Еколози втори лифт не искат. Къде са интересите на Банско?

Според кмета жителите на зимния курорт са разочаровани
14 дек 2017 10:07,
91

Еколозите, които спират построяването на втори лифт в Банско, въобще не мислят за развитието на района. Тази група винаги тълкува нещата така, че проектите да се бавят. Няма как да построиш нещо там, където законът го забранява.

Така кметът на Община Банско Георги Икономов коментира отказа на българското правителство за промяната на концесионния договор на ски зона "Банско" в студиото на "България сутрин". С това свое решение управляващите спират и изграждането на втори лифт в Банско.

Още по темата

Според кмета има голямо разочароване в местните жители след решението на държавата за спирането на проекта. Банскалии са се надявали промяната на концесионния договор да стане още миналата седмица, но все още имат вяра, че това ще се случи до края на годината.

Вчера се проведе и протест на банскалии, подкрепен от няколко благоевградски кметове. Движението по главен път Е-79 бе блокирано от стотици хора в знак на протест срещу организации на "зелени" и еколози, които спират изграждането на втори кабинков лифт в ски зона "Банско".

"Тези хора, които "скачат" срещу построяването на магистрали и лифтове в цялата страна, не защитават българските интереси. Еколозите са група от обществото, която не е ясно кого представляват. Те не възприемат отговорите от държавата", категоричен бе Икономов пред Bulgaria ON AIR.

Градоначалникът уточни, че не може да разбере защо, когато местните жители искат да се развиват, някаква група хора трябва да ги спира.

"Не одобрявам методите на "зелените". Те излизат с бутилка бира по улиците и дрънкат разни неща. Ако нещата почнат да се бавят, банскалии ще дойдем на протест в София", отбеляза градоначалникът на Банско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
20
 
11
 
! Отговори
Булгаристан преди 6 години
Ало, защитниците на Пирин,Много е лесно да драскаш по клавиатурата от офиса в София. Защо не се преместите да живеете в Добринище и после да си говорим пак. Не помня някой да протестираше в Австрия, когато строиха лифтовете. Но, Булхаристан няма да развива туризъм. По-добре тежка металургия, както е решил гениалния руснак преди 60 години. Зарежете туризма, върнете Кремиковци.
23
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До daemonза какво развитие на банско говориш ? като останете без чист въздух за децата си,тогава ще ревнете. презастроихте се ,няма да можете да се разминете като слънчев бряг - после : балконинг,алкохолен туризъм......печалба : 5 години. после?или искате да оголите цялата планина и после да ревете за пътища и автобуси да си карате туристите до пистите ? и водата няма да ви стига тогава,ама нищо,вие явно сте ракиджии. АЛЧНИ И НЕ МИСЛЕЩИ !
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пффКанализацията, водопреносната мрежа и пречиствателната станция е задължение на общината.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Пирин да не би да е твой, че да казваш какво да става там и всички да се съобразяват с теб?
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 2Що ти да не би да участва в някое от гасене? Или пак писа по темата...
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Алоо анонимния еко талибанин, Вие нали сте против и за модернизацията на съществуващия лифт. Как си представяш на съществуващите стълбове на този сегашен лифт да сложиш двойно по-голяма тежест? Стълбовете ще издържат ли?, а въжето какво ще го правим или то е като ластик.
18
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирин не е на цеко нито на банскалии! нито на купения кмет и селянджъри
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еколозите да вземат да почнат да засаждат дървета, защото дървета дали за огрев или за нещо друго винаги ще се секат.
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако искаха да разрешат проблема с опашките можеха да сложат кабинки на съществуващия лифт, които да побират двойно повече хора, но те не искат да решат проблема с опашките, а искат нови гори да бъдат изсечени и да си строят кафененца и писти. използват хората и опашките за корисни цели и на всички нека да е ясно, че цеко действа по този начин. той няма да спре с игричките си докато не стане на неговата. трябват законови промени, за да няма офшорки в концесиите - така и данъци не се плащат!!!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е правилно да се секат дървета за огрев, освен болни, изсъхнали. Освен това има достатъчно съчки и нападали клони
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10Не става дума за 100 дървета. В един декар има около 70 дървета. До колкото стана известно предложението ще даде право за обезлесяването на 8000 декара за лифт и евентуални писти.
13
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирин не е на Банско, банскалии и околните селяни. Банскалии могат само да гледат ***. Това им се отдава най-добре. Не напразно фамилиите им са такива - краварови, говедарови, дурчови, бърдареви и т.н. Втората кабинка няма да реши нищо. При 30% заетост на легловата база както е сега опашката за лифта наистина е огромна, при втора кабина заетостта на леглата ще скочи поне с още 30%, това е и скритата цел на кметчето и псевдобизнеса около него.
12
2
 
12
 
! Отговори
еко преди 6 години
При еколозите има струпване на интелигентни хора, които си изкарват едни пари от въздуха и се борят яко за интереса си. Ама сега това не бил интереса на местните... Всички трябва да се борят така умно и лекари и учители и чиновници. Да търсят чужди фондове, да го оплитат с европейски уйдурми и да натискат батето, който инак е плашлив и кляка, ама има чалъм за това. Учете се от еколозите, а не ги критикувайте
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Церта е изпиране на едни пари и отново презастрояване и отново сеч! Природата? Какво е това?
10
19
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
От кога българските еколози спасяват каквото и да е било? Пожарите са чудесен пример. Нито един от така наречените зелени няма при гасенето на горски пожари. После излизат по тв-то и говорят колко са загрижени за костенурките, змиите, дърветата и т.н, какви вреди са нанесени на природата, а никой от тях не помага за овладяването на огъня. Шепа хора изкарващи милиони от екологични проекти на гърба на доста хора. Зелени=цеко, едно и също.
9
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6 А ти смятал ли си, колко дърва се горят в България всяка зима в печките ????? Айде не с тея куците. То по тая логика и градове не трябва да има защото всичко е било природа преди 1000 година ??? Ама сега си пърдуш в някой панелка , глефаш ТВ , ползвах отопление , караш кола , сменяш дрехи , имаш кухня и мебели от дърво ....Обаче си се за грижил много за 100 дървета в планината :))( Айде Моля ти се :)))
8
4
 
24
 
! Отговори
Мислещ преди 6 години
Чакайте малко бе хора, за какво ви е този втори лифт? Та нали след лифта, ще кажете че за да е рентабилен ви трябват още писти и ще продължите с исканията. А да попитам, защо всички ходят на Банско, и защо Витоша нарочно се занемари? Защото като няма Витоша карат Софиянци да ходят на Банско, където хем плащат Лифт карта, хем хотел, хем това, хем онова и така лапачката е тройна. Освен това Пирин не е кой знае каква планина че да може да поеме още един лифт, и едни 50 км, нови писти.
7
3
 
26
 
! Отговори
пфф преди 6 години
Ами направете канализация, пречиствателна станция и водопреносна мрежа адекватни за евентуално разширяване на Банско. Направете болница адекватна за по-голям брой туристи. Предвидете адекватен брой паркоместа. Осигурете модерен влак с интернет и ток от София до Банско. Чак тогава може да се говори за друг лифт и привличане на повече туристи. Така се развива туризъм, а не като вас каруцата пред коня
6
20
 
14
 
! Отговори
daemon преди 6 години
Колко дървета ще се изсекат за лифта?Някой смятал ли е?Всеки ден от дървената мафия се изсичат много повече.А зелени и др. Лапат парички за да спират развитието на банско.
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
игрички на цеко и шайката му бандюги да принудят държавата да им подари едни гори и те да си правят каквото искат, боко и министрите му се редуват да играят доброто и лошото ченге, единия уж спира изграждането, другите уж му дават доводи да продължи и накрая като в турски сериал ще се даде решение за изграждането, но някак тихомълком или на национален празник или в неработен ден, да може по-малко хора да протестират и после вече лесно