия Шопов, който във вторник блъсна на пешеходна пътека и уби 19-годишната студентката Фатиме Колашева в Благоевград. Окръжният съд в Благоевград определи тази мярка за неотклонение, като прокуратурата поиска постоянен арест.

Съдът се мотивира с това, че няма опасност шофьорът да се укрие или да извърши друго престъпление, нито пък да повлияе на разследването.

Още по темата

В съдебната зала шофьорът се разплака и добави, че не е престъпник и съжалява за трагедията. "Не съм престъпник, всички ме познават. Случилото се не може да се върне, съжалявам за момичето", каза той.

Той работи към фирма "Георесурс" - Симитли и във фаталния ден е карал самосвал с пясък. Според прокуратурата, камионът е бил претоварен с 11 тона пясък над разрешеното.

Адвокатът на шофьора каза, че Шопов е правил завой, след като преди това е бил спрял, за да пропусне Фатиме на друга пешеходна пътека.  После тръгнал по стръмната улица, за да завие и е карал с не повече от 5-6 км в час. Фатиме също тръгнала да пресича втората пешеходна пътека. Не е имало челен сблъсък между студентката и камиона, тя била пометена от самосвала.

Тази вечер от 19 ч колеги на Фатиме за пореден път излизат на мълчаливо бдение на лобното място на първокурсничката, съобщи "24 часа.

Дъщерята на Шопов - Десислава - се разплака в съдебната зала и също изрази съжаление за загиналото младо момиче. Тя отново обясни, че пред очите на баща й, докато шофирал не е пресичала студентката, а чак когато той е взел завоя, тя е ударена от задната част.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
4
 
! Отговори
ROM преди 6 години
Виновен e но няма да лежи, щото е българин. Щастието на българите е за сметка на нещастието на небългарите. Има стотици такива случаи.
50
3
 
1
 
! Отговори
111111 преди 6 години
Prestanete da razgadavate nito ste videli nitopak ste bili tam zada napravite izvodi na komentari... Bqx tam i vidqx vsichko shofiorat e vinoven!!!!
49
3
 
3
 
! Отговори
Българите преди 6 години
Фатиме нали е туркиня, Илия Шопов няма да лежи.
48
0
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
А кога ще се потърси отговорност на тези от които зависи пешеходните пътеки да бъдад в изряден вид ?Всички казват че това кръстовище е било опасно.Веднага след инцидента махнали паркираните коли .нова маркировка гърбици нови но всичко това след.Предишния пример с младежа дето загина на пешеходна пътека .И нея оправиха след това.Ще осъдят шофьора но момичето няма да се върне.И така до следващия случай.
47
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Преди 12 години ми се случи нещо подобно.Един клошар пресичаше ул.Цар Симеон,аз завивах надясно от бул.Христо Ботев.Клошарят беше забил поглад в асфалта,нито напред гледа,нито настрани.Резултатът?Закачих го с дясното огледало,защото и аз не го бях видял.Благодарен съм на колежката,която извика,та се разминахме само с това.Сигурно не е имало кой да предупреди този шофьор...Та така стават сакатлъците...Бог да прости загиналото момиче.
46
5
 
12
 
! Отговори
инструктор преди 6 години
абе ще се научат да спазват правилата пешеходците ,ама ще е по трудния начин...
45
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си ли давате сметка, че подобни теми са златна мина за путинските ***. Максимално се нагнетява истерия срещу шофьора, понеже е ясно, че не е виновен. После, когато съдът го оневини, се плюе правосъдната система.
44
7
 
21
 
! Отговори
Младеж преди 6 години
Никой ни е виновен на Фатиме ако си е набила слушалките в ушите и е слушала музика и е вървяла по улиците без да се е оглеждала , защото сега масово младите така правят, като мухи без глави, само шум в ушите.......
43
1
 
2
 
! Отговори
мнм преди 6 години
До Анонимен,за правилник за движение по пътищата чувал ли си?кола карал ли си?
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
давам примермалките деца сутрин спират пред пешеходните пътекиоглеждат се и едва след като от двете посоки спрат автомобилите пресичат пътекитеГолемите със засилка се мятат на пешеходните пътекиоставят завиващия да блокира кръстовищетогледат нагло и самодоволнотова са фактитеедните са научени да са внимателни и част от движениетодругите са научени да са център на вниманиеи център на движението
41
3
 
0
 
! Отговори
професионалиста преди 6 години
До Za profesionalista (37)Аз тези дреболии ги знам от моята практика, но питам децата тук, които търсят изява като теб, със справки във WIKIPEDIA, само с обраователна цел, за да им подскажа, колко малко знаят.А ти, лично, не показвай, КАКВО НЕ ЗНАЕШ, с "постовете" си, защото ще те питам:ИМАШ ЛИ ИДЕЯ, КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО ОБЕМ/ТЕГЛО, ЗА РАЗЛИЧНИЯ МИНЕРАЛЕН СЪСТАВ НА ПЯСЪЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ, и за да те улесня в търсенията ти е Wikipedia, само в югозападна България?
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е фигурист човека!ще лежи!
39
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че тези младежи нямат култура на пътя.Камионът и дава предимство на едната пешеходна пътека.Тя преминава и веднага скача върху другата пешеходна пътека,на път с предимство без да е грижа за останалите участници в движението.Егоизъм.Всеки мисли само за себе си, без да мисли за останалите участници.Днес на едно момиче на пешеходна пътека и дадоха предимство 2 автомобилаТя преминавайки си гледаше телефона, без да гледа пред себе си.Животните се оглеждат и ослушват преди да пресе
38
13
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 6 години
Zdraveite iskam samu da kaja che v taq tapa darjava nqma zakoni otnemash choveshki jivot I si na svoboda . Do jivot trqbva na gospodina otnel jivot sahto negovoiq da bade otnet v zatvora smat smart smart za nego sahto!!!!!!!!!!!!
37
0
 
1
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Ей професионалистите, ако не сте разбрали до сега.. че всеки ден някой трябва да освободи място за друг значи сте - Аматьори
36
1
 
0
 
! Отговори
Za profesionalista преди 6 години
Pisaka teji mejdu 1400 i 1480 kg. zavici ot vlagata.. M3
35
3
 
3
 
! Отговори
Професионалиста преди 6 години
До СандоСандо, не мой тъй,това са нашите деца, няма етнос, няма религия, те са деца!За загубата на някои от тях сме виновни ние и трябва да си понесем отговорноста-наказанието.За други, те са я причинили, (независимо как) и няма вина от нас (живите)Но, винаги ДРАМАТА Е ДРАМА И Е ОГРОМНА!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
професионалиста преди 6 години
До СмукиБлагодаря Смуки, децата не знаят кое, какво е!
33
2
 
6
 
! Отговори
Смуки преди 6 години
Имах щаер 4 осен и го претоварвах с 8 тона горница точно 3 дена и се разпадна!
32
1
 
2
 
! Отговори
професионалиста преди 6 години
до 30Имаш ли идея за отношението обем/тегло за пясъка? (за теб специално, каква е кубатурата на камиона?)Знаеш ли каква е специфичната плътност-влажност на товара към момента на инцидента?Имаш ли идея за специфично тегло на въпросния това?Ако знаеш, чакам отговорите ти тук и сега.