Еколози втори лифт не искат. Къде са интересите на Банско?

Според кмета жителите на зимния курорт са разочаровани
14 дек 2017 10:07,
91

Еколозите, които спират построяването на втори лифт в Банско, въобще не мислят за развитието на района. Тази група винаги тълкува нещата така, че проектите да се бавят. Няма как да построиш нещо там, където законът го забранява.

Така кметът на Община Банско Георги Икономов коментира отказа на българското правителство за промяната на концесионния договор на ски зона "Банско" в студиото на "България сутрин". С това свое решение управляващите спират и изграждането на втори лифт в Банско.

Още по темата

Според кмета има голямо разочароване в местните жители след решението на държавата за спирането на проекта. Банскалии са се надявали промяната на концесионния договор да стане още миналата седмица, но все още имат вяра, че това ще се случи до края на годината.

Вчера се проведе и протест на банскалии, подкрепен от няколко благоевградски кметове. Движението по главен път Е-79 бе блокирано от стотици хора в знак на протест срещу организации на "зелени" и еколози, които спират изграждането на втори кабинков лифт в ски зона "Банско".

"Тези хора, които "скачат" срещу построяването на магистрали и лифтове в цялата страна, не защитават българските интереси. Еколозите са група от обществото, която не е ясно кого представляват. Те не възприемат отговорите от държавата", категоричен бе Икономов пред Bulgaria ON AIR.

Градоначалникът уточни, че не може да разбере защо, когато местните жители искат да се развиват, някаква група хора трябва да ги спира.

"Не одобрявам методите на "зелените". Те излизат с бутилка бира по улиците и дрънкат разни неща. Ако нещата почнат да се бавят, банскалии ще дойдем на протест в София", отбеляза градоначалникът на Банско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До Иван"хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!!
83
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Как така се получава, че интересите на отбрана група от хора са много по важни от тези на хората в Банско. Това си е направо издевателство и цяло чудо е, че все още не са избягали и малкото останали хора в Банско. Явно България е само за някои хора, а другите да хващат пътя, защото тяхното мнение е маловажно.
82
3
 
1
 
! Отговори
.. преди 6 години
И за газът в Добруджа доколкото разбрах Румънците продължават да копат ... и какво добруджа ако ще се прецака и ние ще го ядем....само че ЧЕРНИЯ :Д
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересите на Банско са загърбени за сметка на интересите на еколозите и не само на тях.
80
1
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
Абе незнам всичко може да стане стига да има разговор ... Но да пазя дървото а дето ми стои на студено,няма да стане ... Хората гладни а ние пазиме гората .... а ,че се сече на поразия във всяко село никой не му пука,градовете са в пълна мръстория... Пирин винаги ше съществува особено ако в района има ДОБРИ хора... Дърва се сеят,тревата се подържа :) Нека сърбия турция и руминия да ни вземат туристите ... и ПИРИН пак ще я секат така или иначе
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капацитетът за устойчиво развитие над Банско е изчерпан още преди 20 години. Рилските езера скоро ще изчеснат заради лифта и ***. Витоша, Люлон и Плана са изорани от офроуд. Такива ли заварихме планините? Какви ще ги оставим на децата си?
78
1
 
3
 
! Отговори
Хихихи преди 6 години
Няма начин да няма начин! Българските "бизнесмени" са пословични с любовта си към немските премиуми. В такъв случай да ги накарат да изкоренят и да засадят отново всяко дърво под просеката където ще минава лифта. Винаги могат да се поставят условия за постигането на дадена цел, а не само да се пречи.
77
5
 
1
 
! Отговори
ХоХо ХОО преди 6 години
До ХихихиАко е само за втори лиф ок ,но искат 10 пъти повече от сегашната площ .И секът се гори изкуствено засяти преди 30 години за да бъдат сечен ,а в Пирин горите са стари и природно богатство -Национален парк!А Баскалии само искат да продадат гората на прадядо на по -голяма далавера и да си купят новата А8 4х4.
76
3
 
5
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
Не втори лифт , не искат да се приема плана на Валери Симеонов за увеличаване с над 10 пъти зоната за гола сеч и ползване в Пирин . Всичко това за стотинки за държавата...
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 74Почувствах че съм си загубил времето да ти чета словесните небивалици. Можех да прочета нещо далеч по-силно. Сега ще обещетиш ли мен и другите от форума за пропуснати ползи?
74
4
 
6
 
! Отговори
Хихихи преди 6 години
В тази територия всеки с претенции може да се изявява и пречи. Щом на еколозите им пречи втория лифт нека започнат да събират пари и да плащат обезщетение на община Банско за пропуснати ползи. Обзалагам се, че никой от тях не живее в Банско и единственото им желание е да рекетират местните. Апропо матриала изсече незаконно половин България, ама там ги няма "еколозите" да бранят природата.
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо всичката навалица да е на Банско могат да развият райони в Стара планина, там също е прекрасно. От какъв зор трябва да е някаква ръганица в една точка.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Банско откриват сезона със 100 метра суджук .... случайност?!
71
4
 
5
 
! Отговори
г преди 6 години
като им напълнят гушите и 2-ри че и 10-ти лифт ще одобрят еколозите думата еколог стана синоним на бездарен, корумпиран шарлатан
70
1
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До империалист.... аз когато отида в Гармиш(Германия) има лифт на всеки баир. Абсолютно всеки !Има дървета природа и всичко останало. Няма хартийки по земята, няма кучета и котки по улиците. Дори и гълъби липсват. И най-важното въздуха не мирише на печки.Е нашите "зелени" когато започнат да се стремят към това значи са наистина зелени. До тогава за мен са някакви простаци които изпълняват чужди поръчки.
69
6
 
6
 
! Отговори
Беър Грилс преди 6 години
Да почнем от там, че в Банско е презастроено. Има повече хотели, от колкото е необходимо, или от колкото инфаструктурата позволява. Това защо не е спряно? Когато построят втори лифт, Банско ще набъбне още двойно. Тогава пък ще искат 3-ти лифт. А от планината няма да е останала и капка природа. Тя и сега е в плачевно състояние. Само бетонни съоражения, яко замърсяванем, сеч и т.н. А някакви конценсионерчета ще дерат кожите. Всички само парите гледате, но уви на никой вече не му пука за природата.
68
0
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До АнонименПовече от половината пръстен отдавна е построен. Тази част е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИМПЕРИАЛИСТДругарю, Вашата идея има един голям проблем. Комунизма си отиде и с него изчезнаха и бригадирите.Този пръстен, кой ще го построи?
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен (57)Туризъм не означава изсичане на гората. Има достатъчно възможности да се използва планината за целогодишен туризъм, а не само за 3-4 месеца. Втората кабинка НЕ Е В ИНТЕРЕС на банскалии, а на определени хора. Затова и протестиращите ЗА са толкова малко. Съществуващата е напълно достатъчна , но изисква ред и организация. Банско има много по-сериозни проблеми от 2-ри лифт. Но за това се мълчи, защото не е интерес на "инвеститорите"
65
0
 
2
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!